Connect with us
Avatar

Published

on

BBC Knowledge va difuza, începând de luni, 9 decembrie, de la ora 22:00, documentarul “Vânătorii de bombe” care spune povestea unui fost expert în dezamorsarea bombelor, dar și a camarazilor săi căzuți la datorie.  

Chris Hunter a lucrat în armata britanică, iar timp de mai mult de zece ani el și-a riscat viața în fiecare zi în Irlanda de Nord, Irak și Afganistan. El a fost responsabil cu dezamorsarea unui număr extrem de mare de dispozitive explozive improvizate. Hunter fost ținta unui atac, însă a supraviețuit și a primit Medalia pentru Curaj din partea Reginei.

Chris dezvăluie provocările și pericolele la care ofițerii tehnicieni în domeniul muniției au trebuit să facă față în ultimii 70 de ani, de la Blitz în 1940 la războiul din Afganistan, în zilele noastre. Cu mărturii chinuitoare, înregistrări din arhivă și reconstrucții precise, documentarul prezintă cum s-au schimbat în timp tehnologiile și practicile, de ce este nevoie pentru a reuși în acest domeniu de activitate terifiant, dar și prețul tragic care trebuie plătit adesea.

Foto credit : John Hall

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending