Becurile LED și impactul unui flux luminos eficient în amenajările interioare - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Care sunt primele lucruri la care te gândești când spui design de interior? Cel mai probabil vei spune că alegerea mobilierului și a decorului sunt elementele vitale în crearea acelui spațiu primitor care te reprezintă. Cu toate acestea, la fel de important pentru amenajarea interioară este și iluminatul decorativ.

Știai că lumina potrivită are un impact semnificativ asupra nivelului tău de energie? În plus, becurile LED pot contribui la crearea acelui caracter deosebit în fiecare încăpere din casa ta. Indiferent că îți dorești ca lumina să fie strălucitoare și energizantă pentru bucătărie ori că vrei să setezi o atmosferă relaxantă și caldă în living, eficienta becurilor LED și gradul redus de consum vor te vor convinge că ai făcut alegerea potrivită pentru amenajarea spațiului interior.

Dacă rămâi până la finalul acestui articol alături de noi, vei afla cât de importantă este alegerea iluminatului în amenajarea de interior, care sunt avantajele tehnologiei LED pentru conturarea unei scheme de iluminat economice și cât de diferite sunt becurile cu LED de cele clasice. Să începem!

Cât de important este iluminatul în amenajarea locuinței?

Lumina este fundamentală în crearea unei atmosfere primitoare, dar și funcționale în casa ta. Folosirea creativă a luminii trebuie să completeze decorul, întrucât lumina potrivită te va ajuta să obții echilibrul perfect între stil, confort și caracter practic. Prin urmare, iluminatul ar trebui să fie principala ta preocupare în momentul în care demarezi amenajarea locuinței.

Pentru a înțelege concret importanța unui produs de iluminat, trebuie să ai în vedere caracteristicile și rolul fiecărei modalități prin care te poți folosi de lumina LED pentru a încadra din punct de vedere estetic, dar și funcțional cele mai importante detalii ale camerelor tale.

În amenajările interioare, lumina este în primul rând folosită ca sursă principală de iluminare a camerelor pentru a seta un caracter ambiental. Prin natura produselor LED, lumina mai poate fi folosită și pentru a accentua diferite caracteristici ale încăperii, cât și pentru a direcționa specific fasciculul luminos într-un tip de iluminare de sarcină.

Becurile LED și iluminarea ambientală

Iluminarea ambientală asigură un nivel uniform de lumina în întreaga încăpere, ceea ce face ca deplasarea să fie mai sigură, dar și mai eficientă în întreaga cameră. Iluminarea ambientală oferă o imagine de ansamblu a camerei, care este de dorit în momentul în care primești oaspeți sau pur și simplu vrei să te bucuri de o seară liniștită acasă.

Există mai multe tipuri diferite de corpuri LED care pot asigura o iluminare ambientală. Lustrele și becurile LED montate pe tavan sunt poate cele mai comune corpuri LED care pot oferi o lumina ambientală.

Cu o durata de viata mai lungă decât becurile incandescente, gama de becuri LED devine cea mai rentabilă opțiune de iluminat pe termen lung. Așadar, becurile LED sunt cele mai indicate pentru a ilumina ambiental o încăpere. Prin plasarea lor strategică în punctele care oferă eficiență în redarea fluxului luminos LED vor asigura iluminarea generală și luminozitate camerei.

Iluminarea de accent

Spre deosebire de iluminarea ambientală, luminile de accent concentrează fluxul luminos al becurilor LED asupra elementelor de decor ale unei încăperi pentru a da impresia unui spațiu mai amplu și mult mai bine conturat.

Luminile de accent oferite de becurile LED conferă profunzime spațiului și sunt potrivite în special pentru zonele în care scopul principal este cel de a evidenția caracteristici speciale. Becurile LED încastrate și corpurile LED montate pe perete pot fi opțiuni eficiente, deoarece le poți înclina și direcționa după bunul plac.

Fiind menite să evidențieze elementele de decor, luminile de accent sunt de obicei de trei ori mai intense decât cele ambientale. Din acest motiv, becurile LED pe care le vei folosi trebuie ori să fie plasate într-un unghi perfect care să asigure traiectoria fasciculului luminos în direcția obiectelor tale sau să dispună de o putere mai mare.

Iluminarea de sarcină

Iluminarea de sarcină nu poate fi folosită ca sursă de lumina unica în cadrul unei încăperi, așa cum este în cazul luminii ambientale. Așadar, becul LED care îți va asigura lumina de sarcină trebuie plasat în direcția punctului focal pe care îți dorești să îl luminezi.

Din acest motiv, eficiența becurilor LED trebuie să fie dată capacitatea acestora de a oferi o lumina puternică într-un punct focal mai mic al camerei pentru a asigura o iluminare de sarcină. Acest tip de lumina este necesar în zonele în care dorești să sporești vizibilitatea. Pentru o iluminare mai plăcută, este recomandat să folosești becuri cu LED care emit lumina la o temperatura de culoare alb-rece, care poate fi îndreptată în aproape orice direcție.

Avantajele noii tehnologii de becuri cu LED în comparație cu becurile clasice

Becurile cu LED devin din ce în ce mai populare, pe măsură ce oamenii ajung să fie din ce în ce mai conștienți de multiplele avantaje pe care le oferă. Nu numai că sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât becurile incandescente și fluorescente, dar au o durata de viata mai îndelungată și sunt mult mai economice pe termen mediu și lung.

Spre deosebire de becul incandescent, LED-urile nu au fluctuații de intensitate luminoasă (nu pâlpâie), emit o lumină de calitate care conferă un impact pozitiv atmosferei din încăpere, ceea ce se poate traduce și printr-o stare de spirit mai bună.

Gama de becuri LED permite reglarea intensității luminoase, o caracteristică care asigură, de asemenea, confortul vizual. În cele din urmă, becurile LED nu conțin mercur sau alte substanțe toxice, nu se încălzesc, ceea ce le face sigure și simplu de utilizat, și pot fi reciclate ca deșeuri electrice.

Becurile cu LED sunt disponibile într-o gamă largă de forme și dimensiuni pentru a se potrivi oricărui corp de iluminat. Prin folosirea și plasarea corectă a acestora în schema de iluminat, becurile LED devin elementele care conturează fiecare detaliu de la mobilier și accesorii până la finisajele și texturile întregii încăperi.

Descoperă selecția variată de becuri LED pe Electric14.ro!

Din moment ce amenajezi diferit fiecare cameră a casei, ar trebui să folosești același tip de strategie și când alegi schema de iluminare. Tipul potrivit de lumină poate avea un impact benefic asupra stării tale de spirit și a nivelului de energie.

Intră chiar acum pe Electric14.ro și descoperă oferta online variată la becuri LED din care să alegi becul sau sursa LED potrivită pentru tipul tău de aplicație și nevoile de amenajare ale încăperilor tale.

AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, Content Marketing, SEO

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending