Antena 3, obligată la despăgubiri pentru prejudiciu moral

0
684

Postul Antena 3 a mai pierdut un proces, fiind obligat sa-i plătească fostului sef al CSM, Oana Schmidt, 10.000 de euro despăgubiri pentru prejudiciu moral.

Tribunalul Bucuresti a admis, ieri, partial actiunea fostului sef al Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Haineala, care a dat in judecata postul Antena 3 in urma unor linsaje mediatice care vizau familia sa. Procesul a inceput in noiembrie 2013 iar sentintinta poate fi atacata cu apel. Tot in prima instanta au mai pierdut Mircea Badea, Oana Stancu  si Mihai Gadea.
Mai jos, redăm o parte din soluţia pronunţată de Tribunalul Bucuresti pe 24 martie in procesul dintre Oana Schmidt Haineala si Antena 3.
“Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârâtă la plata, către reclamantă, a sumei de 10 000 Euro, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral. Respinge, ca neîntemeiat, capătul 3 de cerere, privind obligarea pârâtei la publicarea hotărârii pronunţate. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va înregistra la Tribunalul Bucureşti”.
Aceasta este cea mai recenă condamnare suferită de Antena 3, post care pierde procese pe bandă rulantă în ultimul timp.

Prin sentinta din 12 decembrie 2013, judecatoria sectorului 1 l-a condamnat pe Mircea Badea  la plata a 5000 de euro, in solidar cu Antena 3, cu titlu de daune morale pentru incalcarea dreptului la demnitate a sefului ANI, Horia Georgescu. Intr-o serie de emisiuni 2012, Badea l-a calificat, intre altele, pe Horia Georgescu, “sluga basista jecoasa” si “oooo, anist”.
Mircea Badea a mai pierdut un proces in decembrie 2013  la Judecătoria Sectorului 3. Realizatorul  emisiunii “Sub semnul intrebarii” de la B1 TV, Robert Turcescu, l-a dat in judecata acuzandu-l de amenintari si instigare la violenta. Badea a fost obligat să publice sentinţa în trei ziare şi să plătească 1 leu, daune morale dar nici aceasta sentinta nu e definitiva.

Marian Georgescu, jurnalista Oana Stancu si postul Antena 3 au fost condamnati, in februarie 2014, la plata unor daune morale in valoare de 20.00 de euro pentru prejudicii aduse imaginii intr-un proces cu tatal lui Horia Georgescu, potrivit EVZ.  Sentinta poate fi atacata cu apel.

In iunie 2013, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gadea, a pierdut in prima instanta un proces cu fostul sef al Casei Nationale de Asiguri de Sanatate, Mihai Duta. Judecatoria Sector 1 l-a condamnat pe Gadea in solidar cu Antena 3 la plata a 5000 de lei dupa ce l-a facut după ce l-a făcut “dobitoc”, “nesimtit” si “mitocan” pe fostul sef CNAS. Nici aceasta sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Duta a facut recurs cerand 100.000 de euro iar procesul se judeca in prezent la Curtea de Apel.

 

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

 

Comentarii