Connect with us

Companii

Becurile LED, ideale pentru spatiile exterioare

Published

on

Reclame

Dorința oamenilor de a face economie la cheltuielile cu energia electrică ii face sa caute cele mai eficiente soluții pentru iluminat. Tehnologia led, unde putem aminti și banda led, a devenit accesibila maselor, prețul unor astfel de dispositive de iluminat fiind acum apropiat de cel al becurilor denumite generic “economice”.

Chiar daca vei găsi becuri economice la preturi mai mici, nu te lăsa amăgit, ci încearcă să te orientezi către becurile led. Chiar daca, initial, vei plati puțin mai mult decat daca ai fi cumparat becuri cu filament incandescent, halogen sau economice, prețul led-urilor va fi amortizat in timp de economiile pe care le vei face la factura.

Există și multiple avantaje pe care tehnologia led ți le oferă, comparativ cu alte surse de iluminat, mai populare si putin mai ieftine. Putem aminti aici ca, spre deosebire de becurile economice de tip neon, in cazul cărora lumina împrăștiată capătă intensitate pe măsură ce becul se încălzește, becurile led îți oferă o intensitate luminoasă puternică încă din momentul in care este aprins.

Nu va trebui sa mai astepti pana ce lumina sa iti inunde la intensitate maxima toata camera, ci vei avea parte de acest flux luminos inca din prima clipa in care declansezi intrerupatorul. Becurile led iti ofera instant lumina de care ai atata nevoie.

Un alt avantaj oferit de becurile led este acela că nu se incalzesc atat de tare ca becurile cu filament incandescent și, astfel, nu risca sa explodeze din cauza supraîncălzirii. Din aceasta cauza, becurile cu filament incandescent sau halogen au o durata de viata mult mai scurta fata de cele care folosesc tehnologia led.

Un alt aspect de care trebuie sa ținem cont atunci când cumpărăm un bec led este numărul de lumeni pe care acesta îl oferă. Cu cât numărul de lumeni este mai mare, cu atât intensitatea luminoasă oferită va fi mai puternică.

Becurile led sunt ideale ca sursa de lumina si pentru spatiile exterioare. De multe ori riscam să uităm lumina aprinsa in dependințele pe care le avem pe lângă casă, riscând astfel sa ne încărcăm factura la energia electrică. Dacă ai becuri incandescente instalate în aceste locuri, riști să te alegi cu o factura destul de încărcată in cazul in care tot uti sa stingi lumina in acest locuri. Cu becurile led scapi de aceasta grija. Un bec led de 15 watti, de pildă, este echivalentul a 100 de watti incandescenți. La un calcul sumar, observăm că, în 10 ore, un bec led consuma 150 de watti, in schimb, dacă ne-am fi bazat pe un bec incandescent de 100 de watti, am fi avut în 10 ore 1000 de watti consumați. Deci, un consum de aproape 10 ori mai mare.

Am vorbit despre spatiile exterioare, pentru ca nevoia de lumina puternica afara este mult mai mare fata de cazurile in care vorbim de incaperi. Intotdeauna, vom cauta sa instalam in afara casei becuri puternice pentru a beneficia pe timpul noptii de o intensitate luminoasa pe masura. Indicat ar fi, in aceste cazuri, sa ne bazam pe becuri LED.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending