ANCHETA | Mai multe tari au cerut renumararea voturilor de la Eurovision 2013! Dan Manoliu cere explicatii la EBU! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Eurovision

ANCHETA | Mai multe tari au cerut renumararea voturilor de la Eurovision 2013! Dan Manoliu cere explicatii la EBU!

Published

on

Scandalul voturilor de la Eurovision ia amploare! Dupa ce Presedintele Azerbaidjanului a cerut renumararea voturilor declarandu-se surprins de faptul ca Rusia nu a primit niciun punct din “Tara de Foc”, mai multe televiziuni din Europa au cerut explicatii catre EBU in legatura cu voturile din acest an, printre tarile nemultumite numarandu-se Muntenegru, Romania, Rusia si Serbia.

10 puncte pentru Rusia au disparut
Presedintele Azerbaidjanului, Ihram Aliyev a cerut o ancheta catre ITV aupra faptului ca “Tara de Foc” nu a acordat niciun punct Rusiei in marea Finala Eurovision 2013. ITV a anuntat apoi ca juriul a plasat, de fapt, Rusia pe locul 2 in clasamentul lor, dar ca de la Berlin, unde se centralizeaza si se transforma voturile in puncte, televiziunea azera a primit punctajul care a fost acordat in marea Finala. In acest caz, fie piesa Rusiei s-a clasat sub locul 20 la televotingul azer, fie firma germana angajata de EBU sa centralizeze voturile a omis punctele Rusiei.

FRAUDA | Televiziunea italiana a incalcat regulamentul Eurovision 2013!

Cum Muntenegru a ajuns de la a placea la a displacea o piesa in 4 zile
In prima Semifinala Eurovision 2013, Muntenegru a a acordat 12 puncte Ucrainei, insa patru zile mai tarziu, Zlata Ognevich nu a primit niciun punct de pe malul adriaticii. S-a crezut, probabil, ca juriului si publicului muntenegrean nu i-a mai placut piesa, insa presedintele juriului RTCG sustine ca Ucraina s-a clasat pe primul loc si in Finala in clasamentul lor. In concluzie, melodia “Gravity” trebuia sa primeasca 12 puncte de la Muntenegru, insa nu a primit nimic.

Romania castiga televotingul italian, dar primeste doar 1 punct din cizma. Dan Manoliu cere explicatii la EBU!
Scandalul care ne intereseaza cel mai mult este cel legat de voturile Romaniei din Italia. Cezar a castigat detasat televotingul organizat de RAI, insa la final a primit un singur punct din cizma. De asemenea, Italia a incalcat regulamentul EBU privind componenta juriului national (cititi aici!). Seful delegatiei romane, Dan Manoliu, a declarat ca ii va trimite lui Jon Ola Sand (supervizorul Eurovision din partea EBU), o solicitare scrisa privind situatia voturilor din Italia (sursa).

RECORDURI | Vezi cele mai inedite lucruri intamplate pe scenele Eurovision!

Rusia si Serbia nedumerite de voturile lor
Juriul de la Moscova a fost format din Philip Kirkorov (compozitor – Presedintele juriului), Alsou (reprezentanta Rusiei la Eurovision 2000), Dima Bilan (castigatorul Eurovision 2008 si reprezentantul Rusiei la Eurovision 2006), Yulia Savicheva (reprezentanta Rusiei la Eurovision 2004) si Kaz (solista). Acestia au laudat in diferite randuri piesa Ucrainei de la acest Eurovision, insa melodia a primit doar 1 punct de la Rusia in marea Finala.

Un alt scandal este la inceput de drum in vecini! Presedintele juriului din Serbia a declarat in presa de la Belgrad ca i se pare suspect cum Grecia nu a primit niciun punct din partea Serbiei in Finala Eurovision 2013.

De asemenea, mai multi jurnalisti prezenti la Malmo pentru Eurovision 2013 declara ca suedezii au facut tot ce le-a stat in putinta sa scoata Danemarca inivingatoare. Mai mult, se intreaba de ce principalele contracandidate, Azerbaidjan si Ucraina. au primit atat de putine puncte din partea scandinavilor?

Ramane de vazut cum se vor solutiona aceste probleme, insa ar trebui ca de la anul sa se revina la vechiul sistem de votare, Turcia tragand primul semnal de alarma in momentul in care s-a retras din cauza noului sistem.

Special: Romania de-a lungul timpului la Eurovision

VEZI SI :

Comentarii

comments

Advertisement
9 Comments

9 Comments

 1. andrei

  27 mai 2013 at 08:31

  nu meritam nici macar 1 punct din partea Italiei. Asa cum a fost fraudat televotingul din rromania, iaca asa au facut si italienii. bravoo lor.

  • Lucian Zavoianu

   27 mai 2013 at 16:58

   Italienii nu au fraudat televotingul. Au aratat exact cifrele care dovedesc faptul ca Romania a castigat. Juriul lor a plasat Romania pe locul 19 si din aceasta cauza Romania a primit doar un punct. Problema este ca fiecare tara este obligata sa aiba jurati de ambele sexe, iar Italia a avut doar barbati. In concluzie votul lor ar trebui anulat!

 2. XtrO

  23 mai 2013 at 22:32

  Azerbaidjan, Tara de Foc? Greu cu cultura asta…
  Ia sa vedem cum sta treaba: Țara de Foc (spaniolă Tierra del Fuego) este o grupă de insule la capătul cel mai sudic al Americii de Sud, fiind despărțită de continentul american prin strâmtoarea Magellan. În anul 1881 Țara de Foc este împărțită între Argentina și Chile.
  Pe de alta parte: Marea Caspică se numeşte Khazer. Azer e o denumire mai veche pentru foc, iar ţara se mai numeşte Ţara Focurilor.
  O mica mare deosebire intre Tara de Foc si Tara Focurilor. Intre Argentina-Chile si Azerbaidjan.
  Cred ca n-ar strica sa va documentati mai serios inainte de a scrie la gazeta.

  • Lucian Zavoianu

   24 mai 2013 at 11:38

   Cum avem noi sloganul cu “Discover the Carpathian Garden”, Mininsterul Turismului din Azerbaidjan foloseste sintagma “Azerbaijan – Land of Fire”.

 3. Marian

  23 mai 2013 at 20:00

  Nici o tara din vest nu zice nimic, doar cele din est. Chiar asa de mult se cred excelente?

  Numai bine

  • sase sase

   25 mai 2013 at 17:45

   Manariile au fost evidente.Euroviziolnul a devenit o afacere politizata si nu se da doi bani pe valoare in jurizarea concursului.Nu mi-a placut Cezar, dar au existat melodii mai bune decat cea a danezilor.Si asta se intampla cam de vreo 2-3 ani , daca nu cumva mai demult.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending