Connect with us

EVENTS

Audituri energetice de calitate cu Elsaco

Published

on

Auditul reprezinta, in mare, pararea unei persoane sau a unei entitati specializate cu privire la situatia unei companii, a unui business sau a unei institutii in urma evaluarii anumitor parametri de importanta pentru a putea a sigura o functionare cat mai eficienta. Pentru rezultate cat mai bune auditul trebuie realizat la o anumita perioada de timp, cele mai des intalnite situatii fiind cele de 3 sau 4 ani.

De o foarte mare importanta sunt auditele energetice, care pot fi desfasurate in mai toate domeniile de activitate. Acestea au rolul de a eficientiza producerea de energie cat mai buna si mai puternica cu costuri cat mai mici dar si cu un impact cat mai scazut asupra mediului inconjurator.

Utilizam zi de zi energia electrica. Este practic parte din viata noastra, alimentand toate aparatele electronice si electrocasnice pe care le utilizam. Am putea spune chiar ca aceasta energie ne ajuta si sa mentinem viata, insa asta ar fi o discutie pentru un cu totul alt domeniu.  De-a lungul timpului aceasta energie a devenit mai usor de produs si de utilizat.

Fara indoiala ca cel mai mare consum de energie il au tot cosumatorii industriali, unde multe aparate si sisteme opereaza fara oprire. In acest sens este nevoie de masuri speciale care sa asigure o buna functionare a acestora si un consum de energie cat mai mic. Aici intervine Elsaco, care se ocupa cu realizarea de audite energetice si analize ale consumului de energie pentru diverse companii care sunt inregistrate ca si operatori economici in Romania. Prin legea 121 din 2014, acestea sunt obligate ca o data la 4 ani sa realizeze aceste audite astfel incat sa asigure eficienta energetica a cladirilor.

Un audit energetic conform acestei legi se desfasoara in 4 etape, astfel:

  • Diagnoza starii initiale a proceselor tehnologice
  • Schema fluxului tehnologic si de proces
  • Masuri si recomandari, unde sunt dezvoltate si implementate solutii pentru conservarea de energie
  • Elaborarea unor programe de masuri privind cresterea eficientei energetice

Un audit energetic poate fi cerut de catre orice companie, o firma mare sau una mica, care doreste o eficientizare a consumului de energie si un impact benefic asupra mediului inconjurator. Pe de alta parte, un audit poate fi realizat de catre orice persoana fizica sau juridica care este autorizata ANRE. Desigur, este important sa se cunoasca si sa se urmeze toate procedurile necesare unei astfel de sarcini.

Avand in spate experienta a peste 20 de ani de activitate in domeniu dar si a peste 200 de operatori cu care au colaborat, cei de la Elsaco sunt cea mai buna alegere pentru realizarea unui audit energetic care sa ofere cele mai bune rezultate. In echipa lor gasim atat auditori termoenergetici cat si auditori electroenergetici, asta pentru ca de la un caz la altul, masurile care trebuie luate sunt diferite.

Eficientizarea consumului de energie este asadar un pas important in procesul de dezvoltare a oricarei afaceri fapt pentru catre trebuie realizat cu grija si cu ajutorul specialistilor, de accea puteti conta oricand pe Elsaco.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending