Connect with us

A-Z NEWS

Jonathan Jackson a primit Distincția de Excelență ”Regal Literar” în România

Published

on

Celebrul artist american Jonathan Stevens Jackson, cunoscut pentru rolurile din filmele de la Hollywood și pentru cariera muzicală, a primit 5 premii Emmy. Actorul a fost premiat și în România – pe data de 15 iulie 2022 – de revista culturală Regal Literar, fiindu-i oferită Distincția de Excelență.

Artistul a fost premiat pentru promovarea valorilor creștine și pentru activitatea sa literară, acesta fiind primul premiu literar din palmaresul său. Cărțile sale au fost traduse în limba română la editura Doxologia, în anii 2016 si 2018.

Călătorind în România, cu ocazia filmărilor, dar și în alte țări ortodoxe, de-a lungul carierei sale, Jonathan Jackson (în vârstă de 40 ani) s-a convertit la Ortodoxie și face parte din comunitatea creștinilor Mănăstirii românești Izvorul Tămăduirii din Irlanda, țară unde s-a stabilit cu familia sa.

În documentarele realizate de Trinitas TV, Jonathan se arată profund emoționat de tradițiile românești, fiind de părere că spiritualitatea țărilor occidentale nu se compară cu spiritualitatea creștin-ortodoxă din România, Rusia și Grecia.

Revista Regal Literar, care apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, condusă de către artistul Claudiu Dumitrache, menționează că premiul îi este conferit americanului pentru contribuția adusă în lume la înțelegerea artei autentice, pentru operele literare scrise cu inspirație și talent, pentru punerea în lumină a valorilor culturii răsăritene.”

”Este dorința mea sinceră să ajut la promovarea valorilor autentice”

La primirea prestigiosului premiu, menționează soapspoiler.com, Jonathan a transmis mulțumirile sale într-un mesaj pe rețelele de socializare:

Deși nu mă simt demn de acest lucru, este dorința mea sinceră să ajut la promovarea valorilor autentice. Având asta în minte, voi primi această onoare foarte plină de har în spiritul smereniei și al responsabilității – o responsabilitate de a continua orice efort de pocăință, credință și iubire. Umila mea mulțumire față de toți cei de la Revista Regal Literar! Acesta este un dar frumos de la Dumnezeu”, a declarat artistul.

După vizita sa în România, actorul a petrecut trei ani citind sute de cărți despre istoria creștinismului și a susținut că între persoana sa și catolicism nu exista o rezonanță. Astfel, a început să caute informații despre Biserică, înainte de Marea Schismă, și a ajuns să cunoască frumusețea ortodoxiei.

”Pentru mine, călătoria spre Ortodoxie a început în România”

Jonathan S. Jackson

Noaptea în care a învățat să spună ”Hristos a Înviat!”

Artistul a mărturisit, de altfel, că prima dată când a văzut o procesiune de oameni care țineau în mână lumânări s-a întâmplat în România, în timp ce stătea la fereastra hotelului, noapte în care a învățat să spună ”Hristos a Înviat!”.

În anul 2012, Jonathan și familia lui au fost botezați în Biserica Ortodoxă. În discursul său de acceptare a premiului Daytime Emmy din 2012, el a mulțumit Sfintei Treimi, precum și călugărilor de pe Muntele Athos.

Jonathan Stevens Jackson a explicat mai târziu, într-un interviu, că monahii de acolo își dedică viața rugăciunii și nu se roagă doar pentru ei înșiși, ci se roagă cu adevărat pentru toată lumea.

Alți laureați ai Premiilor Regal Literar de anul acesta sunt Savatie Baștovoi (Omul Anului), Sergiu Cioiu, Andrei Zincă, Alexa Visarion, Teologos Cadar, Sorin Bute etc.

Sursa: Gândul.ro

Facebook Comments Box
Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Emisiuni7 ore ago

Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!

Monden14 ore ago

Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul

Seriale15 ore ago

Luminița, diseară, în Clanul: „Băiatul meu nu mai e în siguranță unde l-ai trimis. Tu l-ai băgat acolo, tu să-l scoți. Și repede. Nu mă face să…”

Horoscop18 ore ago

Zodiac chinezesc pentru luni, 25 septembrie 2023. Șobolanul trebuie să-și păstreze calmul

Horoscop19 ore ago

Zodii care își ascund sentimentele. Nativii care sunt greu de citit

Analize Audiente TV2 zile ago

PRO TV a dat lovitura cu Andreea Marin la show-ul Săriți de pe fix! Umilință pentru Adela Popescu. Vedeta PRO cifre de audiență mai mici decât Zâna Surprizelor!

Reality Show2 zile ago

Chefi la cuţite strânge rândurile competiţiei într-o nouă etapă a show-ului culinar: „Un bootcamp cum nu s-a mai pomenit!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Cel de-al doilea episod al noului sezon iUmor, lider detaşat de audiență

TV Divertisment Show2 zile ago

Un erou în carne și oase și un căpitan de vas, printre concurenții de duminică, de la “Tu urmezi!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Peste 1.1 milioane de telespectatori au fost, aseară, cu ochii pe Vocea României. Emisiunea a fost lider absolut de audiență!

Horoscop2 zile ago

Horoscopul zilei de duminică, 24 septembrie 2023. Ce nativ vor pierde pe toate planurile

Facebook

Advertisement

IN Trending