Connect with us

BAZAR

Aniversarea a 150 de ani a Universitatii Nationale de Muzica a adunat sute de bucuresteni la Maratonul Muzical din Cismigiu

Published

on

Pe parcursul zilei de duminica, 12 octombrie, sute de bucuresteni aflati in parcul Cismigiu au participat la o adevarata sarbatoare a muzicii prilejuita de implinirea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica.

Barierele presupuse de conventia unui spectacol au fost ridicate, asa incat personaje binecunoscute precum Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni s-au plimbat printre bucurestenii aflati in parc. Instrumentele muzicale si-au dezvaluit tainele tuturor celor care au vrut sa atinga o harpa sau un violoncel, in cadrul expozitiei interactive, iar arii și duete celebre din opere și operete au rasunat in foisorul din Cismigiu, care s-a transformat intr-o sala de spectacol in aer liber.

 “Codrul e frate cu romanul. In acest sens si Conservatorul e frate cu Cismigiul. Intotdeauna am considerat ca Cismigiul e un fel de prelungire botanica a muzicii pe care o facem in Conservator. Iata ca acum se si intampla ca aceasta fratie, data de vecinatate, sa devina realitate. Toti care au participat la acest prim eveniment, ne-au spus apoi: ar trebui sa mai faceti asa ceva! Nu-i un inceput promitator?”, spune Dan Dediu, rectorul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Violoncelistul Marin Cazacu, coordonator al ansamblului Violoncellissimo, care le-a oferit bucurestenilor duminica, 12 octombrie, in parcul Cismigiu, un recital inedit cu muzici de Astor Piazzolla, Tomaso Albinoni sau W.A. Mozart sustine opinia rectorului UNMB si este convins ca sarbatoarea muzicii clasice din parcul Cismigiu este doar prima dintr-un lung sir de evenimente de acest gen.

Regizoarea Anda Tabacaru Hogea – care, de-a lungul carierei, a colaborat cu diferite teatre lirice din ţară si strainatate – este de parere ca, cel putin o data pe an, sarbatoarea muzicii clasice trebuie sa se transforme intr-o sarbatoare a tuturor. Bucurestenii aflati in numar foarte mare duminica, la Maratonul Muzical din Cismigiu confirma faptul ca intalnirea cu muzica clasica era un eveniment asteptat.

Sarbatorirea celor 150 de ani ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti va continua cu alte evenimente si lansări de carte: in 17 octombrie la Sediul UNMB si 18 octombrie la Ateneul Roman.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau