Connect with us

ALL MEDIA

Belgianul Gianni Meersman a cîştigat a patra etapă din Paris-Nisa

Published

on

Gianni Meersman (Lotto Belisol) a cîştigat cea de-a patra etapă din Paris-Nisa, după ce a dispus la sprint de slovenul Grega Bole (Lampre). Britanicul Bradley Wiggins şi-a păstrat tricoul galben.

Paris-Nisa a ajuns să semene din ce în ce mai mult cu un poem gotic. Vreme reumatică, etape epuizante şi castele gri împrăştiate repetitiv pe traseu. Ar lipsi un atac pieziş al corbilor, cineva care să smulgă şoselele şi să le scuture ca pe covoare, raţiunea lui Alejandro Amenábar şi imaginaţia lui Guillermo del Toro, şi s-ar putea turna unui dintre cele mai bune filme horror ale anului.

Aliniate pe linia de start, roţile au ezitat în faţa celor 5 căţărări de categorie inferioară, cu Cote de Fangas şi Cote de Quotidiane (cat. II) în prima jumătate din cei 178 de kilometri de parcurs, dar s-au motivat la auzul adierilor blînde dinspre Mediterană şi a ultimilor doi kilometri plaţi ca-n palmă. Jean-Christophe Peraud (Ag2r-La Mondiale) şi Pierrick Fedrigo (FDJ-BigMat) au plecat la 8 borne după start, iar Leigh Howard (GreenEdge), Luis Angel Mate (Cofidis) şi Bart De Clerq (Lotto Belisol) au dat “like” instant, într-o perioadă în care Facebook-ul slaloma printre problemele tehnice din Europa, scrie gsp.ro.

Vîrful ecartului evadării a lovit pragul de 3 minute, după care a coborît abrupt odată cu inteţirea diferenţelor de nivel. În ultimii 20 de kilometri, Vacansoleil l-a propulsat pe Thomas de Gendt pentru punctele în clasamentul căţărătorilor, iar belgianul şi-a dezmorţit oasele pentru cîţiva kilometri, în faţa unui pluton prevăzător. Movistar a canibalizat Sky-ul tricoului galben, a preluat frîiele întrecerii şi a încercat să-l ţină în afara pericolelor pe Alejandro Valverde.

Germanul de la RadioShack, Andreas Kloden, a dat drumul la artificii pe ultimii 400 de metri de căţărare ai etapei, dar finalul plat dinaintea liniei de finiş i-a anulat atuurile în lupta pentru aur. Grega Bole (Lampre-ISD) a forţat sprintul, dar a fost ziua belgianului Gianni Meersman (Lotto Belisol), cîştigător de etapă în Turul provinciei Algarve. În vîrstă de 26 de ani, Meersman a dus sprintul suficient de mult cît să treacă primul linia de sosire, după care s-a prăbuşit pe asfalt. Venit în acelaşi grup, Wiggins şi-a apărat cu succes tricoul galben.

Clasamentul etapei a patra:
1 Gianni Meersman (Bel) Lotto Belisol
2 Greg Bole (Slo) Lampre-ISD
3 Lieuwe Westra (Old) Vacansoleil-DCM
4 Xavier Florencio (Spa) Katusha
5 Jonathan Hivert (Fra) Saur-Sojasun
6 Simon Geschke (Ger) Project 1t4i
7 Nicolas Roche (Irl) Ag2r-La Mondiale
8 Alejandro Valverde (Spa) Movistar
9 Francesco Gavazzi (Ita) Astana
10 Bradley Wiggins (GBr) Sky

Clasamentul general:
1.Bradley Wiggins (MBr) Sky 9:09:51
2.Levi Leipheimer (SUA) Omega Pharma-Quick Step.0:00:06
3.Tejay Van Garderen (SUA) BMC 0:00:11
4.Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma-Quick Step 0:00:14
5.Maxime Monfort (Bel) RadioShack-Nissan 0:00:18

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending