sâmbătă, februarie 24, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăA-Z NEWSAndreea Esca, prezentă la Bookfest pentru lansarea volumului biografic „Ce-am făcut...

  Andreea Esca, prezentă la Bookfest pentru lansarea volumului biografic „Ce-am făcut când am tăcut“

  Andreea Esca, prezentatoarea Ştirilor Pro TV de la ora 19:00 îşi va lansa o carte biografică, intitulată „Ce-am făcut când am tăcut“, la târgul de carte Bookfest, ce se va desfăşura pe 31 mai, de la ora 16:30, la standul editurii Humanitas din cadrul pavilonului central de la Romexpo, din Capitală.

  Aceasta este a doua carte pe care Andreea Esca o publică, după ce în 2002 a lansat „Bună seara, România, bună seara, Bucureşti“, una dintre frazele celebre cu care s-a consacrat în audiovizualul românesc.

  „Un autoportret clasic“, dar şi „un portret atipic“ în acelaşi timp, cartea Andreei Esca încearcă să prezinte cititorilor alte fapte din viaţa vedetei, dincolo de pupitrul ştirilor. Astfel, în volum se vor regăsi poveşti mai puţin ştiute din copilăria şi adolescenţa ştiristei, precum şi detalii despre prima iubire, a dezvăluit Radu Paraschivescu pe site-ul Humanitas.

  Autenticitatea şi sensibilitatea sunt alte caracteristici ale carţii cu care „un om cu un contur public pronunţat îşi schimbă registrul de comunicare“, ceea ce face ca lucrarea să atragă curiozitatea publicului. „Andreea Esca îşi asumă riscurile şi, plecând de la microfonul ştirilor, se instalează în faţa computerului. Rezultatul e un autoportret din cuvinte. «Ce-am făcut când am tăcut» e un portret atipic, şi asta nu doar fiindcă frazele ţin loc de culori. E atipic şi fiindcă Andreea Esca nu-şi falsifică amintirile şi viaţa. E sinceră, cordială, sensibilă. Preferă să fie autentică în loc să-şi dea cu fard pe viaţă. Îşi păstrează anumite candori şi nu se sustrage nostalgiilor. Scrie neîmpovărată de propriul brand, ci înveselită de gândul că le poate spune şi altora poveşti despre copilărie, adolescenţă şi prima iubire“, completează acesta.

  Pe lângă acestea, Cristian Tudor Popescu apreciază opera Andreei Esca ca fiind „o ştire despre ea şi despre oameni“, dar care a păşit dincolo de ecranul televizorului şi pupitrului de ştiri.

  „Andreea Esca este ştirea României. Sunt generaţii care au crescut cu ea în minte, pe ecranul ProTV. Însă o jurnalistă de ştiri profesionistă nu le vorbeşte oamenilor cu chiar cuvintele ei. Oricât ar fi de ataşantă, trebuie să rămână şi impersonală, să nu lase să se vadă prea mult dincolo de chip şi voce. În cartea aceasta, Andreea Esca simte nevoia să ne spună cuvintele ei. Să ne transmită ştiri despre ea şi despre oameni, altfel decât la televizor. Andreea păşeşte dincoace de ecran, printre noi“, mai scrie jurnalistul.

  Radu Paraschivescu notează pe acelaşi site: „Când un om cu un contur public pronunţat îşi schimbă registrul de comunicare, lumea devine atentă şi curioasă. Andreea Esca îşi asumă riscurile şi, plecând de la microfonul ştirilor, se instalează în faţa computerului. Rezultatul e un autoportret din cuvinte. Ştim, e-adevărat, că autoportretul clasic presupune de obicei o strategie a avuabilului. Artistul îşi alege o postură convingătoare, iar noi, privitorii, îl vedem în primul rând cu ochii lui. Ce-am făcut când am tăcut e un portret atipic, şi asta nu doar fiindcă frazele ţin loc de culori. E atipic şi fiindcă Andreea Esca nu-şi falsifică amintirile şi viaţa. E sinceră, cordială, sensibilă. Preferă să fie autentică în loc să-şi dea cu fard pe viaţă. Îşi păstrează anumite candori şi nu se sustrage nostalgiilor. Scrie neîmpovărată de propriul brand, ci înveselită de gândul că le poate spune şi altora poveşti despre copilărie, adolescenţă şi prima iubire.“

   

  Laura Anton - Redactor

  laura.anton@radardemedia.ro

  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente