luni, februarie 26, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăTeleviziuneSportAtletism-CE: Cornelia Deiac, calificată în finala la lungime, triplusaltistul Marian Oprea s-a...

  Atletism-CE: Cornelia Deiac, calificată în finala la lungime, triplusaltistul Marian Oprea s-a retras din concurs

  Prima reuniune a Campionatelor europene de atletism indoor de la Goteborg s-a soldat, vineri dimineaţa, cu rezultate amestecate pentru sportivii români prezenţi în Scandinavium Arena din oraşul suedez, calificarea săritoarei în lungime Cornelia Deiac pentru finală şi a Angelei Moroşanu în semifinalele probei de 400 m, dar şi cu o dezamăgire, retragerea din concurs a favoritului probei de triplusalt, Marian Oprea.

  Creditat cu cel mai bun rezultat al sezonului, 17,17 m, Marian Oprea nu şi-a putut apăra şansele, acuzând o afecţiune la picior. El a avut două tentative de elan înainte de a intra în concursul de calificare, dar, simţind o jenă serioasă, nu a vrut să rişte o accidentare mai gravă, hotărând să renunţe. Venit cu îndreptăţite pretenţii la o medalie, ca şi la precedenta ediţie, de la Paris, din 2011, unde a luat bronzul, Oprea nu era în apele lui nici joi seara, când l-am întâlnit la hotel, după ceremonia de deschidere, pentru ca vineri să asistăm la acest deznodământ trist.

  Şi totuşi, competiţia începuse bine pentru delegaţia noastră în oraşul suedez. După ce Cornelia Deiac şi-a valorificat şansele în preliminariile la lungime, clasându-se a 8-a, loc de calificare în finală, cu 6,52 m (cel mai bun rezultat al sezonului pentru ea este 6,62 m, cel reuşit de câştigătoarea calificărilor, rusoaica Daria Klişina), Angela Moroşanu a făcut o cursă convingătoare în seria a 2-a a preliminariilor la 400 m, pe care a şi câştigat-o, cu cel mai bun rezultat al sezonului pentru ea – 52″08/100.

  Celelalte românce prezente în reuniunea de vineri dimineaţă au încheiat, însă, concursul: la lungime, junioarele Alina Rotaru (6,39 m, locul 11) şi Florentina Marincu (5,98 m, locul 17) au ratat finala, iar la 400 m Alina Panainte (a 3-a în seria a 4-a, cu 53″98/100) s-a oprit înaintea semifinalelor.

  Tot în prima reuniune a concurat şi Beatrice Puiu, la pentatlon. Ea a realizat 997 puncte la 60 m garduri (8″59/100), 879 puncte la înălţime (1,72 m), urmând să încheie competiţia vineri, după probele de greutate, lungime şi 800 m.

  În reuniunea de vineri după-amiază va intra în concurs, chiar de la ora 18,00, sprinterul Cătălin Câmpeanu, la 60 m, o probă în care s-au prezentat mai puţini atleţi decât cei înscrişi iniţial, astfel că programul şi baremurile au fost schimbate, săritorii în înălţime Mihai Donisan şi Alexandru Tufă şi triplusaltista Cristina Bujin.

  AGERPRES

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente