Connect with us

Reportaj

”Asta-i România!” – România anului 2022, o țară cu pretenții europene, dar cu drumuri de pământ

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne invită să urmărim un subiect care vizează tot românul; starea deplorabilă a drumurilor din țara noastră.

De mai bine de 30 de ani românii se resemnează și așteaptă să vina asfaltul si pe strada lor, să nu mai existe gropi și drumuri anevoioase. Suntem o țară cu pretenții europene, dar mergem pe drumuri de pământ și, în timp ce alte țări europene vorbesc despre autostrăzi „inteligente” și electrificate pentru viitoarele mașini autonome și eco, România are 28,4% din drumuri pietruite şi de pământ, și doar 931 km de autostradă. Cel mai recent raport prezentat de Institutul Național de Statistică, arată că țara noastră are peste 8 300 de kilometri de drumuri de pământ, dintre care 18 kilometri sunt chiar drumuri naționale, iar peste 1.500, drumuri județene. Teoretic, ultimul drum național de pământ a fost asfaltat în urmă cu patru ani, în 2018.

Echipa “Asta-i România!” ne invită să urmărim duminică, un reportaj anchetă, în care vom vedea imaginea de ansamblu a realității. O prima oprire la Giurgiu, la Bucșani, ne prezintă unul dintre acele locuri în care minunile țin trei zile, maximum trei ani. Un million de euro s-ar fi <îngropat> repede în asfaltul turnat pe câteva străzi comunale, care au luat-o la vale, la fel de repede; au crăpat, s-au strâmbat, s-au găurit. Oamenii locului spun că mai toate străzile distruse au fost asfaltate ca în basme, într-o singură zi. Firmele care au întins asfaltul direct pe pământ și-au luat banii și-au dispărut. Aceeași situație dezastruoasă o regăsim și în Teleorman, un alt județ ramas cu drumuri de ev mediu. Regăsim și aici o scenă care se repetă în orice colț de țară.

Tot duminica aceasta, la “Asta-i România!”, ajungem în Cașolț, în Sibiu, un sat săsesc uitat de lume, unde îl cunoaștem pe Ovidiu Popârțan, unul dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din Europa. Tânărul, tatuat din cap până în picioare, dă la sapă de zor. Ovidiu a călătorit în lumea întreagă, dintr-un capăt într-altul, a vizitat cele mai bizare locuri ale lumii, dar nimic nu l-a convins să rămână la oraș. Astăzi îl găsim acolo  unde a ales să-și înceapă viața de la zero, departe de stres și forfotă, și să trăiască simplu, ca un țăran autentic.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Emisiuni7 ore ago

Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!

Monden14 ore ago

Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul

Seriale15 ore ago

Luminița, diseară, în Clanul: „Băiatul meu nu mai e în siguranță unde l-ai trimis. Tu l-ai băgat acolo, tu să-l scoți. Și repede. Nu mă face să…”

Horoscop18 ore ago

Zodiac chinezesc pentru luni, 25 septembrie 2023. Șobolanul trebuie să-și păstreze calmul

Horoscop19 ore ago

Zodii care își ascund sentimentele. Nativii care sunt greu de citit

Analize Audiente TV2 zile ago

PRO TV a dat lovitura cu Andreea Marin la show-ul Săriți de pe fix! Umilință pentru Adela Popescu. Vedeta PRO cifre de audiență mai mici decât Zâna Surprizelor!

Reality Show2 zile ago

Chefi la cuţite strânge rândurile competiţiei într-o nouă etapă a show-ului culinar: „Un bootcamp cum nu s-a mai pomenit!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Cel de-al doilea episod al noului sezon iUmor, lider detaşat de audiență

TV Divertisment Show2 zile ago

Un erou în carne și oase și un căpitan de vas, printre concurenții de duminică, de la “Tu urmezi!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Peste 1.1 milioane de telespectatori au fost, aseară, cu ochii pe Vocea României. Emisiunea a fost lider absolut de audiență!

Horoscop2 zile ago

Horoscopul zilei de duminică, 24 septembrie 2023. Ce nativ vor pierde pe toate planurile

Facebook

Advertisement

IN Trending