Connect with us

Analize

AUDIENŢE TV: Antena 1 a dat lovitura cu producţia FROZEN, filmul a fost lider de audienţă pe toate categoriile de public!

Avatar

Published

on

Duminica aceasta, Antena 1 a fost lider de audienta cu  pelicula de animație premiată la Oscar „Frozen – Regatul de gheaţă”.

Filmul a obtinut în minutul de maximă audiență de la 21.53 aproape 2,2 milioane de români erau cu ochii pe aventurile simpaticul Olaf şi ale prinţeselor Elsa şi Anna.

 

[rdmof_dropcaps type=”circle” color=”” background_color=”BLUE”]A[/rdmof_dropcaps]La nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, „Frozen – Regatul de gheaţă” a obținut un vârf de audiență, la 21.13, de 14,3 puncte de rating și 31,7 % cota de piață, mai mult decât dublu față de următorul clasat, Pro Tv, care tot atunci avea 6,2 puncte de rating și 13,8 % cota de piață.

 

PUBLICUL COMERCIAL

În intervalul orar 19.59-22.02, „Frozen – Regatul de gheaţă” a fost lider de piață, cu o medie pe publicul comercial de 11, 7 puncte de rating și 26,6 % cota de piață, Antena 1 fiind urmată de Pro Tv cu o medie de 7,8 puncte de rating și 17,8 % cota de piață.

 

PUBLICUL URBAN

La orașe Antena 1 a condus topul audiențelor cu o medie de 10,3 puncte de rating și 19,7 % cota de piață, pe locul al doilea clasându-se Pro Tv cu 6,1 puncte de rating și 11,6 procente din cota de piață.

 

PUBLICUL NATIONAL 

Raportul se păstrează și la nivelul întregii populații a țării, astfel că cei mai mulți români s-au uitat la „Frozen – Regatul de gheaţă”, iar Antena 1 a condus cu o medie de 10,4 puncte de rating și 19,8 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 6,5 puncte de rating și 12,4 % cota de piață.

audiente-tv-radar-de-media-18-dec-2016

 

Duminică, 18 decembrie, Antena 1 a condus la orașe prime-time-ul (intervalul orar cuprins între 19.00-23.00) cu o medie de 8,1 puncte de rating și 16,3 % cota de piață, dar a fost și lider la nivelul întregii zile cu o medie de 3,8 puncte de rating și 14,2 % cota de piață.

 

„Frozen – Regatul de gheaţă” este una dintre cele mai recente pelicule de animaţie ce a creat o adevărată isterie în rândul copiilor de pretutindeni, aducând totodată în palmaresul Disney două premii Oscar, la categoriile „Cel mai bun film de animaţie” şi „Cel mai bun cântec de pe o coloană sonoră originală”.

 

Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o stație TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat.

Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa cifre: Kantar Media

 

Foto Credit: ANTENA 1

AUDIENTE TV: Finala show-ului Bravo, ai stil!, locul 2, in preferintele telespectatorilor! Clasament final, aici!

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending