Connect with us

ALL MEDIA

ANCOM. Societățile RCS&RDS şi SNR sunt eligibile pentru etapa a doua a licitaţiei privind licenţele de televiziune digitală terestră

Avatar

Published

on

RCS&RDS şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) s-au calificat în etapa a doua a licitaţiei pentru cumpărarea celor cinci licenţe de televiziune digitală terestră, deoarece comisia de licitaţie a constatat că ofertele depuse îndeplinesc criteriile de calificare din caietul de sarcini, potrivit ANCOM.

Într-un comunicat ANCOM se arată că 19 mai 2014 este data până la care pot fi depuse contestații la decizia comisiei de calificare a candidaturilor, iar până la data de 22 mai 2014 comisia va anunța organizarea rundelor de licitație, în cazul în care cererea va depăși oferta.

ANCOM a scos la licitaţie cinci licenţe de TV digitală (multiplexuri), patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2.

Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) se vor transmite “free to air”, în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

“De asemenea, potrivit Strategiei elaborate de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligaţii de acoperire.”

Pentru celelate multiplexuri (MUX 2, MUX 3, MUX 4 şi MUX 5), operatorii vor avea obligaţia ca până la 1 mai 2017 să aibă în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.

Preţul de pornire în licitaţie pentru fiecare licenţă este de 300.000 euro. Toate licenţele vor fi acordate pe o perioadă de 10 ani și vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015.

Câştigătorii vor avea obligaţia de a achita taxa de licenţă rezultată în urma licitaţiei în cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunţării rezultatelor procedurilor de selecţie.

În România, procesul de tranziţie de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră trebuie să se încheie până la data de 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006 semnat de România şi strategiei adoptată de Guvern.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending