Connect with us

UTILE

Arhitect de fapte bune – Nicolas Ruș

Published

on

Reclame

La vârsta de 12 – 13 ani, cei mai mulți dintre copii au drept preocupări școala, activități extrașcolare, sport și jocuri pe calculator. Mulți dintre ei nici nu știu prea bine spre ce se vor îndrepta după ce vor termina ciclul gimnazial, iar grija pentru ceilalți se limitează cel mult la membrii familiei.

Cel mai probabil, atunci când îl vezi pentru prima dată pe Nicolas Ruș te gândești că și el are aceleași preocupări ca și tinerii de vârsta lui. Cu toate acestea, este suficient să îl auzi vorbind o singură dată și te uiți mirat în jur. Ai impresia că este un adult care se joacă de-a copilul, pentru că este imposibil să fie altfel. Dar nu, chiar este o realitate, și Nicolas Ruș, un tânăr care nici măcar nu a trecut pragul adolescenței a înțeles deja care este menirea lui pe lume: să fie de ajutor semenilor care au nevoie.

Deși nu a împlinit încă 13 ani, el își ajută tatăl în timpul liber și coordonează echipele de la serviciul de ambulanța privată pe care acesta îl conduce. Nicolas este coordonatorul tuturor evenimentelor caritabile unde este solicitat un serviciu de ambulanță privată. Ai putea crede că această sarcină, una dificilă chiar și pentru un adult, cu atât mai mult pentru un copil, este una de-a dreptul copleșitoare. Plin de modestie, Nicolas este de părere că, de fapt, ei sunt arhitecții de fapte bune, iar aceste acte de caritate sunt cele mai importante priorități pentru el. Asta nu înseamnă că pentru acest copil școala a trecut undeva, în plan secund. Dimpotrivă, este un elev foarte silitor, cu rezultate foarte bune la învățătură, dar de fiecare dată atunci când vine vorba despre Privatmed și despre a veni în ajutorul celorlalți, trece imediat la coordonarea echipelor.

Profesionalism, respect, punctualitate, iubire față de semeni și respect. Acestea sunt cuvintele care au devenit un adevărat crez pentru cei de la Privatmed, și pe care Nicolas nu a fost nevoie să și le însușească. Pentru că fac parte din el, din ceea ce este. Se spune mereu că faptele bune se fac în tăcere. Poate și de aceea Nicolas acceptă cu greu să vorbească despre el, pentru că nu i se pare că face ceva ieșit din comun. Dar, să recunoaștem, câți dintre noi adulții, am putea să ne achităm cu brio de această sarcină? Una pe care un băiat de nici 13 ani o duce spre perfecțiune. El este poate cel despre care părintele Teofil Pârâian spunea: ”Tot ceea ce faci te face”!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ADVERTORIALE3 zile ago

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

EVENTS2 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Program TV4 săptămâni ago

Programul Pro TV pentru saptamana 27 mai – 02 iunie 2024

Reality Show3 săptămâni ago

El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro potrivit cotelor caselor de pariuri din România

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

TikTok3 săptămâni ago

Răzvan, profesorul fenomen care a adus geografia pe Tik-Tok

Digital4 săptămâni ago

Luna aceasta, vezi pe VOYO finalele UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, serialele Montecristo, The Fall si filmul Babardeala cu bucluc

Reality Show4 săptămâni ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

Podcast4 săptămâni ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

TV Divertisment Show4 săptămâni ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending