Connect with us

Emisiuni

KANAL D: Reportaj cutremurator din “Valea Plangerii” la “Asta-i Romania!”

KANAL D: Emisiunea “Asta-i Romania!”, va prezenta in editia de maine un reportaj cutremurator despre saracia, lipsurile si destinele fara orizont ale putinilor oameni care mai traiesc in Valea Jiului. Astazi, fosta zona miniera este numita de insasi lucuitorii ei “Valea Plangerii”.

Avatar

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Emisiunea “Asta-i Romania!”, difuzata la Kanal D in fiecare sambata, de la ora 20.00, va prezenta in editia de maine un reportaj cutremurator despre saracia, lipsurile si destinele fara orizont ale putinilor oameni care mai traiesc in Valea Jiului. Astazi, fosta zona miniera este numita de insasi lucuitorii ei “Valea Plangerii”.

La Aninoasa si Lupeni, echipa “Asta-i Romania!” filmeaza un peisaj apocaliptic. Totul pare parjolit, fara viata. Putinii oameni care mai traiesc aici au sufletele aidoma cladirilor scorojite, care miros a putregai si a moarte.

 “Suntem muritori de foame. Sunt unii care au copii si n-au ce sa le dea de mancare. Si un caine de pe strada traieste mai bine decat traim noi”, ii spune o doamna in varsta reporterului Sebastian Secan.

Oamenii de aici, fosti mineri sau urmasi ai minerilor, dau vina pe conducerea tarii, pe furtul organizat, pe coruptia care a cuprins ca un cancer nu doar zona Vaii Jiului, ci toata Romania.

“Nu vine la mine nici fata, nici baiatul, nici nimeni. Am o vecina, in rest pot sa mor aici si de foame si de sete si de tot. Acum nu am nici bani de o paine”, spune tanti Anstasia, privind in gol dintr-un geam scorojit de vreme. Ii roaga pe reporter si pe cameraman sa o duca la azil. Este un destin sinistru, tras la indigo dupa cel al orasului Aninoasa.

Pamantul abia mai tine in spate blocurile comuniste, ridicate in graba pentru mineri. In aceasta colonie a saraciei, un sir de garsoniere insalubre sta sa se prabuseasca.

Oamenii sunt salbaticiti de neajunsuri. Doar batranii isi mai aduc aminte de viata buna, pe care o duceau candva la mina cu cel mai bun carbune din Valea Jiului. Le-a mai ramas doar sa-si astepte pensia mizera si sa planga de mila pruncilor fara viitor.

“S-a inchis mina pentru ca cerintele UE au fost tot mai dure. Mineritul a trebuit inchis, pentru ca extractia de huila polueaza. Se scotea carbune de la mare adancime si ei spuneau ca nu e rentabil, dar zacamant mai este pentru aproape 100 de ani”, spune un locuitor.

5.000 de suflete rabda in Aninoasa si doar 300 lucreaza! Majoritatea castiga un banut la fabrica de sortat haine second-hand, care a luat locul fostei mine.

La cativa kilometri distanta, la Lupeni, alte 20.000 de suflete se zbat in saracie. Balcoanele stau sa cada, casele sunt peticite cu geamuri luate de la vagoanele de tren. De frica hotilor, presurile de la usa apartamentelor sunt legate cu lanturi. Se fura tot…

La Carbunari, oamenii scormonesc pe campul de carbune, acolo unde camioanele arunca deseurile de la mina. Femei si copii scotocesc cu mainile goale dupa carbunii pe care ii aduna in saci si pe care ii vand in schimbul catorva paini si al catorva kilograme  de cartofi.

Cand altii fura milioane de euro, cu o singura semnatura, acesti oameni vand sacul de carbuni cu 3, 4 sau 5 lei, ca sa aiba ce manca.

La Lupeni, Aninoasa, Petrosani, Petrila si Uricani s-a vandut tot, de la suruburi pana la utilaje intregi.  Resemnarea tuturor este trista ca vocea acestui fost miner din Valea Jiului: “Ce sa ne fure? Zilele noastre! In rest nu mai au ce, ca s-a distrus tot. Tot. Tot!”.

Comentarii

Emisiuni

Chef Michael Passarelli gătește bucate românești în „Ciao, România!”, la TV Paprika

Avatar

Published

on

            Antonio Passarelli, unul dintre cei mai renumiți chefi străini care activează în România, predă ştafeta fiului său, tânărul chef Michael Passarelli, în „Ciao, România!”, nouă producție locală TV Paprika. În primul show propriu, Michael Passarelli își bazează arta culinară pe principiul modern „fine dining” ca prezentare, păstrând gusturile tradiționale românești. Show- ul culinar debutează luni, 21 septembrie, la ora 20.45.

 

De-a lungul celor 16 episoade a câte 30 de minute fiecare, vom vedea cum pregăteşte un italian ciolanul cu fasole, ciorba cu cârnați bogată în legume, laptele de pasăre – desertul preferat al tânărului chef – papanașii, uscățelele, dar și multe altele precum, tartarul din păstrăv afumat cu avocado.

Întrebat cum a reușit să împace în emisiune ideea de „fine dining” cu cea de mâncare tradițională, Michael Passarelli spune că: „Exact acesta a fost și challenge-ul meu! Am căutat să introduc particularitățile bucătăriei fine diningîn toate preparatele. La rețetele tradiționale, pe care am încercat să le păstrez ca atare, am introdus tehnici de preparare diferite, dar și plating ce nu se obișnuiește să se facă la acest tip de bucătărie”.

 

După succesul emisiunii „Antonio și Michael în bucătărie”, dar și după șase ani petrecuți în școli cu profil gastronomic și restaurante din Belgia, Italia, Olanda și Elveția, Michael Passarelli va prezenta cum vede el bucatele și gusturile tradiționale românești. „Bucătăria românească, în percepția mea, este o bucătărie conservatoare în care simți cu adevărat tradiția ce nu s-a pierdut și nici nu pare să se piardă cu una cu două”, spune chef-ul.

            Antonio Passarelli, care i-a prezentat fiului bucătăria românească în urmă cu 10 ani, când Michael a locuit în Timișoara, va avea mai multe intervenții în emisiune. El va aduce, prin Skype, invitați, colegi de breaslă, dar și persoane care activează în sectorul HORECA, plus locații spectaculoase în bucătăria TV Paprika.

 

            „De la tata am învățat să iubesc bucătăria. Pasiunea pe care o are pentru gătit este una copleșitoare, iar eu am învățat-o încă din primii ani de activitate. De asemenea, el este foarte ordonat în activitate și asta m-a ajutat, eu fiind un tip destul de grăbit de felul meu”, mărturisește Michael Passarelli.

Întrebat care sunt cele mai interesante trei lucruri pe care le-a învățat în școlile cu profil gastronomic și restaurantele în care a lucrat, Michael spune că „în topul listei se află tehnicile de preparare ale bucătăriei moleculare, gătirea la temperatură joasă și alte tehnici pe care le folosesc în cofetărie, ce m-au ajutat să fiu un bucătar complet”.

 

Filmările pentru emisiunea „Ciao, România !” au avut loc în studioul TV Paprika din Budapesta. Antonio Passarelli este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din țară, cunoscut pentru numeroasele apariții televizate. Jovialul chef italian are o experiență de peste 40 de ani în bucătăriile profesioniste din Europa.

După ani de călătorii, studii și experiență în școlile de profil și bucătăriile din Europa, tânărul Passarelli îi calcă pe urme și ne prezintă în noul show gastronomic „Ciao, România!”, perspectiva lui asupra gătitului mâncărurilor tradiționale românești.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Duminică, „Asta-i România!” ne prezintă Bucegii, un loc feeric în pericol

Avatar

Published

on

            Duminica aceasta, de la ora 14:30, o noua editie „Asta-i Romania!” intra in casele telespectatorilor Kanal D. De data aceasta, echipa emisiunii ne arata o alta fata a romanilor in perioada pandemiei. Mai exact, cum au „inteles” unii dintre noi, relaxarea in natura.

 

Daca pana odinioara pe trasele montane se aventurau doar adevaratii pasionati de munte, iata ca vara aceasta au devenit adevarate bulevarde. Monumentele unice in lume sunt calcate in picioare de „vanatorii de selfiuri”, care vin pe munte si fara echipament, dar si fara „comportament”. Platoul Bucegi, care egaleaza oricand cele mai fotografiate si cautate peisaje din lume, este transformat in fiecare weekend intr-o parcare imensa.

Majoritatea celor care ajung aici nu vin, din pacate, pentru a admira tabloul incredibil al muntilor Bucegi. Sute de masini si mii de oameni cuceresc la propriu muntii si transforma peisajul dintr-unul feeric, intr-unul urban. Unii urca muntele la volanul bolizilor, altii confunda potecile cu galeriile mall-urilor. Lumea e grabita sa urce pe munte si sa prinda cele mai bune unghiuri pentru fotografii virale, prin care sa atraga like-urile prietenilor.

Cei mai multi dintre acestia devin „alpinisti” de ocazie, cocotandu-se pe colosii din piatra, desi, din loc in loc, exista panouri pe care scrie ca escaladarea monumentelor este interzisa. Multi dintre romani simt nevoia, din nefericire, sa-si lase „amprenta” prin locurile pe unde trec, devenind astfel un real pericol pentru natura.

Tot in editia de duminica, aflam cum traiesc oamenii muntilor, cei care sunt izolati la propriu, departe de lume, oameni pentru care starea de urgenta este in fiecare zi. Pentru acestia, sa traiesti departe de lume pare un lucru firesc, si sunt cei mai fericiti atunci cand un strain le bate in poarta si ii intreaba de sanatate. Nu ratati duminica aceasta, de la ora 14:30, o noua editie „Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Sâmbătă la „Bravo, ai stil! Celebrities” concurentele îşi vor etala rochiile de mireasă

Avatar

Published

on

             Sambata seara, de la ora 22:30, cele noua celebritati de la „Bravo, ai stil! Celebrities” sunt pregatite pentru o seara memorabila, foarte mult asteptata de jurati si telespectatori. Editia se va desfasura in jurul ineditului concept „Rochia de mireasa”.

 

Momente muzicale de exceptie si artistii de top invitati vor insoti fiecare moment artistic pus in scena de concurentele de la „Bravo, ai stil! Celebrities!”. De asemenea, aspirantele la marele premiu vor propune cele mai recente trenduri in materie de rochie de mireasa, altele se vor orienta catre tinute unicat, care vor purta amprenta lor personala.

Traditiile si obiceiurile de nunta, din diferite zone alte tarii vor fi nelipsite maine seara, in cadrul show-ului de stil. Bianca Rus alege sa fie o mireasa din Tara Oasului, cu un styling si piese vestimentare specifice zonei. Pe de alta parte, nonconformismul isi va face simtita prezenta cand Andreea Tonciu va impresiona cu alegerile ei vestimentare in materie de rochie de mireasa.

Desi cele noua celebritati vor avea libertate totala de alegere si tema este foarte ofertanta, exista totusi riscul de a da gres cu tinuta, iar juratii vor analiza in detaliu aparitiile si vor taxa fiecare derapaj stilistic. Nu ratati show-ul „Bravo, ai stil! Celebrities”, sub ineditul concept „Rochii de mireasa”, maine seara, de la ora 22:30, la Kanal D!

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0