Connect with us

În această săptămână, emisiunea Arte carte şi capricii ne conectează cu cel mai mare eveniment cultural al momentului: cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Internaţional de carte GAUDEAMUS, deschis în perioada 18- 22 noiembrie, la Romexpo.

La fel ca şi anul trecut, magazinul de cultură urbană al TVR 2 va fi prezent la evenimentul care, în acest an, promite o ediţie de excepţie: cu peste 300 de expozanţi, peste 750 de evenimente culturale şi la care invitat de onoare este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

Din acest motiv, spre deosebire de anul trecut când Arte carte şi capricii a dedicat doar două ediţii înregistrate de la Gaudeamus, în acest an vor fi realizate trei transmisiuni în direct (în perioada 18- 20 noiembrie, de la ora 17.00), dintr-un mini-studio, special amenajat în cadrul târgului de la Romexpo. În plus, ultimele două zile de târg, sâmbătă, 21 noiembrie şi duminică, 22 noiembrie, vor fi “acoperite” de două echipe speciale iar reportajele filmate şi montate vor fi difuzate în următoarea ediţie a emisiunii Arte, carte şi capricii, din 27 noiembrie.

Astfel, în cele trei zile de transmisiuni în direct, la Arte carte şi capricii sunt programaţi aproximativ 30 de invitaţi de la Gaudeamus: editori, scriitori, organizatori, graficieni, oaspeţi speciali. Interviurile se vor realiza în mini studio-ul amenajat la Romexpo, gazdă fiind Liana Stanciu, ajutată de reporterii: Miruna Moraru, Gabriela Valentir şi Marius Constantinescu.

Subiectele de discuţie vor viza atât cele mai recente volume lansate de edituri, în cadrul tărgului, cât şi alte teme: interesul publicului pentru lectură, interesul pentru cartea  tiparită,tendinţele pieţei de carte, culisele industriei cărţii, etc.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IN Trending