Marea finală Bake Off România a adus în fața telespectatorilor probe inedite, cu rezultate spectaculoase, și o temă demnă de finală: nunta! Irina, Robert și Daniel au reușit să impresioneze juriul în repetate rânduri și să rămână în cortul Bake Off România până la finalul competiției.
După probe lungi și solicitante, Daniel a demonstrat prin creativitate, tehnică și pasiune că are toate ingredientele necesare pentru a câștiga marele premiu de 25.000 de euro, devenind Cel mai bun cofetar amator din România: „Primul sentiment a fost de ușurare, pentru că maratonul se încheiase. Am fost foarte fericit pentru victorie, a fost pratic o recunoaștere a muncii și eforturilor depuse, plus o confirmare a ceea ce învățasem singur înainte. Este motivația cea mai bună pentru mine și pentru ceea ce vreau să fac mai departe!”.
Finala Bake Off România a fost urmărită de aproximativ 1.3 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:56. În minutul de aur, de la 22:52, peste 1.8 milioane de telespectatori urmăreau competiția.
La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, Bake Off România a fost lider de audiență, obținând 7.3 puncte de rating și 14.9% share.
La proba de semnătură, cei trei concurenți au avut de pregătit turta miresei, un produs tradițional de nuntă, care a trebuit să convingă prin gust și aspect. Cei trei s-au luptat din nou cu aluatul pentru a scoate cea mai bună turtă. „Ai auzit de cocă moartă?”, a spus Simona, iar acest lucru i-a determinat pe Irina și Robert să își regândească decorul pe ultima sută de metri. Robert a fost cel care a reușit să pregătească o turtă ca la carte: pufoasă și bine coaptă și s-a remarcat la prima probă.
Proba tehnică, aleasă de Alex pentru marea finală, a fost un examen în sine pentru Robert, Irina și Daniel, care au avut de preparat Croquembouche, un desert de nuntă specific Franței. O rețetă extrem de complicată, ce necesită foarte multă tehnică și rapiditate. „Dacă vă iese proba aceasta, vă angajez pe toți trei!”, le-a spus Alex înainte de începerea probei. Presiunea finalei a început să își spună cuvântul, iar lupta contra cronometru a început să fie din ce în mai aprigă. Prepararea Croquembouche-ului s-a dovedit a fi foarte grea, niciun concurent nu a scăpat fără urme de caramel fierbinte pe degete, iar montarea preparatului a fost o provocare în sine, dincolo de pregătire. Daniel a reușit să impresioneze prin gust și să se claseze pe primul loc.