ANALIZA AUDIENTE TV: Evolutia cotelor de piata in target comercial pentru Pro TV, Antena 1 si Kanal D in sezonul de toamna 2017

0
3102

Pentru televiziunile comerciale, sezonul de toamna reprezinta perioada cea mai fiebinte din an. Scaderea temperaturilor contribuie la cresterea consumului de TV la cel mai mare nivel. Atragerea unui volum cat mai mare din publicul comercial disponibil atrage implicit si cresterea incasarilor din publicitate. Iar dincolo de miza economica, rivalitatea intre principalele televiziuni este un razboi al orgoliilor in care fiecare doreste sa iasa invingator.

 

 

Pro TV si-a consolidat pozitia de leader fiind singura statie mare care a inregistrat o crestere a cotei de piata in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 21.9  la 23.7 medie pe intreaga zi. Cresterea s-a datorat consolidarii audientei in timpul zilei dar in special in prime time (19:00-23:00) unde a inregistrat 27.3 cota de piata fata de 25.9 anul trecut.

 

Antena 1 ramane pe locul doi, cu o medie pe intrega zi de 16.4 fata de 18.1 inregistrati anul trecut, media pe prime time ramanand relativ constanta la 18.9 fata de cota de 19.5 inregistrata anul trecut.

 

Kanal D inregistreaza de asemenea o scadere cu o cota de 6.4 medie zilnica fata de 8 anul trecut, prime time-ul inregistrand 7.4 fata de 9.7 anul trecut.

 

Ierarhia nu s-a modificat, insa se observa o crestere a diferentei intre leaderul Pro TV si urmatoarele clasate Antena 1 si Kanal D, anul acesta doar leaderul inregistrand o imbunatatire a cotei de piata in timp ce Antena 1 si Kanal D au scazut atat in media pe toata ziua cat si in prime time.

 

Sursa datelor: Kantar Media Copyright: ARMA

Cota de piata (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numarul mediu de telespectatori de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate statiile TV, calculat pentru acelasi interval orar.

 

Foto Credit: PRO TV

 

Comentarii