Connect with us

ALL MEDIA

Antena 3, amendată pentru încălcarea dreptului la imagine al CSM în cazul Sorin Alexandrescu

Avatar

Published

on

CNA a decis, în şedinţa de marţi, să amendeze Antena 3 cu 20.000 de lei, pentru încălcarea dreptului la imagine al CSM şi al preşedintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală, şi pentru încălcarea legislaţiei privind informarea corectă în mai multe emisiuni în care a fost relatat cazul Sorin Alexandrescu.

sorin alexandrescu dna

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, marţi, o sesizare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) referitoare la emisiunile: “La ordinea zilei”, “Se întâmplă în România”, “Ştiri”, difuzate pe 25, 26, 27 iulie, şi “Ştirile dimineţii”, “Previziunile zilei”, “Esenţial”, “100 de minute”, “La ordinea zilei”, “Subiectiv”, “Sinteza zilei”, “În gura presei”, difuzate pe 17, 30 şi 31 iulie, respectiv 1 august 2013.

Membrii CNA au avut păreri diferite privind sesizarea CSM.

“Noi suntem atraşi într-un joc care are mai degrabă coloratură politică”, a spus Radu Călin Cristea. “Din punct de vedere al emisiunilor, sigur că au fost anumite derapaje (…) Se pare că doamna Hăineală are un meci direct, personal cu Antena 3, în care CNA nu ar trebui să se lase antrenat”, a mai spus Cristea. El a propus somarea publică a televiziunii Antena 3, scrie Mediafax.

Narcisa Iorga a făcut însă referire la titluri publicate pe ecran în timpul emisiunilor reclamate, între care “Hăineală, implicată într-un dosar de corupţie” şi “Şefa CSM susţine corupţii”. “Astea sunt acuzaţii foarte grave şi eu consider că doamna Hăineală are toate motivele să facă această reclamaţie către CNA”, a spus Iorga.

“Este vorba despre un linşaj mediatic la adresa preşedintelui CSM şi a CSM, ca urmare a reclamaţiilor pe care domnia sa le-a făcut cu privire la Antena 3 şi alte mijloace de informare în masă din acelaşi trust, în instanţă şi la CNA”, a mai spus Narcisa Iorga.

La rândul său, Florin Gabrea a propus amendarea postului Antena 3 cu 30.000 de lei, pentru încălcarea mai multor articole din legislaţia audiovizuală.

În schimb, Christian Mititelu a spus că, în cazul politicienilor şi al înalţilor funcţionari, nu poate fi aplicată legislaţia audiovizualului la fel ca în cazul unui cetăţean oarecare. “Noi vorbim în cazul de faţă despre cineva plătit pentru a susţine în faţa oricăror presiuni independenţa magistraţilor”, a spus Mititelu.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus însă că la Antena 3 a fost difuzat “un serial de emisiuni TV” pe subiectul Sorin Alexandrescu. “Să ne gândim cât bine fac aceste judecăţi jurnalistice la adresa instituţiilor statului”, a mai spus Georgescu. Ea a propus amendarea Antena 3 cu 20.000 de lei.

În cele din urmă, doar propunerea Laurei Georgescu – amendă de 20.000 de lei – a întrunit numărul necesar de voturi (minimum şase) şi a fost aplicată. Pentru amendarea Antena 3 cu 20.000 de lei au votat Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat şi Viorel-Vasile Buda, scrie aceeasi sursa.

Potrivit CNA, Antena 3 a încălcat articolul 3, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia “Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”, articolul 30 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine”, articolul 34, alineatul 1 din Cod – “Orice persoană are dreptul la propria imagine”, articolul 32, alineatul 2 din Cod – “Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la viaţă privată”.

De asemenea, Antena 3 a încălcat articolul 40, alineatele 1 şi 2 din Cod – “(1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere; dacă acuzaţiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; în situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie să se precizeze acest fapt. (2) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile”, dar şi articolul 66, alineatul 1, litera a, şi alineatul 2 din Cod – “În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică; (2) Prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie se asigură, de regulă, în cadrul aceleiaşi emisiuni, iar în mod excepţional, în emisiunile următoare; în cazul în care cei solicitaţi refuză să participe sau să îşi precizeze punctul de vedere, acest fapt trebuie menţionat pe post; absenţa punctului de vedere al uneia dintre părţi nu exonerează realizatorul/moderatorul de asigurarea imparţialităţii”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut, pe 29 iulie, Inspecţiei Judiciare verificări privind afirmaţii făcute în unele emisiuni ale postului Antena 3 despre ancheta DNA şi a sesizat CNA în legătură cu acelaşi post TV, se incheie stirea.

Comentarii

Radio

O nouă emisiune in grila DIGI FM, “Ora de Poveste”

Avatar

Published

on

Pentru copiii cuminți și pentru copiii mai puțin cuminți. Pentru mami, pentru tati. Pentru cei care #augrijă de noi toți în aceste zile și pentru cei care #stauacasă, Digi FM lansează joi, 2 aprilie 2020, la ceas de seară, “Ora de Poveste”. 

În perioada aceasta, echipa Digi FM a ales pentru serile în familie, care vin după zile grele pentru părinţi, cele mai frumoase povești de la Humanitas Junior, în întregime sau fragmente, adunate în Biblioteca Copiilor care #StauAcasă. O bucurie pentru copii și un moment de respiro pentru părinți.

Realizatorii Digi FM, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov, Bogdan Ciuclaru, Lucian Mîndruță, Nono Semen și Ramon Cotizo au aplaudat ideea și, rând pe rând, s-au înregistrat citind câte o poveste. Li s-au alăturat și prieteni din zona muzicală şi din alte domenii, vedete precum Irina Rimes, Sore, Seredinschi și alții, care doresc să ofere momente frumoase părinților și copiilor care #StauAcasă.     Din 2 aprilie, în fiecare seară, de la ora 20.00, de luni până vineri, înainte de culcare, părinți și copii sunt invitați pe pagina de facebook Digi FM, acolo unde ora 20:00 înseamnă “Ora de Poveste Digi FM”. Pentru cine are poftă de și mai multe povești, toate clipurile video se vor regăsi și pe site-ul www.digifm.ro , unde vor fi adăugate permanent ultimele clipuri şi poveşti noi. Toate poveștile citite la Digi FM se găsesc complete în colecția Humanitas Junior (https://humanitasjunior.ro/).

 

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Reviste Burda Romania, in continuare, la punctele de presa

Avatar

Published

on

Având în vedere contextul actual și măsurile impuse de autorități în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID 19, o bună parte din punctele de vânzare s-au închis, altele și-au redus activitatea, iar limitarea circulației persoanelor are ca efect scăderea substanțială și drastică a cererii pentru publicații periodice printate comercializate în puncte de desfacere cu amănuntul.

Pentru asigurarea siguranței angajaților, dar și pentru a reduce riscurile economice privind activitatea companiei, pe perioada stării de urgență, începând cu luna aprilie 2020, BURDA ROMÂNIA va publica în format print toate titlurile sale lunare – Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, National Geographic, Ioana, Auto, Motor și Sport, Grădina mea de vis, Burda Style, Sănătatea de azi, Practic în bucătărie, Practic Sudoku, Ioana Sudoku, Practic Integrame –, cu tiraj diminuat, iar revista săptămânală, Femeia de azi, va apărea cu frecvență redusă, de doar două ori pe lună, cu tiraj diminuat.

Aceste publicații pot fi achiziționate si online, de pe siteul burda.ro, cu livrare prin curier. Tot pe site-ul companiei  vor fi publicate datele de apariție pe piata pentru fiecare titlu, în fiecare săptămână.

Toate abonamentele vor fi onorate.

În același timp, vor rămâne active site-urile din portofoliul Burda Romania.

Ne rezervăm dreptul ca în viitor, în funcție de evoluția situației pieței, sub influența măsurilor luate în scopul diminuării efectelor Covid 19 asupra populației, să luăm decizii diferite, pe care vi le vom comunica.

Le mulțumim colegilor de la difuzare și vânzătorilor de la chioșcurile de presă. Le mulțumim cititorilor care aleg să își pună pe lista de necesar publicațiile favorite.

Îți mulțumim, stimate partener, că ne ești alături.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini”, un ghid muzical animat pentru spalatul corect pe maini

Avatar

Published

on

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini!”, un ghid muzical animat pentru promovarea spalatului corect pe maini care este prima si cea mai importanta masura de auto-protectie in lupta impotriva virusilor.

„Foarte putini dintre noi stiu sa se spele asa cum trebuie pe maini. Sunt doar 30 de secunde care, folosite corect, pot face diferenta intre sanatate si boala.”, spune Smiley care a pus la lucru resursele creative ale studioului HaHaHa Production pentru a transmite amuzant un mesaj atat de important zilele acestea pentru toate generatiile.

https:///watch?v=kzoAir3xFPI&feature=youtu.be

Artistii si producatorii HaHaHa Production isi doresc ca „Spala-te pe maini” sa reprezinte un indemn pentru toti cei care stau acasa zilele acestea sa repete pe piesa spalatul corect pe maini, sa se filmeze si sa trimita video cat mai multor persoane: „Pana ne intra in reflex spalatul corect pe maini, putem sa facem ca actiunea asta sa fie distractiva, asa ca va invit sa va distrati facand filmulete cu voi pe piesa noastra in timp ce respectati toti pasii obligatorii din acest proces.”, adauga Smiley care, intors recent din America, a ales sa ramana acasa timp de doua saptamani pentru a se proteja pe el si pe cei din jurul lui si sa faca pe conturile sale de Instagram, YouTube, Tik-Tok si Facebook un jurnal de autoizolare cu toate activitatile care ii compun zilele petrecute acasa.

 

Oricine isi doreste, il poatre suna sau ii poate trimite mesaje foto, video sau text lui Smiley, pentru ca acesta si-a ascuns numarul de telefon, cifra cu cifra, in videoclipul de la „Ce mai faci, straine?” https://www.youtube.com/watch?v=ZOdYsBA8w9M cea mai recenta piesa a sa, aflata de la lansare pe primele locuri in topul celor mai urmarite clipuri de pe YouTube. Aproape 5000 de persoane i-au scris mesaje si au comunicat cu el prin intermediul numarului sau de telefon: „Acum ca tot stau in casa, ma bucur de toate semnele de viata de la voi si incerc sa raspund fiecaruia. Si dupa, ma spal pe maini. Corect. Sper ca si voi.”, spune Smiley care incearca sa-si foloseasca muzica si toate resursele creative de la HaHaHa Production pentru a aduce, pe cat posibil, un plus de bine in jurul sau.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0