BBC News: investiții mari în jurnalismul digital şi restructurări de personal! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

BBC News: investiții mari în jurnalismul digital şi restructurări de personal!

Published

on

BBC News va desfiinţa 415 posturi şi va face restructurări de personal, pentru a investi mai mult în jurnalismul digital  şi în consolidarea jurnalismului original BBC, informează Mediafax.

Anunţul a fost făcut de James Harding, directorul de ştiri BBC, care le-a spus joi angajaţilor că se vor face economii anuale de 48 de milioane de lire sterline şi 500 de angajaţi vor fi afectaţi de aceste reduceri, informează theguardian.com.

Directorul de știri, James Harding, a precizat că alte 195 de posturi vor fi create în urma restructurărilor, ceea ce înseamnă o reducere a 220 de posturi full-time de la ştiri şi actualităţi. Acesta le-a mai spus angajaţilor că prioritatea este să se concentreze pe jurnalismul original şi să digitalizeze operaţiunile BBC News.

O parte dintre economii, 12 milioane de lire sterline, vor fi investite în platforme digitale şi în consolidarea jurnalismului original BBC. BBC plănuieşte să cheltuiască 8 milioane de lire sterline pentru a angaja noi editori specializaţi şi corespondenţi, reporteri politici locali şi corespondenţi locali. Totodată, 4 milioane de lire sterline vor fi investite în jurnalism de date şi analize online.

Divizia de ştiri TV a BBC va renunţa la 27 de posturi, inclusiv cele ale senior managerilor şi ale reporterilor Panorama. Un număr suplimentar de 91 de posturi vor fi create în redacţia BBC. De asemenea, BBC News plănuieşte să desfiinţeze posturile a şase senior manageri.

În plus, se vor investi 13 milioane de lire sterline în jurnalismul digital şi în dezvoltarea altor servicii TV, în următorii trei ani. Bugetul anual al BBC World Service va creşte de la 245 de milioane de lire sterline la 250 de milioane de lire sterline.

„Investind aproape 50 de milioane de lire sterline într-o organizaţie bine condusă, care oferă servicii de ştiri de înaltă calitate, care sunt de încredere, invocate şi folosite de milioane de oameni este un angajament dificil. Provocarea este cum să facem BBC News (să funcţioneze, n.r.) şi mai bine, chiar dacă avem mai puţini bani”. „BBC News a deschis drumul mai întâi în radio, apoi în televiziune şi apoi online. Acum, tehnnologile digitale ne oferă oportunitatea să conducem a patra revoluţie în ştiri”, a declarat James Harding.

BBC News are în prezent aproximativ 8.400 de angajaţi, dintre care 5.000 de jurnalişti. Restructurările au însemnat 140 de posturi desfiinţate în 2012 şi alte 75 anul trecut.

Foto Credit: bbc.co.uk

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending