Connect with us

Life Style

Bălănescu Quartet se alătură lui Damian & Brothers, la Cerbul de Aur

Published

on

Reclame

Bălănescu Quartet, condus de violonistul de origine română Alexander Bălănescu, se alătură lui Damian & Brothers la recitalul pe care îl vor susţine pe 8 septembrie, în ultima zi a Festivalului Cerbul de Aur, organizat la Braşov. Bălănescu Quartet îi mai are în componenţă pe Gregg Bissonette (tobă), Steve Luckather (chitară), Nathan East (chitară bas), Dan Siegel (pian). Alături de Damian & Brothers, aceştia au pregătit special pentru recitalul de la Cerbul de Aur un repertoriu de piese prelucrate din folclorul lăutăresc autentic, dar interpretate într-un sound nou, cu influenţe puternice de jazz. „Toate piesele pe care le vom interpreta la Cerbul de Aur fac parte din repertoriul lăutăresc şi vor fi reorchestrate revoluţionar, cu un sound nou, jazz/pop/fusion. Faptul că aceşti artişti, nume de referinţă ale muzicii mondiale, au acceptat invitaţia mea este foarte important pentru proiectul meu muzical. În acest fel, piese din repertoriul lăutăresc autentic vor deveni piese de inspiraţie pentru mari muzicieni ai lumii”, a declarat Damian Drăghici.

„Voi realiza o orchestraţie specială, în care naiul, un instrument specific românesc, va juca un rol important, tocmai pentru a scoate în valoare muzicalitatea ritmurilor tradiţionale”, a mai spus artistul. Deţinător al unui premiu Grammy, cu o carieră muzicală ce se întinde pe durata a 20 de ani, Damian a absolvit prestigiosul Colegiu Berklee din Statele Unite.  Compozitor şi celebru violonist, Alexandru Bălănescu s-a născut la Bucureşti şi trăieşte şi lucrează la Londra. A studiat la Julliard School din New York. În 1987, violonistul a pus bazele renumitului Bălănescu Quartet, devenind celebru pe plan internaţional, prin compoziţiile sale şi interpretarea inedită.A avut colaborări muzicale cu John Lurie, Pet Shop Boys, Michael Nyman, Andy Shepperd, Carla Bley şi Gavin Bryars. În 2005, el a prezentat la Bucureşti, alături de cvartetul său, spectacolul „Maria T”, inspirat din muzica Mariei Tănase. Festivalul Cerbul de Aur, care va avea loc la Braşov, între 3 şi 8 septembrie, se află la 16-a ediţie şi sărbătoreşte 40 de ani de la debutul său.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BmzbW5uvIvE&feature=related]

Sursa: Media Fax

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Alin Gheorge

    2 septembrie 2008 at 10:28

    WOOW abea astept sa incepa Cerbul . Iubesc trupa Damian &Brothers ! sunt cei mai tari !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending