Banciu intră în lumea lui Dinescu - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Banciu intră în lumea lui Dinescu

Published

on

Pe 22 noiembrie, Radu Banciu îl urmărește pe Mircea Dinescu în acțiune, la bucătărie. În meniu – o rețetă specială de ciolan cu fasole. „Politică și delicatețuri” este duminică, de la ora 14.30, pe TVR 1.

„Am o simpatie sentimentală față de el, întotdeauna am avut-o și-l pomeneam așa, fără sens, în emisiune de atâtea ori… Îi citeam poeziile de când eram elev, am un cult față de el, la modul pe care nu îl ai față de oricine, căci cu cine mai ești contemporan în România de astăzi dintre oamenii de valoare ?… Practic, cu nimeni!”, spune invitatul lui Mircea Dinescu despre gazda sa, în ediția de duminică a emisiunii „Politică și delicatețuri”. Iar aceste cuvinte frumoase vin de la nimeni altul decât controversatul jurnalist Radu Banciu, alături de care poetul gătește și se întrece în replici iscusite pe 22 noiembrie, de la 14.30, la TVR 1.

Reținut în bucătărie, musafirul preferă doar să îl privească pe Dinescu pregătind un ciolan cu fasole, evident cu multă ceapă și mirodenii, fără suc de portocale, dar cu… miere. „Mă fascinează cum gătește, să-l văd cum varsă una, alta, are o neîndemânare extrem de familiară, cumva te regăsești în modul lui de a găti… Nu e un bucătar din ăla clasic, industrial, la el se poate întâmpla orice”, este descrierea pe care i-o face Banciu amfitrionului său.

 

Ademenit cu ciolan, vin și tras cu măiestrie de limbă, poate cel mai temut jurnalist se îmblânzește și vorbește despre copilăria și părinții săi, despre literatură, poezie și carieră. În discuția întreruptă doar de Constantin Lătărețu și taraful său, descoperim un Radu Banciu relaxat, sincer și deschis, care se bucură de întâlnirea cu Mircea Dinescu.

Doi oameni puternici și incomozi, cărora nu le e teamă să spună ceea ce gândesc, lasă garda jos și ne creează o atmosferă liniștită, de duminică după-amiază.

Radu Banciu s-a născut pe 16 martie 1970, la Șeica Mare, județul Sibiu. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. În 1997 se mută la București și începe cariera de ziarist sportiv. A fost editorialist la ProSport, Sport Total și Gazeta sporturilor, a realizat emisiuni de radio, a colaborat cu Eurosport și Sport.ro. Din 2011 până în 2020 a realizat emisiunea „Lumea lui Banciu”, la B1 TV. În prezent este realizatorul emisiunii „Fotbal All Inclusive”, la Look TV.

 

Advertisement

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending