Connect with us

A-Z NEWS

Andreea Esca: ”Nimeni nu mai face niciun efort de comunicare, în sensul vechi al noţiunii. Adică vorbe scoase pe gură….” Ce a determinat-o pe vedetă să spună asta?

Published

on

Reclame

În editorialul ”Navigatori în nisip”, semnat de Andreea Esca pentru revista ”The One”, știrista își exprimă dezamăgirea față de epoca tehnologiei excesive, duse la extrem, care intră cu picioarele și în vacanțele în care, odinioară, oamenii chiar comunicau între ei.

 ”Ca anul acesta, n-am mai văzut. Toată plaja e pe net. De la 2 la 80 de ani. Telefon, tabletă, laptop. Îi iau pe rând şi încerc să le descifrez motivele atracţiei faţă de gadget-urile de care sunt legaţi aproape non-stop.”, își începe vedeta Pro TV editorialul.

Articolul continuă pe același ton amar. Știrista își exprimă indignarea celor care vin să se simtă bine în vacanțe. De fapt, totul este de fațadă. Își pun niște măști pentru niște selfi-uri cât mai reuțite, pentru a stârni astfel invidia prietenilor pe rețelele de socializare și ajung să posteze toate lucrurile din viața lor. Viața intimă pare să nu mai existe într-o lume care trăiește tot mai mult virtual…

Întrebarea mea e, însă, de ce stau cu telefonul în faţă chiar şi puştii care sunt veniţi în gaşcă? Oare nu mai ştiu să vorbească, nu au despre ce să vorbească, pentru că nu mai au când să trăiască, fiind ocupaţi cu postatul pe Facebook şi pe Instagram? Oare acum de pe site coboară direct în pat, fac sex şi gata? Asta să fie astăzi viaţa palpitantă? Nu, dau şi check in din locul în care se află. Aşa, ştiu imediat de pe Swarm, fostul Foursquare, că prietena Alexiei este la toaleta hotelului. Important, nu?”

Nici măcar în cluburi, oamenii nu mai știu să se distreze. Telefonul este omniprezent la orice pas.

”Seara mergem la dans… Şi aici e complicat, pentru că avem de ales între barul cu muzică „pentru cei mai mari“, cum mi-a spus Alexia, bine educată, să nu ne jignească zicând „muzică pentru babalâci“, şi clubul în care cânta aceeaşi melodie timp de câteva ore, chiar dacă DJ-ul încearcă să ne convingă că, de fapt, au fost 100. În orice caz, şi după luarea deciziei, oamenii dansează cu telefonul în mână, că oricum nu se mai pune problema vreunui blues, deci n-au nevoie de mâini libere. Îşi fac selfie-uri pentru a le urca online să se laude amicilor ce bine se distrează, apoi pleacă în cameră să vadă un film pe calculator.”, punctează prezentatoarea în articol.

Nu sunt uitați nici cei pentru care job-ul a devenit o parte obsedantă a vieții lor, de care nu se pot desprinde nici măcar în vacanțe.

”Există şi categoria celor obsedaţi sau foarte pasionaţi de job, care sunt fericiţi că acum pot fi şi în vacanţă, şi la birou în acelaşi timp. Adică stau cu calculatorul în braţe în costum de baie, cu briza mării în tastatură şi clienţii pe mail.”, mai scrie Andreea Esca.

”Nimeni nu mai face niciun efort de comunicare, în sensul vechi al noţiunii. Adică vorbe scoase pe gură… Ai venit cu prieteni cu care înainte căutai să ai nişte subiecte de discuţie, oricare ar fi ele, căci altfel era penibilă tăcerea. Acum, îi laşi în plata Domnului şi vorbeşti online cu ai tăi, care sunt şi ei pe undeva cu alţii, care vorbesc cu alţii…”, conchide frumoasa prezentatoare a Știrilor Pro TV.

Andreea Esca vacanta

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending