Antena 3 şi România TV au încercat să îi lege numele de ilegalităţi. Klaus Iohannis a sesizat CNA-ul!

0
674

Klaus Iohannis a sesizat CNA-ul cu privire la posturile de televiziune Antena 3 şi România TV, care au difuzat în data de 13 noiembrie emisiuni în care au prezentat modul în care a fost finanţată campania sa la prezidenţiale. Klaus Iohannis acuză cele două televiziuni că au încercat să îi lege numele de pretinse ilegalităţi, informează Mediafax.

În ceea ce priveşte Antena 3, Klaus Iohannis susține că, pe 13 noiembrie, începând cu ora 15:00, emisiunea “Esenţial” a debutat cu un subiect pe care moderatoarea Alina Petrescu l-a prezentat cu titlul “Acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis pe marginea modului cum îşi finanţează campania”.

Klaus Iohannis se referă la afirmaţii făcute în emisiune de moderatoarea Alina Petrescu, care a spus printre altele: “Un politician moldovean dezvăluie că principalul sponsor al candidatului ACL la prezidenţiale, Michael Schmidt, este cumnatul unuia dintre cei mai controversaţi politicieni milionari din Republica Moldova, Renato Usatîi (…) Poţi, aşadar, să te întrebi care este circuitul banilor şi cum este finanţată campania lui Klaus Iohannis?”.

În ceea ce privește România TV, potrivit lui Iohannis, pe 13 noiembrie, televiziunea a publicat, la ora 14:30, pe site-ul său oficial un articol cu titlul “Klaus Iohannis, susţinut de un om al Moscovei”, potrivit căruia “candidatul ACL Klaus Iohannis este susţinut de persoane dubioase, care au strânse legături cu Moscova, fiind finanţat de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi – acţionar la Gazprom şi colaborator al Moscovei”.

CNA urma să decidă în şedinţa de azi cu privire la aceste sesizări ale lui Klaus Iohannis, dar ședinţa CNA este suspendată întrucât membrii Consiliului sunt audiaţi în Comisia de cultură a Senatului privind activitatea lor generală în acest an. Şedinţa CNA va fi reluată după întoarcerea membrilor Consiliului de la audieri.

Foto credit: ancheteonline.ro

CITEȘTE ȘI:

Comentarii