Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, amendarea postului Antena 3 cu 15.000 de lei, pentru emisiunile “Sinteza zilei” în care a fost invitat Julio Iglesias Jr. şi “În gura presei”, în care Mircea Badea a făcut afirmaţii jignitoare la adresa lui Cătălin Prisăcariu, informeaza Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a discutat, în şedinţa de marţi, ediţia din 14 mai a emisiunii “Sinteza zilei”, în care a fost invitat cântăreţul Julio Iglesias Jr. şi în care, la finalul acesteia, artistul a spus în limba română “Jos Băsescu”, la solicitarea moderatorului, Mihai Gâdea, precum şi ediţia “În gura presei” din 5 – 6 aprilie (ora 23.57), când Mircea Badea a făcut în mod repetat afirmaţii ce pot fi considerate jignitoare şi licenţioase la adresa fostului prezentator B1 TV Cătălin Prisăcariu.

În urma discuţiilor, CNA a decis amendarea postului Antena 3 cu suma de 15.000 de lei. Astfel, membrii CNA Viorel-Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Laura Georgescu, Valentin Jucan şi Lorand Turos au votat “pentru” aplicarea sancţiunii, iar Monica Gubernat şi Răsvan Popescu au votat “împotrivă”.

În urma difuzării emisiunii “Sinteza Zilei”, CNA a primit 21 de reclamaţii privind momentul în care Mihai Gâdea l-a determinat pe Julio Iglesias Jr. să rostească în limba română “Jos Băsescu”. Una dintre sesizările transmise Consiliului a fost chiar din partea reprezentantei lui Julio Iglesias, tatăl lui Julio Iglesias Jr., în România, Gabriela Ristea, după cum a confirmat aceasta, pentru MEDIAFAX, după transmiterea reclamaţiei, respectiv după emisiunea din luna mai.

AFIS GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2015_v2

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending