Auto: F1 – Sebastien Vettel, distins cu Marele Premiu al Academiei franceze a sporturilor

0
523

Pilotul german Sebastian Vettel, campion mondial de Formula 1 în 2010 şi 2011, a primit luni la Paris Marele Premiu al Academiei franceze a sporturilor, care recompensează sportivii cu cele mai bune rezultate în 2011, informează AFP.

Marele Premiu este atribuit în semn de înaltă apreciere sportivului care a reuşit cea mai bună performanţă din lume în anul precedent, conform regulilor Academiei, care numără 50 de personalităţi din lumea sportivă.

“Este un premiu care îmi dă încredere pentru următoarele două curse, chiar dacă în Malayezia nu am reuşit să marcăm puncte (locul 11). Sezonul este lung şi trebuie să fim într-o bună formă. Am făcut două ore de pregătire pe simulator în vederea Grand Prix-ului Chinei (15 aprilie) şi Bahreinului (22 aprilie) şi cred că ar trebui să introducem această practică pe circuite”, a declarat Vettel, venit la Paris cu elicopterul direct de la sediul echipei Red Bull din Milton Keynes (Anglia).

Iată celelalte distincţii acordate în cadrul ceremoniei de luni seara:

Premiul Monique Berlioux (recompensează sportiva cu cea mai remarcabilă performanţă a anului trecut): Elizabeth Goergl (Austria/schi alpin)

Premiul Claude Foussier (recompensează sportivii cu performanţe în sporturi precum tirul, hipismul sau în domeniile cinegetic şi al calităţii vieţii): Rolf Goran Bengtsson (Suedia/echitaţie).

AGERPRES

Comentează aici: