Evenimente
Andreea Esca şi Amalia Năstase, maraton de live-uri în cadrul Race for the Cure 2020
Published
7 luni agoon
Andreea Esca si Amalia Nastase, imbracate in roz, se vor alinia la start si vor face un maraton de live-uri pe Facebook, in data de 26 septembrie, intr-una dintre zilele cursei digitale Race for the Cure si vor preda stafeta virtual altor personalitati din Romania, care s-au alaturat cauzei Fundatiei Renasterea: lupta impotriva cancerului la femei.
„In Romania anului 2020, mult prea multe femei mor din cauza cancerelor de san, de col uterin, ovarian si pulmonar. Rata de supravietuire pentru cancerul de san in Romania este de 64%, in timp ce in Belgia este de 84%. Principalul motiv al acestei diferente este depistarea tarzie a bolii. Aceste statistici nedrepte pentru populatia feminina din Romania, pot fi remediate prin implementarea unui program national de screening pentru cancerul de san, reluarea screeningului si a vaccinarii HPV pentru cancerul de col uterin, prin informarea eficienta si avizata a femeilor asupra beneficiilor preventiei si a depistarii precoce a afectiunilor”, a declarat in cadrul conferintei de presa Andreea Esca, Ambasadorul Fundatiei Renasterea, in incercarea de a sublinia necesitatea strangerii de fonduri pentru testarea gratuita a femeilor, dar si a comunicarii cat mai puternice in ceea ce priveste cancerul la femei in Romania.
In cadrul conferintei de presa care a avut loc miercuri, 23 septembrie, s-a discutat despre maratonul digital Race for the Cure 2020, cel mai mare eveniment de strangere de fonduri din Europa, care se desfasoara simultan in 31 de tari europene pe 25, 26 si 27 septembrie. Tot atunci s-a anuntat faptul ca spitalul Coltea este cladirea aleasa anul acesta de Fundatia Renasterea pentru a fi luminata complet, in mod traditional, in roz, ca simbol al luptei impotriva cancerului, pe 1 octombrie 2020, de Ziua Nationala a Luptei Impotriva Cancerului de San.
Cifrele si statisticile prezentate de autoritati in cadrul Conferintei de presa sunt ingrijoratoare, iar strangerile de fonduri si evenimentele de informare sunt necesare pentru a schimba realitatea dramatica a oncologiei feminine din Romania. In contextul pandemiei, s-au inregistrat intarzieri la inceperea si administrarea tratamentelor de combatere a cancerului, iar investigatiile de preventie au fost amanate sau chiar anulate. „In cazul unui pacient oncologic, o intarziere de 6 luni la control poate insemna diferenta dintre viata si moarte”, a fost concluzia ingrijoratoare a autoritatilor prezente la eveniment.
„Peste jumătate dintre pacientele cu cancer din Romania (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene, unde 70 – 80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I și II). Cancerul de sân este unul dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile din România conform Globocan, 2018. Anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209 si fiecare persoană decedată din cauza cancerului de sân a pierdut prematur aproximativ 13 ani de viață.”, a adaugat Mihaela Geoana, Presedinte si co-fondator al Fundatiei Renasterea, care din 2001 pana in prezent, a reusit prin actiunile sale sa ajute 21.870 femei din provincie si 87 000 de femei din Bucuresti sa faca analize medicale gratuite la unitatile mobile sau la centrele medicale ale Fundatiei Renasterea.
Pe 25, 26 si 27 septembrie, Fundatia Renasterea va organiza pentru al saselea an consecutiv, traditionala cursa Race for the Cure Romania, in premiera mondiala, in format digital, simultan cu 31 de state europene. Printre cele 75 de echipe care susțin Fundatia Renasterea si strangerea de fonduri din Romania, se numară si alte celebritati precum Andreea Esca, Inna, Alice Peneaca, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Dana Rogoz, Catalina Ponor, Atena Boca sau Ada Condeescu, dar si echipele de fotbal Dinamo si Rapid care s-au inscris in cursa digitala. Inscrierea fiecarui participant consta intr-o donatie minima de 50 lei, care se va transforma in investigatii medicale gratuite pentru femeile din mediul rural, dar si in actiuni de sustinere a pacientelor oncologice din Romania. Premiera pe care o aduce editia din 2020 este ca participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa, va putea aduce sustinere si donatii femeilor din Romania, pentru preventia si combaterea cancerului de san si de col uterin.
„Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizica, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasa, pe aleile din jurul blocului, intr-un colt din Romania sau oriunde in lume. Important este sa ne inscriem pe platforma raceforthecure.eu, si apoi sa postam folosind #RFTC2020 si #Renasterea2020, aratand ca suntem alaturi de femeile din Romania. Statisticile sunt alarmante, rata mortalitatii din Romania fiind cea mai mare din Europa, deoarece preventia si diagnosticarea precoce sunt deficitare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt coplesitoare. Haideti sa coloram Facebook-ul si Instagram-ul in roz in zilele Digital Race for the Cure, pe 25, 26 si 27 septembrie, sa donam si prin actiunea noastra sa contribuim la salvarea de vieti. Fiecare inscriere e transformata de Fundatia Renasterea in analize medicale pentru femeile defavorizate, care poate nu au facut niciodata o mamografie sau un test Papanicolau!”, a mai adaugat Mihaela Geoana.
Procedura de inscriere si participare, impreuna cu toate detaliile si informatiile legate de Race for the Cure 2020 si de actiunile Fundatiei Renasterea, se pot gasi pe site-ul oficial al evenimentului international:
https://www.raceforthecure.eu/ro/
https://fundatiarenasterea.ro/
Comentarii
Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro
You may like
-
Programul PRO TV pentru săptămâna 19 – 25 Aprilie 2021
-
Programul KANAL D pentru săptămâna 19 – 25 Aprilie 2021
-
Smiley la Românii au talent: ”Creativitatea nu are margini și nu are limite.”
-
Program TV pentru Antena 1 în perioada 16 – 22 Aprilie 2021
-
Program TV Happy Channel în perioada 16 – 22 Aprilie 2021
Evenimente
Corul Madrigal lansează albumul pascal „Săptămâna Patimilor”
Published
3 zile agoon
15 aprilie 2021Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează albumul discografic „Săptămâna Patimilor” – o emoționantă colecție de muzică de inspirație ortodoxă, dedicată sărbătorii pascale.
Proiectul discografic „Săptămâna Patimilor” poartă celebra amprentă sonoră a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar-Mihail Verlan. Repertoriul ales de dirijorul secund al ansamblului include compoziții menite să redea simbolistica specifică Sărbătorilor Pascale și, în special, mesajul spiritual al săptămânii premergătoare Învierii.
„Suntem bucuroși că, alături de partenerii noștri de la Roton Music, putem oferi românilor un nou răgaz muzical și totodată spiritual pentru acest Paște, o sărbătoare însemnată în memoria muzicală de peste 58 de ani a corului nostru. După lansarea albumului „Ave Maria”, care a propus ascultătorilor capodopere ale muzicii de inspirație sacră occidentală, venim acum cu o nouă propunere discografică, ce cuprinde lucrări ale compozitorilor români, special selectate din filonul ortodox, momente sonore de mare emoție. Din perspectivă artistică am dorit să creăm o punte a speranței și renașterii prin alăturarea cele două generații de coriști din România, madrigaliștii și copiii din Cantus Mundi și, astfel, să primim împreună Învierea Mântuitorului, așa cum se cuvine, cu smerenie și încredere”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.
Pe lângă lucrări binecunoscute din bibliografia muzicală de inspirație pascală, „Săptămâna Patimilor” conține și o selecție de lucrări recent introduse în repertoriul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
„Selecția lucrărilor pentru albumul „Săptămâna Patimilor” – care conține exclusiv muzică scrisă de compozitori români – a avut la bază firul cronologic al evenimentelor petrecute în perioada premergătoare Învierii Mântuitorului. Pornim în această călătorie din duminica Floriilor cu lucrarea „Axion la Duminica Floriilor” de Ioan D. Chirescu și încheiem cu imnul „Hristos anesti! Hristos a înviat!” de Gavriil Musicescu. Sperăm ca prin sonoritatea și sensibilitatea Corului Madrigal, împreună cu vocile copiilor din corurile Programului Național Cantus Mundi, să atingem inimile ascultătorilor și să reușim să ne oprim împreună o clipă, pentru a reflecta asupra simbolului mântuirii”, a declarat Cezar-Mihail Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.
Unul dintre cele mai profunde și emoționante momente muzicale surprinse pe acest album este cel al Prohodului – care se intonează în mod tradițional în Vinerea Mare și care este recreat simbolic prin îmbinarea sonorității Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” cu cea a vocilor copiilor din corurile înscrise în Programul Național Cantus Mundi, ca o legătură sonoră și afectivă peste generații.
Albumul „Săptămâna Patimilor” face parte din seria discografică pregătită de Corul Madrigal pentru Sărbătorile de Paște din acest an. În luna martie, alături de Casa de discuri Roton Music, a fost lansat „Ave Maria”, albumul dedicat Paștelui celebrat de credincioșii catolici și protestanți.
Compact discul „Săptămâna Patimilor” este disponibil pentru comenzi pe site-ul Corului Madrigal, secțiunea Magazin și poate fi achiziționat, începând din 15 aprilie, și din rețeaua librăriilor Cărturești, magazinul Muzica și benzinăriile OMV și Lukoil din toată țara, pe platformele digitale Spotify și Apple Music și în curând pe canalul YouTube.
Parteneri media: Agerpres, Bookhub, București FM, CAȚAVENCII, E-Zeppelin, Fashion Premium Magazine, modernism.ro, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Rador, PlayU, Radar de Media, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și nopți
Comentarii
Dintr-un motiv neidentificat, stiinta – sau poate numai cercetatorii britanici…? – se ocupa intens de studiul felinelor, o specie fascinanta, care merita intreaga atentie. De ce le iubim? De ce ne iubesc ele pe noi? De ce au mustati si ce se intampla daca raman fara? Descopera cateva informatii interesante despre pisici.
Te poti imprieteni cu o pisica daca o privesti si clipesti alene
Oamenii de stiinta au descoperit ca cel mai bun mod de a initia o relatie cu o pisica este sa o privesti cu ochii pe jumatate inchisi si sa clipesti lent in acest timp. Universitatile din Sussex si Portsmouth au demonstrat ca acest gest este echivalentul zambetului uman si ca ajuta la construirea unei relatii de incredere cu pisica.
Posesorii de pisici au intuit deja acest lucru, prin simpla observare a felinelor lor, asa ca o confirmare stiintifica este binevenita. Tehnica e simpla: ingusteaza ochii cat de mult poti, asa cum ai face-o in timpul unui zambet relaxat, apoi inchide ochii timp de 2 – 3 secunde. Vei observa ca pisica iti raspunde cu o mimica similara, ca si cum ati initia o conversatie.
Una din 10 pisici sufera de anxietate de separare
Sau e posibil ca cifrele sa fie chiar mai mari, dupa cum releva un studiu legat de problemele comportamentale dezvoltate de pisici in absenta stapanilor lor.
Statistic, cercetatorii spun ca aceste pisici cu probleme de comportament provin din familii in care fie nu traieste nici o femeie, fie traiesc la comun mai multe femei. Absenta jucariilor specifice pisicilor si a altor pisici sunt de natura sa declanseze probleme de comportament.
Analizele au demonstrat ca 13.5% dintre pisici au dat dovada de cel putin o deviatie de comportament corelata cu anxietatea de separare; cel mai frecvent a fost vorba despre comportamente distructive.
Alte deviatii de comportament observate au fost mieunatul excesiv, urinarea la intamplare, agresivitatea, agitatia si defecarea in casa. Mai rar se observa si depresie sau apatie la pisicile lasate mult timp singure.
Pisicile chiar isi iubesc stapanii
Ok, din punct de vedere istoric este o prietenie bazata pe interes, dar nu, in ochii pisicii tale nu esti doar un deschizator de conserve. Prietenia dintre om si pisica a condus la aparitia unor comportamente nu tocmai obisnuite pentru feline: spalatul, luptele in joaca, vanatoarea imaginara sau chiar aducerea acasa a unor soareci pe jumatate morti sunt gesturi pe care pisicile le fac pentru noi, pentru ca ne iubesc.
In 2019 cercetatorii au descoperit ca pisicile demonstreaza manifestari de atasament securizant in prezenta prietenului lor uman, exact asa cum fac si cainii. In plus, s-a demonstrat ca atunci cand pisica primeste o mangaiere, in creierul sau sunt secretati hormoni similari celor pe care ii secretam noi, oamenii, cand ne intalnim cu cineva drag.
Pisicile pot prevesti o furtuna
Pisicile sunt mult mai sensibile decat noi atunci cand vine vorba despre sunete, mirosuri sau schimbari ale presiunii atmosferice. Imediat inainte de inceperea unei furtuni, urechea sensibila a pisicii detecteaza scaderea brusca a presiunii atmosferice. In plus, ea poate sa adulmece ozonul generat de fulgere, chiar la mare distanta.
Pisicile iubesc cutiile pentru ca sunt confortabile
O pisica adulta sanatoasa poate petrece pana la 18 ore pe zi dormind. Si cum pisicile sunt prin excelenta animale solitare, le place sa gaseasca locuri retrase in care sa motaie. Ele iubesc locurile calde, prin urmare vor vana orice raza de soare patrunde pe fereastra… sau se vor culcusi intr-o cutie de carton care le apare in cale.
Pisicile au un impact imens asupra speciilor salbatice
Pisicile omoara mai multe prazi decat orice alt pradator de aceleasi dimensiuni. Vanatoarea pe care o desfasoara pisicile domestice are un impact puternic asupra speciilor de animale salbatice. Efectul este puternic mai ales pe o raza de 100m de la locuinta pisicii.
Studiul demonstreaza ca o pisica omoara de 10 ori mai multe animale salbatice decat orice alt pradator de marimea sa. O pisica este mai letala decat un jder sau o nevastuica.
Pisicile nu pot fi vegane
In salbaticie, felinele sunt exclusiv carnivore; exista unii aminoacizi, de pilda taurina, care se gasesc numai in carne si pe care organismul pisicii nu ii poate sintetiza sau depozita. De aceea, o dieta vegana este imposibil de asigurat.
Un aport prea mic de taurina conduce la orbire si insuficienta cardiaca, in timp ce excesul de taurina poate determina probleme urinare severe. Pisicile care vaneaza absorb taurina din hrana, dar taurina sintetica adaugata in mancarea pentru pisici are rate diferite de absorbtie si e dificil de echilibrat. Este unul dintre motivele pentru care medicii veterinari insista sa te orientezi catre cea mai sanatoasa mancare pentru pisici pe care o agreeaza felina ta: ai sanse mai mari ca astfel sa ai grija de bunastarea ei.
Mustatile transforma pisica intr-un ucigas de temut
Mustatile pisicii sunt reprezentate de aproximativ 24 de peri lungi, mobili; ei sunt insotiti de alte “mustati” mai putin vizibile, amplasate deasupra ochilor, pe barbie si in partea din spate a labelor din fata. Aceste fire de par au radacini cu terminatii nervoase bogate, care le ajuta pe pisici sa “vada in intuneric”.
Mustatile faciale se aliniaza adeseori corpului pentru a ajuta pisica sa aprecieze distantele. Organele senzoriale speciale de la nivelul buzelor le ajuta la vanatoare permitandu-i sa estimeze distanta pana la prada si chiar si textura acesteia.
Comentarii
Evenimente
Decernarea Premiilor Oscar, în premieră, LIVE pe VOYO!
Published
5 zile agoon
13 aprilie 2021By
Radar EditorPentru prima dată, decernarea Premiilor Academiei Americane de Film va ajunge la publicul din România prin intermediul platformei VOYO. Actorii care ne-au ținut cu sufletul la gură în cele mai bune producții din ultimul an pot fi văzuți LIVE, luni, pe 26 aprilie, de la ora 03:00, pe VOYO. Ceremonia va fi transmisă din Union Station Los Angeles, Dolby Theatre Hollywood & Highland Center, iar prin satelit, din câteva locații selectate din lume.
Cea de-a 93-a gală a celui mai spectaculos eveniment din industria cinematografică a venit cu un anunț important! Pentru prima dată în istorie, un film românesc este nominalizat la Premiile Oscar: „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau. Documentarul este propus la două categorii: „cel mai bun lungmetraj internațional al anului” și „cel mai bun documentar”.
Pentru categoria de cel mai bun documentar, „Colectiv” concurează cu: „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher”, „Time”, iar la categoria cel mai bun lungmetraj internațional al anului, cu: „Another Round”, „Better Days”, „The Man Who Sold His Skin”, „Quo Vadis, Aida?”.
Nu ratați vizionarea Premiilor Oscar®, LIVE, pe platforma VOYO, luni, 26 aprilie, de la ora 03:00. Iar marți, de la ora 20:30, gala va putea fi urmărită și pe PRO Cinema. În perioada 26 – 28 aprilie, PRO Cinema marchează cel mai așteptat eveniment din industria cinematografică cu filme premiate, precum: Argo, Great Gatsby, Interstellar și American Sniper.
Comentarii
ALL MEDIA
E frustrant sa scrii un proiect sau sa faci o plansa de zeci de ori!
Published
o lună agoon
10 martie 2021By
AndreiMi s-a intamplat sa scriu gresit un cuvant pe o plansa din neatentie sau din cauza oboselii si daca ati avut o astfel de experienta trista in mod sigur ca imi intelegeti frustrarea.
Nu poti prezenta un proiect sau o plansa cu greseli, de aceea te informez ca pe site-ul magazinului Sanito.ro, la categoria birotica si papetarie gasesti cele mai bune instrumente de scris si de corectat.
Corectoarele de calitate premium te ajuta sa corectezi greseala fara sa se observe acest lucru si sa iti salvezi munca.
De aici poti comanda pixuri care lasa hartia impecabila, fara pete albastre, iar scrisul este uniform, markere pentru tabla alba, creioane si stilouri de calitate premium.
De la declansarea pandemiei oamenii evita sa imprumute instrumente de scris sau sa faca schimb de obiecte, fiindca nimeni nu doreste sa se infecteze cu Covid si sa suporte consecintele.
In scoli, profesorii isi cumpara instrumentele de consemnat in cataloage si pe cele de scris la tabla si de multe ori nu sunt foarte multumiti, fiindca multe dintre pixuri nu scriu, iar markerele se golesc dupa doua-trei lectii sau scrisul nu se mai vede.
Stiu cat este de greu sa predai clasic sau online si sa nu ai cu ce sa scrii pe tabla, de aceea ii sfatuiesc pe toti profesorii sa isi cumpere produsele din acest magazin online.
Dar oamenii au nevoie si de agende foarte bune pe care sa noteze informatiile importante de care au nevoie in profesia lor, dar si informatii personale, cum ar fi: adresele prietenilor, numerele de telefon, zilele de nastere.
Este minunat ca toate aceste produse pot fi comandate in acelasi timp prin operatiunea simpla de a le pune in cosul virtual!
Nu finaliza comanda inainte de a analiza si:
-prosoapele de hartie fine si rezistente. Sunt foarte utile, fiindca nu necesita spalare si pe aceeasi bucata de prosop nu se sterg niciodata mai multe persoane.
-dezinfectanti suprafete deosebit de utili, fiindca distrug microbii garantat, dar si pretul este foarte bun.
-produse catering de unica folosinta. Sa zicem ca nu distribui mancare, dar trebuie sa organizezi un bufet suedez pentru aniversarea cuiva apropiat sau o reuniune. Farfuriile de unica folosinta sunt ideale in astfel de imprejurari, deoarece cumperi seturi la fel, nu se sparg, se manipuleaa usor si nu le mai speli dupa ce au fost folosite. Oamenii sunt mult mai multumiti sa stie ca nimeni nu a mai atins farfuria aceea decat sa tina in mana o farfurie de portelan din care a mancat multe persoane.
Marfa cumparata din acest magazin este livrata repede, iar daca valoarea ei depaseste 175 de lei, transportul este gratuit.
La fiecare produs cumparat acumulezi puncte, iar cand reusesti sa strangi un anumit numar, poti face alte cumparaturi sau poti primi vouchere in contul lor.
Reducerile de preturi si calitatea produselor te motiveaza sa cumperi din acest magazin, de aceea nu mai sta pe ganduri, ci plaseaza comanda acum!
Sigur ca vei gasi si alte produse utile si vei fi incantat ca ai descoperit acest magazin excelent aprovizionat si ca ai posibilitatea sa comanzi de acasa si sa primesti acasa produsele.
Comentarii
Miercuri, 3 martie 2021, Palatul Cercului Militar Național a găzduit Gala „Madrigal 58”, eveniment care a marcat 96 de ani de la nașterea maestrului Marin Constantin, fondatorul celebrului ansamblu, 58 de ani de activitate neîntreruptă a Corului Madrigal și 10 ani de la inițierea Programul Național Cantus Mundi.
„A devenit o tradiție anuală ca la începutul primăverii să onorăm moștenirea fondatorului Corului Madrigal, maestrul Marin Constantin și, de asemenea, personalitățile și instituțiile din lumea culturală sau educațională care ne însoțesc și ne sunt alături în călătoria noastră de aproape 58 de ani și a celor 10 ani de când Programul Național Cantus Mundi este în România. Ne bucurăm să ne întâlnim cu o audiență foarte specială anul acesta la Gala aniversară Madrigal, eveniment realizat cu sprijinul partenerilor de la Cercul Militar Național, instituție cu o prestigioasă istorie în promovarea și susținerea evenimentelor culturale remarcabile. De ziua Madrigalului, urez tuturor madrigaliștilor – foști, actuali și, de ce nu, viitori – La mulți ani!, cu foarte multe concerte și momente frumoase alături de copiii din Cantus Mundi”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.
Spectacolul, care s-a desfășurat în spațiul încărcat de istorie și simbolism al Sălii de Marmură a Palatului Cercului Militar din București, a inclus decernarea Premiilor „Marin Constantin” și Concertul aniversar al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu.
„Sunt foarte onorată că am fost invitată la această Gală Aniversară, unde Corul Madrigal ne-a oferit un concert atât de curat, încât ne-am simțit cu toții în paradis. Am descoperit compozitori români cu un repertoriu minunat și sunt bucuroasă că am participat la acest eveniment foarte, foarte special!”, a declarat Excelența Sa Doamna Laurence AUER, Ambasadoarea Republicii Franceze în România.
„Vreau să felicit Corul Madrigal pentru aniversarea a 58 de ani. Sunt foarte emoționat să iau parte la un spectacol atât de frumos, chiar de ziua mea. Muzica corală îmi este tare dragă, eu însumi am dirijat un cor, în Elveția. Am fost foarte mișcat să aud această minunată muzică a Corului Madrigal, după luni întregi de absență a muzicii corale live. Acest eveniment ne reamintește că viața fără muzică e o greșeală! Mulțumesc Corului Madrigal pentru o spectaculoasă interpretare!”, a declarat Excelența Sa Domnul Arthur MATTLI, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România.
„Sunt foarte mândru să fiu astăzi aici, la Gala „Madrigal 58”. Toată lumea își amintește vizita pe care Madrigalul a făcut-o în Israel în anul 2017, care a fost o mare onoare și o experiență extraordinară pentru noi toți și sperăm să vedem Corul Madrigal încă o dată în Israel. Pe curând și mulțumesc!”, a declarat Excelența Sa Domnul David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România.
Laureații ediției 2021 a Premiilor „Marin Constantin” sunt: Constantin Arvinte, reputat compozitor, dirijor și folclorist, Cristina Verona Tobi – managerul Muzeului Național de Artă al României și prof. Alexandru Zaharia – dirijorul Corului Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Pecica, județul Arad și formator Cantus Mundi.
Premiul „Marin Constantin” este o distincție instituită în 2019 în memoria legendarului muzician Marin Constantin, creatorul Corului Madrigal, care onorează inestimabila sa moștenire culturală, precum și viziunea sa de mentorat și de popularizare a cântului coral în rândul tinerei generații.
„Mă bucur să fiu în această seară în acest loc minunat, la Gala Madrigal! Mulțumesc pentru invitație și pentru premiul acordat! A fost o seară deosebită, cu un concert extraordinar și cu emoții foarte mari. Mă bucur foarte mult pentru relația pe care o am cu Madrigalul, este o experiență unică. Sunt trei ani de când colaborăm și sunt mândru să fiu parte a Programului Național Cantus Mundi, împreună cu corurile pe care le coordonez! Mult succes și viață lungă Corului Madrigal!”, a declarat Alexandru Zaharia.
Repertoriul special selectat de dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu, pentru Concertul aniversar din cadrul Galei „Madrigal 58” a fost alcătuit din lucrări din creația universală și românească de secol XX, cu compoziții semnate de Vytautas Miskinis, Ola Gjeilo, Carles Prat, John Leavitt, Marin Constantin, Francisc Hubic, Mihail Jora sau Constantin Arvinte.
„Sărbătorim și anul acesta Madrigalul și pe Maestrul său, Marin Constantin. Este o moștenire extraordinară, care ne îndeamnă ca de la an la an să aducem repertorii noi, alese cu sensibilitate și armonie, așa cum este și programul de astăzi. Este o bucurie pentru noi că, iată, putem susține acest concert într-o vreme în care concertele nu se pot desfășura cu public numeros, dar sperăm că cei care ne urmăresc online să aibă aceeași bucurie cu cei care sunt alături de noi aici, în sală. La mulți ani, Madrigal! La mulți ani tuturor madrigaliștilor de pretutindeni!”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”
Evenimentul a avut un public restrâns, format din ambasadori, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, personalități ale vieții culturale și foști madrigaliști. Gala „Madrigal 58” a fost transmisă în direct pe canalele de social media ale Corului Madrigal și va fi disponibilă gratuit în curând în secțiunea concertelor din cadrul aplicației de vizionare Madrigal App – https://app.madrigal.ro/
Partener: Cercul Militar Național
Comentarii
MENIU
pentru sufletul tau
SHOW MAGAZINE
Trofeul Sfinx U10– Cupa Campionilor are loc pe 5-9 Mai 2021
AUDIENTE TV: Vinerile #unusiunu se încheie cu Românii au talent. Emisiunea a fost lider absolut de audiență!
Kanal D, lider absolut de audienta, cu “Teo Show”
AUDIENTE TV Catalin Morosanu a parasit Survivor. Show-ul din nou lider pe toate segmentele!
Marian Drăgulescu, gimnastul de aur al României, invitatul la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
Agricultură pe uscat – o anchetă România, te iubesc!, duminică, la PRO TV
AUDINTE TV Las Fierbinti conduce topul audientelor in continuare! „E o bucurie maxima pentru noi!” Costi Dita
Ilona Brezoianu și Șerban Copoț prezintă Stand-up Revolution, la Antena 1
Corsetele modelatoare Clessidra – pentru o talie ce oprește timpul în loc
Mirela Vaida la Te cunosc de undeva!: “E nenorocire! Nu vreau să mai aud de ea în veci!”
Programul PRO TV pentru săptămâna 22 – 28 Martie 2021
Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau
Chef Cătălin Petrescu, vizită inedită la Chefi la cuțite. O reţetă favorită a lui Robert De Niro, pe masa celor trei chefi
Programul PRO TV pentru săptămâna 29 Martie – 04 Aprilie 2021
Program TV pentru Antena 1 în perioada 26 Martie – 01 Aprilie 2021
Programul KANAL D pentru săptămâna 22 – 28 Martie 2021
3 Sud Est și Andra lansează „Jumătatea mea mai bună”
Programul PRO TV pentru săptămâna 05 – 11 Aprilie 2021
Programul KANAL D pentru săptămâna 29 Martie – 04 Aprilie 2021
Program TV pentru Antena Stars în perioada 29 Martie – 04 Aprilie 2021
AUDIENTE TV: Vinerile #unusiunu se încheie cu Românii au talent. Emisiunea a fost lider absolut de audiență!
AUDIENTE TV: Show-ul #unusiunu, din nou lider. Florin Călinescu: ”E o împletire între pericolul vieții și frumusețea ei”
Cel mai recent single INNA – ”Flashbacks” ocupă locul 1 pe radio în România
Despre puterea radioului, într-un duplex Europa FM și Rock FM
Single-ul INNEI “Flashbacks” – locul 1 în Shazam Dance Rusia
Andra a apăsat butonul auriu pentru o voce extraordinară!
Eurovision 2021: Roxen, de două milioane de ori „Amnesia”!
AUDIEȚE TV: O nouă seară de vineri cu talent și audiență #unusiunu!
Supernanny vine o ediție dedicată părinților care simt că au pierdut controlul în fața propriilor copii
În aprilie urmăriţi la DIVA o nouă serie de filme palpitante, Misterele de la Chronicle
IN Trending
-
Program TV4 zile ago
Program TV pentru Antena Stars în perioada 19 – 25 Aprilie 2021
-
Emisiuni4 zile ago
George Tănase intră în pielea lui Michael Jackson pentru un roast istoric la iUmor
-
Grila de programe5 zile ago
Grila de programe și recomandările lunii Mai 2021 pentru postul TV DIVA
-
Seriale5 zile ago
Daniel Nuţă se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1
-
Program TV3 zile ago
Program TV pentru Antena 1 în perioada 16 – 22 Aprilie 2021
-
Analize5 zile ago
AUDIENTE TV: Show-ul #unusiunu, din nou lider. Florin Călinescu: ”E o împletire între pericolul vieții și frumusețea ei”
-
Program TV3 zile ago
Program TV Happy Channel în perioada 16 – 22 Aprilie 2021
-
Program TV2 zile ago
Programul KANAL D pentru săptămâna 19 – 25 Aprilie 2021