Connect with us

UTILE

AUDIENȚE TV Ana Maria Mărgean a câștigat marele premiu Românii au talent! Finala, lider total!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Ana Maria Mărgean a câștigat vineri seară marele trofeu Românii au talent, premiul în valoare de 120.000 de euro și titlul de cel mai talentat concurent. Într-o finală spectaculoasă, Ana Maria a reușit să ajungă la inimile oamenilor prin vocea ei incredibilă și abilitățile de ventrilocie și să-i convingă pe telespectatori că merită votul lor și șansa de a triumfa.

Pe locul 2, în urma voturilor primite, s-a clasat GIM care a obținut premiul de 20.000 euro, iar pe locul 3, după ce au șocat prin mișcările lor, s-au aflat Art of Robots, care au câștigat 10.000 euro. Aceștia au oferit momente de neuitat și au demonstrat că visele merită recompensate.

Tot aseară, a fost desemnat și câștigătorul premiului de originalitate de 10.000 de euro. După o săptămână de vot, telespectatorii au ales să-i susțină pe cei de la Art of Robots.

Marea finală Românii au talent a fost lider absolut de audiență. Show-ul a înregistrat 11.1 puncte de rating și 35.0% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce KANAL D avea 6.6 puncte de rating și 20.8% share. La nivelul publicului cu vârsta cuprinsă 18 și 49 de ani, din mediul urban, în intervalul orar 20:28 – 24:26, PRO TV a condus topul televiziunilor cu 8.9 puncte de audiență și 33.9% cotă de piață, în timp ce KANAL D avea 5.2 puncte de rating și 19.8% share.

 

Peste 2 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit show-ul, iar în minutul de maximă audiență de la 21:37, aproape 3 milioane de români se uitau la emisiune.

 

Seara s-a încheiat cu declarația Anei Maria: ”Nu am crezut că pot ajunge atât de departe. Am foarte mari emoții și nu mă pot opri din plâns. Este, cu siguranță, cea mai frumoasă zi din viața mea. Această experiență a însemnat totul pentru mine, am trăit fiecare clipă.”

Un sezon #unusiunu s-a încheiat, însă talentul merge mai departe! Toți cei care au un talent și vor să-l arate întregii țări sunt așteptați pe site-ul romaniiautalent.protv.ro pentru a completa formularul de înscriere pentru sezonul 12 Românii au talent!

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

Care sunt cele mai importante diferențe dintre credit și leasing auto?

Published

on

Foto: pexels.com

Ai nevoie de noi autoturisme pentru afacerea ta, însă nu te-ai decis asupra unei forme de finanțare? Majoritatea companiilor din România achiziționează bunurile necesare în rate, în leasing sau credit auto.

 

La prima vedere, cele două forme de finanțare (leasing financiar și credit) par a fi asemănătoare, deoarece ambele presupun cumpărarea unei mașini în rate. Cu toate acestea, există o serie de diferențe care se pot dovedi esențiale în funcție de fiecare companie în parte. Principala deosebire dintre leasing financiar și credit bancar ține de dreptul de proprietate asupra autoturismelor solicitate.

 

O scurtă comparație între leasing auto și credit te poate ajuta să iei cea mai bună decizie pentru afacerea ta. Iată principalele diferențe dintre cele două forme de finanțare:

 

1.   Ce presupune un leasing auto?

 

Printr-un contract de leasing financiar, compania solicitantă achiziționează autoturismele contra unor rate lunare stabilite în contract. În acest caz, firma de leasing este proprietara bunurilor până la finalul perioadei contractuale. Schimbul de proprietate se face după achitarea tuturor ratelor și a valorii reziduale.

 

Leasingul este o formă de credit prin care compania de leasing achiziționează bunul pentru utilizator, urmând ca utilizatorul bunului să achite suma către companie, printr-o rată lunară stabilită prin contract. Potrivit legii, un contract de leasing financiar trebuie să se desfășoare pe o perioadă de minimum un an (art. 7, Ordonanța Guvernului nr. 51/1997 modificată). Ulterior, clientul poate rambursa întreaga sumă către compania de leasing.

 

Autoturismele vor fi asigurate atât CASCO, cât și RCA, de către compania de leasing. Aceasta are, în general, o listă de asiguratori agreați cu care colaborează, iar costurile sunt suportate de utilizator (dacă prin contract nu se prevede altfel).

 

Multe companii de leasing din România permit negocierea condițiilor contractuale, ceea ce îi dă clientului posibilitatea de a obține anumite avantaje personalizate. Mai mult, forma de finanțare oferă flexibilitate firmei solicitante, deoarece are posibilitatea de a alege valoarea avansului, periodicitatea ratelor, precum și durata contractului.

 

Un avantaj important al contractului de leasing auto este procedura de aprobare rapidă și documentația simplificată.

 

2.   Ce presupune un credit auto?

 

Companiile care doresc finanțare prin credit auto vor deveni proprietarele bunurilor încă de la începutul perioadei contractuale. În acest caz, banca este doar instituția care acordă împrumutul financiar, pe care îl va recupera ulterior prin rate lunare. Prețul autoturismelor solicitate se va achita în rate lunare. În suma totală a ratelor sunt incluse cota-parte din valoarea de cumpărare a bunului (TVA inclus), rata dobânzii și comisioanele aferente creditului.

 

Autoturismele achiziționate prin credit auto trebuie asigurate obligatoriu FULL CASCO, iar costul va fi suportat de client.

 

În comparație cu un leasing auto, creditul este o formă de finanțare care presupune un grad mai ridicat de birocrație. Pentru aprobarea creditului auto, firma solicitantă trebuie să predea o copie după actul de identitate, o factură de utilități care să ateste domiciliul, o adeverință salariu tip, documente care atestă alte angajamente de plată (dacă este cazul) și o factură proformă de la dealer.

 

Cu toate acestea, un credit este purtător de comision de acordare, dar și de gestiune. De asemenea, rata nu este purtătoare de TVA, iar durata de acordare este mai mare decât în cazul leasingului financiar pentru autoturisme.

 

În concluzie, pentru a lua cea mai bună decizie pentru afacerea ta, pune în balanță atât avantajele, cât și dezavantajele ambelor forme de finanțare. Deși un leasing auto poate fi mai scump, acesta presupune un grad redus de birocrație și poate fi obținut mult mai rapid în comparație cu un credit auto. Alege forma de finanțare în funcție de specificul afacerii tale și  generează profit cu autoturismele contractate!

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Curatarea peretilor exteriori: cine poate sa faca acest lucru?

Published

on

Cand vine vorba de curatarea unei cladiri, trebuie sa luam in considerare nu numai zona interioara, ci si curatarea peretilor exteriori. In general, aceasta interventie este realizata de firme specializate, capabile sa garanteze rezultate cu tehnici profesionale si de ultima generatie. Despre curatenie birouri pe interior, dar si pe exterior, putem gasi mai multe informatii la curateniebirouri.ro.

Nu trebuie sa uitam ca curatenia profesionala se bazeaza intotdeauna pe utilizarea produselor care respecta mediul inconjurator. Prin urmare, este de asemenea fundamentala utilizarea echipamentului potrivit, precum si a detergentilor care nu contin fosfati, alcali si alergeni. O firma de curatenie birouri precum cea amintita mai sus poate efectua si curatarea peretilor exterior.

 

Curatarea peretilor exteriori: in ce consta?

Peretii exteriori ai oricarei proprietati rezidentiale sau comerciale sunt inevitabil supusi murdaririi in timp, in special din cauza conditiilor climatice si a smogului. O casa, un birou, magazin sau alt spatiu comercial, chiar daca este recent construit sau construit cu finisaje fine, atunci cand are pereti exteriori murdari apare imediat invechit si neglijat.

Curatarea peretilor exteriori, este un tip de curatenie profesionala si se dovedeste a fi un fel de interventie care nu trebuie neglijata. Aceasta trebuie efectuata cu o anumita frecventa periodica, nu numai pentru a indeparta acel strat cenusiu neplacut, ci si pentru a restabili un aspect proaspat si bine intretinut al cladirii. La urma urmei, fiecare client este mai incurajat sa intre intr-o cladire curata … atat in interior, cat si in exterior!

Mai exact, curatarea peretilor exteriori inseamna, de asemenea, eliminarea petelor de umiditate, cauzate de smog, apa, mucegai si alte conditii de mediu. Datorita acestui tratament, este posibila pastrarea culorii originale a fatadei si, prin urmare, intarzierea coroziunii acesteia. Dupa cum este usor de imaginat, frecventa curatarii depinde de factorii atmosferici, de apropierea de strada sau de faptul ca cladirea este situata intr-o zona foarte poluata si aglomerata a orasului.

Prin urmare, este important sa efectuati aceste operatiuni de curatare in perioada de primavara, in special in zilele insorite, cand temperatura ramane constanta intre 18 ° si 20 ° C, astfel incat sa obtineti o uscare rapida.

In ce consta curatarea peretilor exteriori?

Inainte de a incepe aceasta lunga operatie, este necesara pregatirea initiala: in unele cazuri, poate fi necesara si acoperirea prizelor externe, a unitatii de alarma antiefractie cu banda de hartie, acoperirea adecvata a camerelor de supraveghere si a oricarui alt dispozitiv electric si cabluri situate pe perete.

Ulterior, inainte de a trata intregul perete cu furtunul de irigatie sau cu masina de spalat sub presiune, este necesar sa se identifice cele mai evidente pete pentru a le trata cu o perie dura si cu detergentul adecvat. In acest moment, profesionistul trece la spalarea peretelui, fara a neglija clatirea, mai ales atunci cand sunt folositi detergenti. Acest lucru este efectuat pentru a preveni orice actiune a produsului de a deteriora sau coroda peretele exterior.

De ce sa alegeti curatarea profesionala a peretilor exteriori?

Dupa cum ati vazut, curatarea peretilor exteriori necesita multa experienta, precum si utilizarea unor instrumente specifice si detergenti profesionisti. Rezultatele obtinute dintr-o curatare personalizata de multe ori nu indeplinesc asteptarile din cauza unor tehnici proaste sau a unor produse de curatare dure care deterioreaza invelisurile externe.

Interventia profesionistilor din sector este extrem de importanta pentru o curatare cu adevarat impecabila a peretilor exteriori, mai ales atunci cand acoperirile sunt delicate sau necesita o atentie speciala.

De ce sa efectuati o curatare personalizata a peretilor exteriori cu riscul de a nu obtine rezultatele dorite? Sau, si mai rau, sa provoace daune si sa mareasca vizibilitatea petelor?

La curateniebirouri.ro, compania profesionala de curatenie din Bucuresti, care se ocupa si cu curatenie industriala, exista personal specializat care se ocupa de interventiile de curatare pe peretii exteriori, pe care le desfasoara cu tehnici de ultima generatie si produse cu impact redus asupra mediului.

Descoperiti toate serviciile acestei firme de curatenie pe site-ul curateniebirouri.ro!

Comentarii

comments

Continue Reading

Jocuri de Noroc

Rotiri gratuite fără depunere sau bonus fără depunere? Ce aduce profit maxim? 

Published

on

Cazinourile online oferă mai multe tipuri de oferte, însă un bonus fara depunere este, cu siguranță, cel mai apreciat tip de promoție.

Un bonus fără depunere oferă posibilitatea de a câștiga bani doar pentru finalizarea înregistrării. Această recompensă constă, de obicei, din una din cele două forme: numerar sau rotiri gratuite. Practic, vorbim despre rotiri gratuite fără depunere și de un bonus fără depunere, dar care este diferența între cele două?

 

Ce este un bonus fără depunere în numerar?

Calea către orice tip de bonus fără depunere începe prin completarea unui formular de înregistrare. Trebuie să furnizezi cazinoului online toate informațiile solicitate, cum ar fi numele, adresa de e-mail, țara de reședință, numele de utilizator și parola.

Este posibil să fie necesar să introduci un cod bonus care pentru a putea beneficia de ofertă. Dacă este necesar un astfel de cod, îl vei primi, cel mai probabil, printr-un sms sau prin e-mail.

După completarea tuturor câmpurilor, vei trimite contul de utilizator pentru aprobare. Odată aprobat, vei primi numerar fără depunere. De exemplu, ai putea colecta chiar și 200 RON în fonduri după finalizarea înregistrării, fiecare cazino are propria ofertă.

Tot ce îți rămâne de făcut este să utilizezi bonusul fără depunere. Este necesar să citești cu atenție termenii și condițiile cazinoului și ale promoției, inclusiv cerințele de pariere. Păstrezi tot ce a mai rămas din bonus, plus câștiguri, după ce îndeplinește toate condițiile campaniei.

Principalul lucru de reținut este că folosești numerar – nu rotiri gratuite – pentru a obține câștigurile. Presupunând că vei intra în joc cu această ofertă, atunci vei avea șanse reale să pui mâna pe câștiguri în bani fără a face vreo investiție inițială.

 

Avantaje ale bonusului fără depunere

Bonusul fără depunere în numerar valorează de obicei mai mult decât bonusul cu rotiri gratuite. Rotirile gratuite nu valorează întotdeauna mult. Dacă primești 25 de rotiri gratuite, economia în bani este semnificativ mai mică.

Fără depunere în numerar, ai și posibilitatea de a alege jocul preferat. În cazul bonusului cu rotiri gratuite, este posibil să fii restricționat doar la o selecție de sloturi. Cazinourile online cu bani reali restricționează uneori bonusurile cu rotiri gratuite de rotire la un singur joc.

Ce sunt rotiri fără depunere?

Rotiri gratuite fără depunere oferă posibilitatea de a juca sloturi cu bani reali fără a risca propriile fonduri. La fel ca în cazul unei oferte în numerar, trebuie doar să finalizezi înregistrarea la un cazino online pentru a primi jocurile gratuite.

De exemplu, puteți colecta 25 de rotiri gratuite după ce ți-ai configurat contul de utilizator. Apoi vei utiliza rotirile pentru a genera câștiguri care pot fi încasate, ținând cont, evident, de îndeplinirea termenilor și condițiilor.

După satisfacerea jocului și a altor termeni, veți putea încasa câștigurile. Desigur, cazinourile online acoperă într-o oarecare măsură câștigurile.

 

Avantaje ale bonusului cu rotiri gratuite

Conceptul din spatele acestui bonus de cazinou este simplu: folosești aceste rotiri pentru a câștiga bani care ulterior pot fi retrași.

Jucătorii începători nu vor cădea în capcana impresiei că pot retrage bonusul imediat. La urma urmei, ei se ocupă doar de rotiri gratuite, mai degrabă decât de bani.

 

Ce tip de ofertă fără depunere este cea mai avantajoasă?

Dacă te întrebi care dintre aceste două oferte îți poate aduce cele mai mari câștiguri, atunci ar trebui să ai în vedere valoarea din spatele fiecărei oferte.

Bonusul fără depunere este destul de ușor de calculat. Pur și simplu vei lua în considerare valoarea bonusului.

În cazul rotirilor gratuite atenția ta se va îndrepta spre termenii și condițiile promoției. Doar îndeplinind toate cerințele campaniei vei fi sigur că poți intra în posesia premiilor.

Presupunând că ai în vedere un anumit tip de bonus fără depunere, ai putea să iei în considerare site-urile afiliate. Mulți afiliați listează bonusuri fără depunere care implică atât numerar cât și rotiri gratuite.

Nimic nu te împiedică să vizitezi diferite site-uri de jocuri de noroc și să profiți de ofertele fără depunere. Dacă timpul îți permite, verifică ofertele cât mai multor cazinouri online, astfel încât să poți alege promoția care ți se potrivește cel mai bine.

Această abordare îți va oferi multe oportunități de a câștiga bani gratis. Chiar dacă nu câștigi întotdeauna, vei avea la dispoziție posibilitatea de a testa diverse jocuri fără a face o investiție financiară.

Concluzie

Bonusurile fără depunere sunt unele dintre cele mai populare și apreciate tipuri de oferte cu care cazinourile online își răsfață clienții. Acești bani gratis sunt o ocazie perfectă prin care jucătorii pot testa diverse jocuri, fără a face o investiție financiară.

 

Rotiri gratuite, pe de altă parte, oferă posibilitatea de a testa sloturi online fără riscul de a pierde bani. În plus, folosești aceste rotiri pentru a acumula câștiguri.

Desigur, nimic nu te împiedică să profiți de ambele tipuri de oferte. Acestea fiind spuse, alege întotdeauna în funcție de preferințele tale. Dacă sloturile sunt preferatele tale, te poți orienta spre bonusul cu rotiri gratuite, însă acordă atenție termenilor și condițiilor. Pe de altă parte, dacă ești fanul jocurilor de masă, bonusul fără depunere constituie o alegere potrivită pentru tine.

 

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Tratament parodontal: curatare si ingrijire

Published

on

 

Boala parodontala avansata poate determina slabirea dintilor. Tratamentul sistematic insa poate incetini progresia bolii. Cu toate acestea, o buna igiena orala este o conditie prealabila pentru succes in afectiunile parodontale. Exista diferite optiuni dentare pentru tratarea bolii parodontale. Tratamentul parodontal sistematic consta in mai multi pasi:

-Imbunatatirea igienei orale prin spalarea corecta a dintilor si indepartarea placii si depunerilor (tartru) de pe dinti;

-Indepartarea placii si a depunerilor de sub linia gingivala (tratament inchis);

-Daca este necesar, trebuie administrat un aport suplimentar de antibiotice;

-Poate fi luata in considerare si interventia chirurgicala sub anestezie locala (tratament chirurgical „deschis”)

-Ingrijire ulterioara structurata pentru a asigura succesul tratamentului (terapie parodontala de sustinere).

Pentru rezolvare aproblemei, trebuie sa alegi intotdeauna un Cabinet stomatologic de top precum Cris Smile. Cabinetul Cris Smile se afla in Sector 6 Bucuresti si iti poate oferi un tratament parodontal la preturi accesibile.

O buna igiena orala este cruciala pentru succesul tratamentului bolilor parodontale. Aceasta inseamna curatarea constanta si regulata a dintilor si a spatiilor interdentare si ingrijirea gingiilor. Chiar daca substanta osoasa sau dintii s-au pierdut deja, ingrijirea orala amanuntita regulata poate ajuta la conservarea dintilor ramasi. Acest lucru este important, de asemenea, daca sunt necesare proteze dentare, astfel incat sa poata fi atasate la dinti sanatosi.

Pentru a imbunatati igiena orala, utilizarea corecta a periutelor de dinti (electrice), a periilor interdentare si a atei dentare este prima regula de la inceputul tratamentului. In plus, tartrul este indepartat, acesta fiind primul inamic in parodontoza. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor instrumente speciale, cu dispozitive cu ultrasunete sau instrumente rotative. In plus, cabinetul stomatologic poate oferi o curatare profesionala a dintilor.

Intr-un tratament inchis – de obicei facut sub anestezie locala – se indeparteaza placa bacteriana si depunerile solide (concretii) care s-au format sub linia gingivala, pe suprafetele dintilor si a radacinilor expuse ale dintilor. Aceasta se mai numeste instrumentatie subgingivala. Se trateaza cu instrumente speciale sau cu ultrasunete. Acest tratament poate reduce sangerarea gingiilor si poate proteja impotriva pierderii dintilor.

In cazul formelor deosebit de severe de parodontoza, poate fi luat in considerare un aport suplimentar de antibiotice, de exemplu tablete cu antibiotice. Cu toate acestea, in acest caz, acest tratament nu este suficient. Tratamentul cu antibiotice trebuie sa fie bine intemeiat. Tratamentul cu antibiotice trebuie facut alaturi de tratamentul inchis.

Cu un tratament deschis, gingiile sunt desprinse de dinti in zonele inflamate si pliate inapoi. Acest lucru face ca radacina dintilor sa fie accesibila si vizibila, astfel incat sa poata fi curatata bine. Gingiile sunt apoi suturate astfel incat sa se potriveasca din nou strans pe dinte. Anestezia locala este necesara pentru procedura.

De obicei dureaza aproximativ o saptamana pana se vindeca rana si se trag cusaturile. Gingiile se pot retrage putin dupa operatie, astfel incat dintii sa fie afisati putin „mai mult”. Totusi, dupa perioada de refacere, aspectul revine la normal.

Dupa tratamentul bolii parodontale, o igiena orala buna este o conditie prealabila pentru un tratament de succes. De asemenea, ar trebui sa previna revenirea bolii. Asta inseamna: sa te speli pe dintii cel putin de doua ori pe zi si sa curati spatiile dintre dinti cu o perie de dinti speciala sau cu ata dentara.

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Rent a car Bucuresti prin Rent-a-car-otopeni.ro un serviciu foarte avantajos

Published

on

Atunci cand vii din alt oras si ajungi in Bucuresti , daca nu ai o masina personala si ai anumite trasee de parcus, te poti baza intotdeauna pe serviciile pe care le ofera companiile de rent a car Bucuresti, cu o masina de la acestea poti ajunge la orice destinatie, daca gasesti compania potrivita vei avea intotdeauna parte de cele mai buna avantaje si beneficii. Daca nu stii de unde sa inchiriezi o masina de cea mai buna calitate, Rent-a-car-otopeni.ro poate fi de fiecare data solutia cea mai potrivita pe care te poti baza, au masini noi si dau dovada intotdeauna de transparenta si de cele mai bune servicii in relatia cu clientii. Compania isi ofera serviciile de rent a car Bucuresti atat persoanelor fizice cat si companiilor care doresc sa isi externalizeze cheltuielile cu parcul auto propriu, de aceea ar fi indicat sa ii alegi ca parteneri, in flota lor vei gasii peste 50 de masini pentru fiecare de gust dar mai ales pentru fiecare buget, in functie de nevoile pe care le ai vei putea sa alegi masini mai mici destinate calatoriilor prin aglomeratia orasului sau masini de dimensiuni mai mari cu 9 locuri pentru grupurile mai mari de persoane. Oricare ar fi motivul calatoriei la Rent-a-car-otopeni.ro vei gasii rent a car Bucuresti de foarte buna calitate. Indiferent de perioada de inchiriere ofertele sunt accesibile oricarei persoane, de exemplu daca masina ta personala se afla in service vei putea sa inchiriezi una pe perioada reparatiei, mai trebuie sa stii ca agentiile de asigurari sunt obligate sa iti deconteze cheltuielile legate de inchirierea masinii daca ai fost implicat intr-un eveniment rutier. Un alt avantaj extrem de important pe care il vei avea cu inchirierea unei masini de la ei este acela ca vei scapa de grija datoriilor foarte mari pe care le implica o masina personala, nu te vor mai preocupa reviziile sau reparatiile acesteia, vei avea cele mai bune oferte si facilitati in acest sens cu ajutorul celor de la rent-a-car-otopeni.ro atunci cand ai nevoie de rent a car Bucuresti.

Ia-ta in cele ce urmeaza cativa pasi importanti pe care va trebuii sa ii parcurgi pentru a alege cea mai buna masina de inchiriat, dar si cum ar trebuii sa te orintezi catre o agentie potrivita, ce clauze si conditii trebuie sa indeplineasca aceasta pentru a fi un partener ideal de calatorie de fiecare data. Marea majoritate a reprezentantilor agentiilor de rent a car Bucuresti te sfatuiesc sa rezervi o masina cu mult timp inainte de a ajjnge la destinatie, in acest fel vei avea parte de servicii de buna calitate, mai mukt decat atat vei stii cu siguranta ca masina va fi disponibila la data si ora stabilita de comun acord, in alta ordine de idei vei putea sa beneficiezi si de tarife cat se  poate de avantajoase , multe firme de rent a car Bucuresti au in oferta promotii pe care nu le vei putea refuza, asta daca alegi sa rezervi din timp masina.

Bucura-te de avantajele ofertelor de rent a car Bucuresti

Cu o masina vei putea sa calatoresti oriunde doresti, firma de rent a car Bucuresti Rent-a-car-otopeni.ro nu iti impune o anumita limita de km atunci cand inchiriezi, nu va trebuii sa stai cu ochii si sa contorizezi km pe care ii parcurgi ca in cazul altor companii de inchirieri auto. Taxele sunt fixe nu vor suporta deloc modificari pe perioada desfasurarii contractului, inca din momentukl rezervarii daca alegi sa o faci online vei stii exact cat veui avea de platit, in formularul de comanda sunt afisate preturile, cu cat perioada va fi mai lunga cu atat vei avea de platit un tarif mai mic. Daca vei calatorii cu un minor si vei avea nevoie de un scaun auto la ei o sa gasesti de fiecare data ofertele gratuit, nu va trebuii sa platesti nimic nici pentru gps, daca nu cunosti cu exactitate traseul pe care il ai de parcurs cu dispozitivul pus de ei la dispozitie vei calatorii in siguranta si vei avea inclusa orice ruta. Printre numeroasele avantaje pe care acestia le ofera in cadrul serviciului de rent a car Bucuresti sunt taxele de drum incluse, asistenta rutiera pe toata perioada desfasurarii contractului, plinul de carburant in momentul in care vi sa ridici masina, posibilitatea de livrare a acesteia la orice adresa din capitala sau chiar si in aeroportul international Otopeni. Flota de masini este una impresionanta si cuprinde peste 50 de modele, de la gama de lux destinata celor ce au un buget mai redus si pana la masinile din gama de lux de ultima generatie, de asemenea vei gasii si modele mai spatioase de genul celor cu 7 sau cu 9 locuri. De asemenea programul acestora pentru masini de inchiriat Bucuresti este non stop, chiar daca ai nevoie de masina in aeroport sau orinde in capitala si in imediata vecinatate a acesteia. Daca nu ai un permis de conducere la ei vei putea sa optezi si pentru inchirierea masinii cu sofer, acesta fiind foarte bun cunoscator al punctelor de atractie turistica si al adreselor din capitala si din tara. Daca doresti ca intotdeauna sa beneficiezi de rent a car Bucuresti cat se poate de avantajos ei sunt solutia pe care te poti baza in orice moment. Autoturismele disponibile pentru masini de inchiriat Bucuresti sunt noi si sigure, au efectuate reviziile la timp in serviceuri autorizate, sunt echipate in funstie de nevoile si de necesitatile fiecarui client, asadar daca ai nevoie de o masina indiferent de perioada de timp, la ei o sa gasesti de fiecare data cea mai buna solutie si oferta de rent a car Bucuresti.

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

UTILE

Guta: cauzele aparitiei, cum recunosti simptomele, ce tratament trebuie sa urmezi

Published

on

Ce determina aparitia acestei boli? Factori favorizanti si cauze guta

Guta este o problema medicala destul de dureroasa, care afecteaza in principiu articulatiile de la nivelul piciorului, dar poate fi localizata si la nivelul mainilor. Conform studiilor de specialitate, guta isi pune cu precadere amprenta asupra barbatilor trecuti de prima tinerete, din cauza regimului alimentar dezechilibrat: consumul excesiv al produselor pe baza de carne sau consumul de alcool.

In primul rand, guta apare din cauza nivelului crescut de acid uric din organism. Hiperuricemia poate fi declansata de mai multi factori, printre care alimentatia sau predispozitia genetica. S-a constatat faptul ca persoanele care se confrunta cu hiperuricemie se vor imbolnavi la un moment dat de guta.

Alimentatia reprezinta un alt factor favorizant pentru declansarea gutei. Consumul carnii in exces sau a produselor cu un nivel ridicat de purine trebuie limitat pentru prevenirea imbolnavirii. Drojdia, fructele de mare sau carnea rosie trebuie consumate cu moderatie, pentru un stil de viata sanatos. Persoanele cu predispozitii genetice ar trebui sa evite consumul berii (care este un aliment), din cauza nivelului crescut de purine.

Tot in categoria cauze guta intra si anumite afectiuni medicale. De exemplu, diabetul, hiperlipidemia sau arterioscleroza pot conduce la aparitia gutei. Din cauza circulatiei periferice deficitare a sangelui, durerile se vor localiza la nivelul degetului mare de la picior.

Nu in ultimul rand, consumul excesiv de alcool creste sansele aparitie gutei, din cauza faptului ca impiedica eliminarea acidului uric din organism si, astfel, valorile detectate in sange sunt foarte mari.

Simptome guta – Cu ce se confrunta cei care sufera de aceasta boala?

Un lucru este cert: guta nu apare peste noapte, fiind nevoie de ani de zile inainte ca durerile de la nivelul articulatilor sa isi faca simtita prezenta. Cele mai frecvente simptome guta care pot fi mentionate sunt:

 • dureri la nivelul articulatiilor, precum si sensibilizare a zonei;
 • prurit la nivelul pielii piciorului;
 • temperatura corporala mai ridicata decat cea normala;
 • schimbarea culorii pielii in zona articulatiei afectate;
 • prezenta nodulilor la nivelul coatelor sau mainilor;
 • deformarea degetului mare de la picior, acesta fiind, de regula, primul afectat in caz de guta.

Tratament guta – Cum pot fi ameliorate simptomele?

Medicul specialist este singurul care poate prescrie tratament medicamentos pentru guta, in baza istoricului medical, precum si in urma analizelor efectuate. Rolul oricarui tratament guta este de a diminua disconfortul resimtit la nivelul picioarelor si de a atenua durerile suparatoare. Medicamentele cu efect antiinflamator sunt primele recomandate, alaturi de corticosteroizi. De asemenea, medicul va prescrie si pastile ce au ca efect scaderea valorilor acidului uric din sange, pentru a mentine sub control guta si pentru a impiedica agravarea.

In cazuri exceptionale, atunci cand tratamentele medicamentoase nu dau rezultate, medicii pot recurge chiar si la interventii chirurgicale pentru corectarea nodulilor. Riscurile post-operatorii sunt practic inexistente, recuperarea fiind rapida si usoara.

Daca medicamentele pentru tratament guta care pot fi luate din farmacie in baza prescriptiei medicale dau efecte adverse nedorite, cei care sufera de aceasta afectiune pot recurge la un tratament naturist. Acesta poate fi inclus si intr-o schema mai complexa de tratament guta. Un tratament pentru guta naturist poate fi extrem de eficient in reducerea excesului de acid uric, cu conditia sa aiba o formula potrivita. Astfel, principalele ingrediente pe care este recomandat sa le contina sunt:

 • extractul din fructe de
 • extractul din fructe de telina;
 • extractul din frunze de Ceai de Java;
 • radacina de Gheara Diavolului;
 • extract din samburi de struguri;
 • menta;
 • turmeric.

Urmand un tratament guta care contine astfel de extracte 100% naturale, cei care sufera de aceasta afectiune vor reusi sa:

 • elimine excesul de acid uric;
 • sustina circulatia de la nivelul articulatiilor;
 • refaca rezervele de colagen, extrem de importante pentru sanatatea cartilajelor articulare afectate de guta;
 • lubrifieze si sa hraneasca tesutul articular;
 • reduca durerile cauzate de guta;
 • reduca inflamatia cauzata de guta;
 • neutralizeze radicalii liberi, care contribuie la o stare generala precara de sanatate;
 • stimuleze eliminarea deseurilor metabolice pe cale renala – concret, este vorba despre cresterea frecventei urinarii;
 • impiedice depunerea cristalelor de urati in articulatii.

Cum poate fi prevenita sau tinuta sub control guta?

Avand in vedere ca guta poate fi declansata si de o alimentatie necorespunzatoare, pentru evitarea imbolnavirii, dar si pentru mentinerea afectiunii sub control, ar trebui eliminate din dieta zilnica anumite produse alimentare, ca de exemplu: pestele gras, mezelurile, produsele lactate cu un continut ridicat de grasime sau carnea rosie. De asemenea, se recomanda reducerea consumului de sare. In plus, bauturile alcoolice si ciocolata sunt de evitat, pentru ca intensifica secretia acidului uric. Castravetii, spanacul sau mazarea, desi sunt alimente sanatoase, ar trebui eliminate, nefiind recomandate celor care sufera de guta.

Comentarii

comments

Continue Reading

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending