Connect with us

Digital

Analiză ProductLead: Industria de influencer ProductLead va crește semnificativ pe plan local în 2022 și 2023

Published

on

Comunicat de presă, 10 martie 2022 O analiză a industriei de marketing digital realizată de compania românească ProductLead pentru anul 2021 demonstrează că segmentul creatorilor de conținut este în continuă creștere pe piața din România.

ProductLead este prima companie românească care a intrat în industria de influencer marketing cu o platformă inovatoare de tip SaaS (software as a service), prin intermediul căreia brandurile pot genera experiențe de produs convingătoare, pentru a vinde mai rapid și pentru a se apropia de clienții lor.

La nivel global, industria de influencer marketing este într-o tendință ascendentă de câțiva ani. Astfel, dacă în 2016 industria globală de influencer marketing era evaluată la 1,7 miliarde de dolari, în 2022 se așteaptă o creștere ce va atinge nivelul de 15 miliarde de dolari.

Campaniile de marketing digital cu influenceri presupun colaborarea dintre creatorii de conținut digital, comunități puternice și branduri. Prin intermediul creatorilor de conținut digital, mesajele brandurilor sunt transmise într-un mod personalizat față de publicitatea tradițională, iar publicul online este înclinat să caute conținut autentic și să interacționeze cu brandurile care le inspiră.

Yana Stoica-Marcu, Influencer Marketing Manager ProductLead « Dacă în ultimii ani campaniile de influencer marketing erau percepute ca fiind nice to have, acum brandurile înțeleg din ce în ce mai mult rolul lor în mixul de marketing și solicită campanii de impact cu nano și micro-influenceri care creează conținut autentic, ce poate fi reutilizat în ecosistemul lor digital, pentru a aduce valoare adaugată consumatorilor.»

Datele furnizate de ProductLead arată că s-au făcut pași mari în industria creatorilor de conținut digital pe piața din România. În anul 2021, peste 1000 de influenceri au colaborat cu ProductLead, reunind un public de 25 de milioane de urmăritori.

Aceștia au livrat pentru brandurile care utilizează platforma ProductLead peste 30.000 de forme de conținut digital autentic, precum postări dedicate, stories pe Instagram, videoclipuri și carusele foto.

Prin intermediul instrumentelor creative și inovatoare disponibile în platforma sa, compania ProductLead a generat peste 140 de campanii pentru branduri ce activează în special în industria fashion, beauty și FMCG.

Misiunea ProductLead este de a ajuta brandurile să comunice integrat și să construiască experiențe digitale mai buneși un marketing autentic, orientat spre un scop, pentru a stimula creșterea și vânzările. Anul trecut, 30 de branduri au investit 250.000 de Euro în campanii de influencer marketing desfășurate prin platforma ProductLead și au mizat pe un mod de comunicare eficient, folosind mijloacele de automatizare bazate pe inteligență artificială și interacțiune bazată pe context.

Potrivit ProductLead, în peisajul digital creatorii de conținut devin de cele mai multe ori o sursă de informații de încredere și inspirație și orientează modul în care oamenii percep brandurile. Ambasadorii de brand creează cu ușurință conținut captivant și convingător, stăpânesc specificul nișei lor, își cunosc publicul și au deja o relație continuă cu acesta.

Advertisement

Prin platforma ProductLead, marketerii pot să personalizeze conținutul cu ușurință pentru diferite cazuri de utilizare, inclusiv evaluarea impactului și îmbunătățirea conținutului produsului.

Pentru anul în curs, ProductLead își propune să își consolideze businessul pe plan local și internațional și să ofere brandurilor soluții inovatoare de marketing digitalpentru a le ajuta să dezvolte rapid conținutul digital și pentru a le asigura un volum ridicat, dar calitativ de elemente creative, cu ajutorul tehnologiei și automatizării.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending