AUDIENŢE TV 2015: Romanii au talent, cea mai urmărită emisiune de divertisment! Cine ocupa locul 2? Top 20, aici!

0
2174

 

Românii au talent a fost cel mai urmărit show de televiziune în anul 2015, conform cifrelor furnizate de Kantar Media. Emisiunea de la PRO TV prezentată de Smiley şi Pavel Bartos a atins cea mai mare cotă de piaţa cu o medie de-45,6% share.

RADAR DE MEDIA vă prezintă o nouă analiză în ceea ce priveşte cifrele de audienţă înregistrate pe anul 2015 – de data acesta ne axăm pe TOP 20 producţii de divertisment, cifrele se referă la publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

Dacă locul 1 a fost ocupat de ROMANII AU TALENT, locul 2 revine Antena 1 cu show-ul de revelion prezentat de Dan Negru, care, potrivit cifrelor furnizate de Kantar Media a obţinut o medie de 16% rating şi 38% cota de piaţă.

Locul 3 revine PRO TV cu reality show-ul maraton SUNT CELEBRU, SCOATE-MĂ DE AICI, care, în cele 22 de episoade a cumulat o medie de 14,7% rating şi 30,5% share.

Topul este continuat cu producţii de la PRO TV: Visuri la Cheie, Vocea României, Ferma Vedetelor sau Masterchef.

Din cele 20 de show-uri monitorizate toate aparţin PRO TV sau ANTENA 1. Astfel, PRO TV are 8 producţii, iar Antena 1 – 12 emisiuni.

În continuare vă prezentăm în tabelul de mai jos cele 20 de emisiuni cu cifrele obţinute: rtg%, shr% şi nr de telespectatori pe minut (rtg000).

[table id=167 /]

Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o stație TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat.

Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa cifre: Kantar Media

Antrenorii Vocea Romaniei si Pavel Bartos
Antrenorii Vocea Romaniei si Pavel Bartos
Marin Barbu (Nea Marin), Poftiti pe la noi, Antena 1
Marin Barbu (Nea Marin), Poftiti pe la noi, Antena 1
Florin Ristei TE CUNOSC DE UNDEVA
Florin Ristei
TE CUNOSC DE UNDEVA
Liviu, Iulian, Florin MASTERCHEF PRO TV
Liviu, Iulian, Florin MASTERCHEF PRO TV
FERMA VEDETELOR PRO TV
FERMA VEDETELOR PRO TV

Comentarii