Avantajele lecturii alaturi de copii - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Avantajele lecturii alaturi de copii

Published

on

Cititul cu voce tare impreuna cu copilul tau, indiferent de varsta, este pulberea magica pentru formarea unui cititor si pastrarea pasiunii pentru lectura pe tot parcursul vietii.

De regula, povestile ilustrate fac parte din primele lecturi ale copiilor, iar povestile precum Ploaia de stele de fratii Grimm, Hoinar prin anotimpuri sau Magarusul Mariei pot fi primele carti pe care copilul le poate citi singur. Editura Univers Enciclopedic are grija ca fiecare poveste frumos ilustrata sa ajunga la inimile cititorului si sa il invete o noua lectie de viata.

 

Care este legatura dintre cititul cu voce tare si succesul scolar?

Daca e sa ne gandim, in primii ani de scoala, aproape toate instructiunile date de profesor sunt in forma orala, iar in gradinita copiilor li se citeste cu voce tare. Acest lucru nu este valabil doar pentru lecturarea povestilor, ci pentru toate subiectele. Predarea este orala, iar copiii cu un vocabular mai bogat au avantajul de a intelege majoritatea a ceea ce spune profesorul.

 

Cum iti dezvolta copilul un vocabular bogat chiar inainte de inceperea scolii?

Copiii carora li se vorbeste si li se citeste adesea sunt cei care dezvolta cel mai repede un vocabular complex. Copiii trebuie sa auda majoritatea cuvintelor de mai multe ori, asa ca este important ca parintii lor sa vorbeasca cu si in jurul lor inca de cand sunt foarte mici, pentru ca asa invata copiii cuvintele.

Advertisement

Asadar, parintii trebuie sa vorbeasca permanent cu copiii lor, dar si citirea cu voce tare este foarte importanta. In carti propozitiile sunt foarte bogate, iar un copil care aude cuvinte mai sofisticate are un avantaj urias fata de un copil care nu a auzit aceste cuvinte.

Chiar daca tu ca adult nu esti un cititor inrait, citind copilului tau o carte interesanta il vei ajuta sa descopere lumea inca de la varste fragede, sa-si dezvolte vocabularul si atentia si sa pastreze o legatura stransa si de calitate cu tine.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending