Connect with us

UTILE

Asociația Adrenallina Media lansează platforma The Future is Now, care centralizează nevoile spitalelor din țară pe COVID-19

Avatar

Published

on

Asociația Adrenallina Media lansează platforma online www.thefutureisnow, unde sunt centralizate nevoile de echipamente și aparatură ale fiecărui spital public din România, din toate județele, în speța COVID-19. Este vorba despre nevoi de materiale și echipamente precum halate de unică folosință, combinezoane, măști FFP2 și FFP3, dezinfectant, mănuși, ventilatoare, filtre HEPA (filtre pentru ventilatoarele din secțiile de terapie intensivă) și altele.

 

Voluntarii Asociației sunt în legătură cu spitalele, la nivel național, și updatează în timp real volumele echipamentelor necesare.

Astfel, oricine este interesat să doneze pentru un anumit spital – persoană fizică sau juridică – poate vedea exact, în timp real, ce nevoie concretă are instituția.

 

Traversăm un moment critic și urgența cea mai mare o reprezintă spitalele și medicii din prima linie. Este nevoie de fiecare dintre noi și vrem să facem un apel către toți cei care pot ajuta – cu bani, cu timp și expertiză. Așteptăm ONG-uri partenere, din anumite regiuni ale țării sau județe, alături de noi, ca să vedem cum anume putem fi complementari în a ajuta spitalele cu echipamente. Așa că cine vrea să ni se alăture ne poate contacta la adresa de email din platformă.”, spune Raluca Mihăilă, fondator al Asociație Adrenallina Media.

 

Despre noi

Asociația Adrenallina Media organizează și promovează evenimente și campanii de susținere a sănătații prin sport, protecția mediului prin sport (Plogging pentru România), de educație privind adoptarea unui stil de viață sănătos prin programe de wellness dedicate.

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

Cum își va reveni economia după pandemie – sectoarele cele mai afectate

Avatar

Published

on

Pandemia a avut un profund impact economic global. Nu în mod direct, ci prin măsurile de siguranță pe care statele din jurul lumii au fost nevoite să le aplice.

 

Închiderea granițelor, suspendarea cursurilor, interdicția la liberă circulație au condus la blocarea parțială sau completă a sectoarelor economice care nu au fost considerate vitale.

 

Printre domeniile care nu au fost esențiale se numără cel al sportului, horeca și cel al turismului. Pierderi de sute de miliarde de euro au fost înregistrate la nivel mondial de agenții economici cu activitate în aceste domenii.

 

Sălile de fitness s-au închis. Hoteluri, restaurante, cafenele, cofetării, toate au fost închise timp de 2 luni. Iar de vacanțe nici nu mai are rost să vorbim.

 

 

Cât de reale sunt previziunile

 

Indiferent de sursă sau domeniul din care provin, toate previziunile economice prevăd o nouă criză.

Conform Comisiei Europene, România va înregistra anul acesta o creștere negativă a indicatorilor de șomaj, deficit bugetar, Prodului Intern Brut și a coeficientului de îndatorare.

 

Cât de real va fi acest deznodământ depinde în foarte mare măsură de rapiditatea cu care economia se va reporni. Primii pași au fost făcuți, în sectoare precum horeca.

 

Hotelurile, restaurantele, cafenele se vor putea redeschide în curând. Cu respectarea anumitor măsuri de siguranță, aceste afaceri își vor putea relua activitatea, în condiții relativ normale.

 

Va urma și sportul, cu măsuri precum redeschiderea bazelor sportive, a sălilor de antrenamente, reluarea cantonamentelor și chiar a competițiilor care se pot desfășura în aer liber.

 

Procesul cel mai îndelungat va trebui să fie, însă, parcurs de industria de turism. Dacă pe plan intern, lucrurile sunt mai simple, la nivel internațional va fi necesară coordonarea intracomunitară pentru garantarea siguranței călătorilor.

 

Iar o asemenea colaborarea va depinde în mod direct de evoluția luptei împotriva virusului în fiecare dintre statele afectate.

 

Cum putem contribui la relansarea economică

 

Instinctul de conservare se manifestă și în planul financiar. Prima reacție la confirmarea pandemiei a fost de cumpărare a unor stocuri mari de hrană și produse sanitare. A urmat retragerea banilor din bănci și anularea investițiilor.

 

Pentru a putea discuta cu adevărat despre o relansare economică, această acțiune individuală de a ne pune la adăpost din punct de vedere financiar, trebuie să se încheie.

 

 

Magazinele alimentare au funcționat în mod normal. Produsele alimentare au existat din belșug pe rafturile supermarketurilor. Cu mici sincope și fluctuații de preț, nu au lipsit nici produsele sanitare.

 

Tot ceea ce lipsește este să începem să ne trăim viața din nou. Dacă bugetul v-o permite, puteți chiar să faceți o rezervare pentru un concediu.

 

Marile agenții de turism, precum Filadelfia Turism au relansat ofertele de vacanță pentru destinații exotice sau cele de vară. Se poate călători aproape de casă, în Europa sau în destinații mai îndepărtate.

 

Un sejur în Thailanda, Phuket, de exemplu, poate fi privit ca o investiție. O investiție pe care o faci acum, dar de care te vei bucura în toamnă sau poate în 2021.

 

Din anumite puncte de vedere, s-ar putea ca investițiile făcute în această perioadă să fie chiar mai rentabile decât cele din urmă cu 3 luni.

 

MD Marketing

Comentarii

Continue Reading

UTILE

Operația de monturi – detalii esențiale oferite de experții de la Clinica Masaya

Avatar

Published

on

 

 

Din diverse motive, motive ce vor fi enunțate în cele ce urmează, monturile reprezintă, de cele mai multe ori, trecerea sigură spre o stimă de sine scăzută. Acestea reprezintă deformări ale degetelor mari ale picioarelor ce creează un mare disconfort, având totodată și un aspect extrem de inestetic.

În adevăratul sens al cuvântului, monturile sunt, după cum s-a spus și anterior, deformări ale degetelor mari ale picioarelor ce poartă denumirea de haulce. Aceastea apar in urma devierii articulațiilor metatarso-falangiene spre exterior. Multă lume are o părere total greșită despre monturi – monturile nu sunt oase extra, crescute fără noimă, cum mulți români tind să creadă.

Care este mediul propice de dezvoltare a monturilor

Moturille se pot transmite din generagie în generație, istoricul familial de monturi fiind primul indicice care poate preconiza apariția acestora. La acest aspect se adaugă și tipul construcției piciorului – piciorul plat, haluce foarte lung este mai predispus la apariția monturilor. Alte medii propice de apariție a monturilor sunt obezitatea, traumatismele la nivelul piciorului, purtarea de încălțăminte inconfortabilă, strâmtă.

Femeile sunt mai predispuse la apariția montului, având în vedere pantofii cu tocuri instabile pe care îi poartă cu mult peste limita normalului de-a lungul vieții.

Simptomatologia monturilor

După ce piciorul, laba piciorului mai exact, a fost supusă tuturor acestor factori dăunători, monturile încep să își facă simțită prezența. Durerea, dificultățile de mers și chiar rănile la baza degetului mare sunt primele simptome ale apariției monturilor. Acestea sunt urmate de deformarea celorlalte degete și apariția artritei la degetul mare.

De pe urma apariției monturilor, persoana în cauză se mai confruntă și cu probleme de tipul unghiilor încarnate, hiperkeratoză, iar lista poate continua în acest sens.

Cum se tratează monturile?

Până acum ceva timp în urmă, operația monturilor era una destul de riscantă. Cu trecerea timpului, s-au dezvoltat o mulțime de tratamente și chiar operații ce pot reconstrui aspectul natural al piciorului. Experții de la Clinica Masaya încep eliminarea monturilor prin tratament, bineînțeles, acolo unde și evoluția problemei permite.

Tratamentul inițial presupune schimbarea tipului de încălțaminte pe care pacientul o folosește, medicația antiinflamatoare și purtarea ortezelor speciale. În cazul în care au apărut durerile și discomfortul ridicat, se va recurge la intervenția chirurgicală.

Trebuie menționat că există peste 10 tehnici chirurgicale pentru a scăpa de monturi, însă medicul o va alege pe cea mai potrivită, în funcție de modul în care se prezintă montul pacientului. Scopul intervenției chirurgicale este readucerea capului metatarsianului în poziția normală.

Există de asemenea și o mulțime de metode de tratare a montului minim invazive cu rezultate rapide, scurtând astfel și perioada de recuperare post operatorie. În funcție de metoda de intervenție chirurgicală adoptată, perioada de recuperare variază între 2 și 6 săptămâni. Unii pacienți pot călca normal pe picior chiar din prima zi post operatorie prin intermediul ortezei speciale.

Pe clinicamasaya.ro se regăsesc și mai multe detalii cu privire la operația de monturi. Medicul ortoped supraspecializat în chirurgie ortopedică minim invazivă și chirurgie artroscopică a membrului inferior pune la dispoziția celor interesați informații esențiale despre această afecțiune, fiind și cel ce o și poate elimina.

Comentarii

Continue Reading

UTILE

De ce este recomandat să utilizezi detergenții și soluțiile ecologice?

Avatar

Published

on

Detergenții convenționali pot părea o opțiune mai ușoară și mai ieftină. Dar știai că, de fiecare dată când folosești astfel de detergenți, plini de substanțe chimice, afectezi atât sănătatea ta cat și a familiei tale, dar și mediul înconjurător?

Alegerile pe care le faci în materie de detergenți și balsamuri de rufe, detergenți de vase sau pentru curățenia casei nu sunt  neapărat cele mai bune, chiar dacă ai senzația că sunt foarte puternice și foarte eficiente atunci când vine vorba despre curățarea casei sau scoaterea petelor dificile.

Trebuie să conștientizezi faptul că, atunci când folosești produse de curățenie convenționale, acestea vor afecta pe termen lung atât pe cei din casă, în special copiii, dar și animalele de companie. De aceea, este foarte important să se folosească întotdeauna doar detergenții ecologici și cei bio pentru rufe și vase, aceștia fiind biodegradabili, prietenoși cu mediul, cu casa și cu organismele noastre.

Care este avantajul utilizării detergenților bio?

Astăzi, detergenții non-ecologici sunt mai susceptibili să fie un amestec de substanțe chimice sintetice și aditivi și se găsesc în formă lichidă sau solidă. Pe de altă parte, detergenții și soluțiile ecologice de curățenie nu conțin substanțe chimice dăunătoare sau poluante ori toxine.

Bineînțeles, acesta este unul dintre motivele pentru care nici măcar nu ar trebui să mai stai pe gânduri atunci când trebuie să cumperi un nou set de produse de curățenie. Însă, beneficiile pe care ele le aduc sunt mult mai multe și vor fi prezentate în cele ce urmează.

  • Toate produsele de curățeniei bio și ecologice sunt un ajutor de bază atunci când cineva din casă suferă de anumite afecțiuni ale pielii sau alergii. Aceste produse sunt hipoalergenice, protejând pielea sensibilă, iar acest lucru este cu adevărat important, căci atât copiii, cât și adulții, au în permanență contact cu hainele spălate. De aceea, este esențial să se țină întotdeauna cont de tipul de detergenți utilizați.
  • Detergenții ecologici pentru rufe și vase sunt produși din ingrediente naturale, sigure, biodegradabile, care nu afectează în nici un fel mediul înconjurător. Și cum poți începe să ai grijă de natură, dacă nu încetul cu încetul. Iar alegerea unor astfel de produse este primul pas în grija pentru natură și pentru un viitor mai bun pentru copiii tăi.
  • În momentul în care vei folosi detergenți ecologici pentru vase și rufe, aceștia vor necesita mai puțină apă pentru clătire și nici nu vor lăsa reziduuri, așa cum ce întâmplă în cazul detergenților convenționali.
  • Produsele ecologice sunt accesibile ca preț, spre deosebire de părerile multora, căci acestea sunt mult mai concentrate și este necesară utilizarea unei cantități mai mici de produs pentru o utilizare. Iar pentru a te convinge, gasești aici un brand premium de produse ecologice care îți va fi de mare ajutor in treburile casnice.

 

Daca vrei sa ai grija de casa ta, de sanatatea ta si a celor din jur si nu in ultimul rand de mediul inconjurator alege produsele  ecologicie de la Eherbal.

In magazinul online Eherbal gasesti  peste o suta de  produse eci si bio care acopera absolut orice necesitate legata de curatenia hainelor si a casei  incepand de la detergentii eco pentru rufe si vase, solutiile de curatat petele, degresanti, detartranti, soltii de spalat geamuri, solutii pentru curatat toaleta, pana la detergenti i hipoalergenici pentru hainutele bebelusilor.

 

Daca esti alergica la parfumurile detergentilor si a balsamurilor de rufe tot aici gasesti o gama variata de detergenti, baslamuri si chiar produse de igiena personala  fara parfum.

Ingredientelor produelor provin din agricultura organica controlata, nu contin  substante modificate genetic, nu sunt testate pe animale, ambalajele sunt biodegradabile, produsele au fost testate temeinic  in prealabil lansarii pe piata.
Solutiile de curatare indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate in ceea ce priveste siguranta sanatatii oamenilor si a mediului inconjurator.

În încheiere, sper că ai găsit suficiente motive care să te convingă că utilizarea unor detergenți și soluții eco este cea mai bună alegere pe care o poți face, în special pentru faptul că sunt naturale, sigure și eficiente, atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător.

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0