Artiștii României fac mărturisiri în premieră, în emisiunea Dăruiește Românie!, prezentată de Carmen Târnoveanu, la TVR Internațional - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Artiștii României fac mărturisiri în premieră, în emisiunea Dăruiește Românie!, prezentată de Carmen Târnoveanu, la TVR Internațional

Published

on

Carmen Trandafir, Mircea Vintilă, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Randi și Magianul Verdini au deschis noul sezon al emisiunii Dăruiește Românie!, pe care o vedeți în fiecare vineri, de la ora 21.00, la TVR Internațional.

Televiziunea Română sărbătoreşte 65 de ani, ocazie excelentă ca artiştii invitați în emisiunea Dăruiește Românie! să-şi amintească cu drag şi multă emoţie de începutul colaborării.

„Când am apărut prima oară în studioul Televiziunii, era în anul 1974, în emisiunea doamnei Beti Mondanos, am cântat Lordul John, care nu este prima mea piesă compusă, este primul cântec difuzat la tv.

Îmi aduc aminte cu plăcere când, într-o emisiune-concurs a Televiziunii, am fost invitat şi eu, eram singurul artist acompaniat de chitară. Am cântat şi am vrut să plec. Domnul Titus Munteanu, care era organizatorul acelui program, mi-a zis: stai aici că nu s-a terminat spectacolul… Juriul a hotărât atunci că şi eu, şi doamna Angela Similea câştigăm premiul I. Este primul premiul câştigat în Televiziunea Română. După aceea au urmat foarte multe emisiuni sub semnătura doamnei Ioana Bogdan”, mărturiseşte Mircea Vintilă.

„Anul acesta am împlinit 30 de ani de carieră. În 1991 m-am lansat la Mamaia, iar Televiziunea Română mi-a fost aproape. A fost visul meu să obţin acel premiu. Mă uitam la televizor şi am văzut-o pe Loredana Groza în 1986, care a câştigat trofeul la 16 ani. Şi în gândul meu, în sufleţelul meu, atunci am zis aşa: Doamne, vreau şi eu să obţin trofeul, premiul cel mare, la acelaşi festival, la aceeaşi vârstă precum Loredana. Şi visul mi s-a îndeplinit, tot la 16 ani”, poveşteşte emoţionată Carmen Trandafir.

„Tot legat de Festivalul de la Mamaia, am făcut o piesă cu Smiley la Moga în casă, efectiv. Şi am mers la concursul acesta, cu trupa No Name… parcă un nume predestinat să dispară. Dar totuşi, am luat locul 3, Berti Barbera s-a clasat pe locul 1, Andra pe 2 şi noi pe 3. Ce vremuri… Referitor la programul educativ susţinut în această emisiune, vă felicit! Cred că educaţia nu trebuie să rămână în urma tehnologiei”, este de părere Randi.

„Am avut un turneu acum 3 ani în Canada. Cea mai mare bucurie pe care am putut să o trăiesc a fost acolo. Am întâlnit foarte mulţi fani, care ne-au spus: nu contează etapele, noi ştim că în trupele rock vă schimbaţi des componenţa, ci muzica pe care o creaţi. Bine aţi venit! Cu această urare, am cântat în câteva oraşe şi am întâlnit mulţi prieteni cu care ţin legătura şi acum.

Cred că noi, ca şi sportivii, avem ceva important de spus, trebuie să lăsăm ceva pe pâmânt. Atunci când oamenii îţi cântă refrenele şi în afara ţării, înseamnă că nu ai trecut prin viaţă degeaba. Şi acel ceva, care te leagă, este muzica”, spune Eugen Mihăescu.

Advertisement

„În Italia sunt comunităţi de români foarte frumoase. Eu am avut bucuria să colaborez cu românii din Milano, la Biserica Ortodoxă din Cormano, unde un părinte tânăr îi adună pe copii la cursuri de pictură, mulţi dintre ei cu greu spun câteva cuvinte în limba română. Eu am făcut cu ei activităţi bazate pe muzică folk, apoi am făcut şi spectacole împreună. Sunt oameni foarte frumoşi acolo”, îşi aminteşte Claudia Şerdan.

Vineri, în ajun de Crăciun, Carmen Târnoveanu vă așteaptă cu noi povești, alături de artiștii României, aplaudați în țară și în străinătate.

Foto credit: Georgiana Șușurincă – Enache

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending