Connect with us

Business

ANCPI: 27% mai multe locuințe vândute în București

Published

on

Reclame
  • Conform datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna Iunie s-au înregistrat în București 3.862 unități imobiliare vândute
  • Datele de vânzări subliniază interesul ridicat pentru locuințe noi și nevoia locuitorilor din Capitală pentru creșterea confortului și securizarea investiților
  • North Bucharest Investments: Creșterea semnificativă a vânzărilor reflectă încrederea sporită a cumpărătorilor în potențialul  acestei piețe

Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna Iunie 2024 s-au vândut în Capitală cu 27% mai multe locuințe față de luna similară a anului trecut, mai exact 3.862 de unități, compartiv cu 3.043 unități cumpărate în 2023.

Acest avans însemnat al vânzărilor subliniază cererea mare pentru locuințe noi, stimulată și de creșterea constantă a prețurilor pentru închirieri, dar și a randamentelor ridicate generate de investițiile imobiliare.

În acest context pozitiv, North Bucharest Investments a înregistrat o creștere aproape dublă față de procentul mediu al vânzărilor din Capitală. Noi am avut 72 de tranzacții finalizate în iunie 2024, cu 50% mai multe comparativ cu unitățile vândute în aceeași lună a anului trecut.

Creșterea semnificativă a vânzărilor reflectă încrederea sporită a cumpărătorilor în potențialul  acestei piețe. Factorii cheie, cum ar fi infrastructura modernă, poziționarea bună și accesul la facilități esențiale, continuă să atragă un număr tot mai mare de investitori și cumpărători”, menționează Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments.

Piața imobiliară din București rămâne o destinație de top pentru cei care caută o investiție sigură și profitabilă. De altfel, Bucureștiul se află în topul orașelor cu cele mai multe apartamente și case tranzacționate în luna Iunie 2024.

Conform ANCPI, topul este urmat de Timiș – 866, Ilfov – 691, Constanța – 589, Cluj – 569 și Brașov cu 551 unități vândute în Iunie 2024.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending