Connect with us

Eurovision

Azerbaidjan – Eurovision 2012 se va disputa pe ,,Tărâmul de Foc” (galerie foto)

Published

on

În urmă cu o lună Azerbaidjanul câştiga Eurovision 2011 şi anunţa ceva inedit. Ediţia din 2012 urmează să se ţină pe ,,Tăramul de Foc" în extremitatea estică a Europei. Ca să nu ne trezim ca în schiţele sudeze cu ,,Ştie cineva un Azerbaidjan? A câştigat Eurovisionul", iar Eric Saade răspunde ,,Am pierdut în faţa lui nimeni" ar trebui să aflăm câte ceva despre această ţară. Întrucât nu s-a decis încă arenă unde se va ţine concursul ne vom rezuma, deocamdată doar la informaţii generale despre această ţara minunată.

Unde este localizată Azerbaidjan?
În zona Caucazilor, cu ieşire la Marea Caspică. Se învecinează cu Iran, Turcia, Armenia, Georgia şi Rusia. Capitala ţării este Baku, port la Marea Caspică.

Cum se ajunge acolo?
În primul rând este nevoie de viză. Aceasta se obţine uşor în cazul în care călătoria are că scop Eurovisionul. Cea mai rapidă soluţie, dar şi cea mai scumpă, este cu avionul de la Bucureşti până la Baku, însă este obligatorie o escală, fie la Viena, Atena, Istanbul sau Moscova. Costul unui bilet dus-întors nu depăşeşte 500 de Euro.

O altă opţiune ar fi cu fery-boat-ul de la Constanţa până la Batumi (Georgia), iar apoi cu trenul sau autocarul până la Baku, însă o călătorie cu trenul prin Caucazi nu este foarte sigură. Un bilet de tren Batumi – Baku costă în jur de 40 de Dolari.

O ultimă opţiune ieftină, dar mai sigură decât cea de-a doua, ar fi trenul Bucureşti – Kiev (maxim 160 de Euro) apoi cu trenul până la Baku (170 de Euro) sau autobuz (60 de Euro).

Ce trebuie să ştie Românii despre Azerbaidjan?
România este o ţară foarte iubită în Azerbaidjan. Păstrând proporţiile, România este pentru Azerbaidjan, cea ce este Grecia pentru România. Această dragoste vine din 2008, când, aflată în vizită la Bucureşti pentru summit-ul Nato, prima doamnă a Azerbaidjanului, Mehriban Aliyeva (foto), a primit premiul pentru cea mai frumoasă soţie de Preşedinte prezentă la summit.

Despre conflictul cu Armenia
Nu trebuie să vă faceţi probleme în această privinţă. Singura chestie ar fii că dacă aţi fost în regiunea Nagorno-Karabagh, pe care Armenia o ţine sub ocupaţie, nu mai aveţi voie să intraţi în Azerbaidjan apoi.

Cu ce se poate plăti în Azerbaidjan?
Moneda naţională este Manatul (1 Euro = 1,14 Manaţi;1 Manat = 3,65 Lei).

Fusul orar
Azerbaidjanul este cu două ore înaintea României, astfel că dacă la Baku este ora 20:00, la Bucureşti este ora 18:00.

Ce limbă se vorbeşte în Azerbaidjan?
Limba oficială este Azera însă toată lumea cunoaşte şi Rusa. În centrele comerciale importante, în hoteluri şi spitale majoritatea angajaţilor cunosc limba Engleză.

Ce se poate mânca în Azerbaidjan?
Mâncăruri tradiţionale: plov (pilaf de orez), dolma (sarmale cu legume), lavangi (piept de pui umplut cu stafide şi alune), kebab şi caviar.
Desert: shekerbura (nuci şi zahăr în aluat), baclava
În cazul în care nu vă surâde nimic este bine de ştiut că McDonald's, KFC şi Pizza Hut deţin un lanţ de restaurante şi în Azerbaidjan.

Ce se poate bea în Azerbaidjan?
Băutura naţională este ceaiul negru însă azerii produc şi propriul vin. În rest se găsesc băuturi alcoolice şi non-alcoolice din import. De reţinut: datorită taxelor mici preţurile ţigărilor şi băuturilor alcoolice din import este foarte mic (1 pachet de ţigări = 1 Euro; o sticlă de Absolut = 2 Euro).

Legat de cazare
Cele mai bune hoteluri din Baku, aflate chiar în inima oraşului: Excelsior, Landmark, Park Hyatt, Radisson Blu

Despre viaţa de noapte
Cluburi importante: Face Club, 1033, Hezz, AF Club, Bah Bah Club, Buta Art Club, Confetti Club, Jeffs Club

Shopping
Cel mai important Mall din Baku este Park Bulvar şi acoperă branduri precum MANGO, Debenhams, Dior, BVULGARI etc.

Şi acum să lăsăm imaginile să vorbească:

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending