Connect with us

EVENTS

DE VIZITAT | Amsterdam un oras halucinant

Published

on

Reclame

Pentru unii loc de clatit ochii, pentru altii loc de petreceri dezmatate, Amsterdamul are de toate pentru toti. Putini sunt cei care i-au parcurs strazile si au ramas neimpresionati. Amsterdamul poate fi vizitat in orice perioada a anului, vremea acolo fiind oricum umeda si rece, dar placuta per ansamblu. Este a patra capitala europeana in topul preferintelor turistice dupa Londra, Paris si Roma.

Daca vrei sa stii cum arata un oras ‘lacustru’ si nu indraznesti sa respiri aerul mucegait al Venetiei italiene, in mod sigur Amsterdamul trece examenul pretentiilor. Este adevarat, nu are nici pe departe aerul latin (din fericire zic eu), dar e fantastic sa poti strabate pe bicicleta strazile intortocheate ce merg pe langa cladirile vechi si canalele Amsterdamului, sau sa dai ture cu vaporasul ori cu barca pe canalele sale de printre cladiri. Poduri si apa peste tot.  Oamenii astia chiar ca iubesc mult florile. Si nu ma refer la vestitele culturi de lalele. Si care sunt pe bune! Ci la faptul ca intr-un oras plin de canale si poduri, unde orice petic de pamant devine fundatie de cladire, olandezii au grija sa-si infrumuseteze fatadele cladirilor cu jgheaburi de flori de toate speciile.

Paranteza si revin un pic asupra atitudinii tolerante a olandezilor fata de atmosfera anumitor cartiere precum vestitul Cartier Rosu (si nu numai) sau fata de consumatorii de halucinogene si canabis, fata de cei cu alte orientari sexuale (si care aleg de multe ori sa se manifeste zgomotos), si in general fata de ceea ce pentru unii dintre noi reprezinta imoralul si nebunia. Ei bine, daca tot ne ingretosam si ne ofuscam, n-avem decat sa nu ne plimbam prin locurile cu pricina. Iar daca am fi abordati cu oferte de tot genul, un simplu refuz politicos este mai mult decat suficient pentru ofertant. Nici nu se va supara si nici nu va insista.

Sa nu uitam: Amsterdamul este locul unde chiar daca prostitutia si consumul de anumite droguri sunt legale, sunt totodata si bine supravegheate si tinute sub control. Implicarea sau nu in astfel de cercuri tine de fiecare. Am ales sa spun asta pentru ca multe voci se plangeau de dezmatul orasului. Asa e, nu poate fi negat, diferenta este ca la noi si in multe alte tari mai mult sau mai putin latine, totul se face pe usa din dos, sustinut (nu supravegheat!) de politie. Asa ca pentru cine nu vrea Cartierul Rosu cu fete la vitrina si canabis, hai la drum pe timp de zi!  Ce e de vazut in Amsterdam : Muzee, cate iti doreste inima. Intrarea la muzee variaza intre 6-12€, insa exista tot felul de reduceri si chiar gratuitati oferite prin “I Amsterdam Card” vezi lista aici: www.iamsterdamcard.com

Pe unde sa te opresti? Iata cateva dintre obiectivele turistice mult laudate: Muzeul Van Gogh, Muzeul Stedelijk,  Muzeul Madamme Tussaud, evident scumput, 23€ ,  Muzeul Rijks; si un pont: strada perpendiculara cu intrarea principala a muzeului este plina cu magazine de antichitati si galerii de arta. Ma gandeam ca pentru amatori poate suna tentant… Muzeul Heineken, cu o politica de marketing foarte despteapta facuta pe banii tai; si ca o compensatie, in pretul biletului ai incluse si cateva beri pentru degustare.  Muzeul arheologic Allard Pierson.  Stadionul de Fotbal din Amsterdam daca ai treaba cu fotbalul. Casa Annei Frank – unde vei afla povestea unei tinere evreice si a familiei sale, care au stat ascunsi in casa cu pricina in timpul regimului nazist si care au impartasit in cele din urma soarta zecilor de mii de evrei…Plimbarea cu vaporasul pe canalele Amsterdamului, sau cu barca; costa in jur de 10-15€ pentru o ora jumate.  Plimbare cu bicicleta, cam tot la atatia bani, dar pe o zi.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending