Beneficiile apei alcaline pentru organismul tău - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Beneficiile apei alcaline pentru organismul tău

Published

on

            Specialiștii vorbesc despre apa alcalină că ar avea beneficii nebănuite asupra organismului, indiferent dacă este cumpărată din comerț sau obținută acasă. Se spune că este o sursă extrem de sănătoasă de hidratare pentru organismul nostru.

 

Câteva dintre beneficiile apei alcaline sunt stoparea procesului de îmbătrânire, sporirea energiei, combaterea problemelor de fertilitate, reglarea pH-ului organismului și prevenirea unor afecțiuni cronice, cum ar fi cancerul.

 

Apa alcalină este foarte bună pentru întregul organism. Medicii recomandă să bem 2 litri zilnic pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate. Cum organismul nostru este compus din peste 50% apă, avem nevoie de apă pentru a ne menține corpul hidratat și pentru a funcționa cum trebuie.

 

Totuși, medicii vorbesc despre apa alcalină că este și mai bună. La orele de chimie am învățat că PH-ul măsoară nivelul de aciditate sau alcalinitatea unei anumite substanțe. Valorile pH-ului sunt de obicei cuprinse în intervalul 0-14, iar punctul la care pH-ul devine neutru este 7. Această valoare este de asemenea valoarea pH-ului apei pure. Acele lichide care au un pH de 1 sunt extrem de acide, iar cele care au un pH de 13 sunt foarte alcaline. Deci, ar trebui să existe un echilibru.

 

Advertisement

Specialiștii vorbesc despre apa alcalină AquaVia că este benefică organismului, deoarece îl determină să fie mai puțin acid. Este de recomandat ca dieta să nu fie una foarte acidă deoarece poate conduce la probleme mari de sănătate, precum: probleme hormonale, probleme metabolice sau chiar deteriorarea masei osoase. Sângele uman are de regulă pH-ul de 7.4, adică este foarte puțin alcalin. Este extrem de important pentru sănătatea noastră să menținem nivelul pH-ului la o valoare apropiată de acest nivel. De menționat este faptul că și mici fluctuații de 0.5 în pH-ul sângelui pot să provoace probleme mari de sănătate, dar o fluctuație în pH-ul celorlalte organe poate să varieze fără să cauzeze probleme de sănătate.

 

De exemplu, în stomac unde se digeră alimentele, pH-ul are valori cuprinse între 1.5-3.5, adică mediul este extrem de acid. Pentru a menține stomacul la parametrii optimi de funcționare, acest nivel al pH-ului nu trebuie scăzut. Există și persoane care au o aciditate ridicată în stomac, iar asta deranjează întregul organism, moment în care medicul recomandă un tratament bazat pe antiacizi.

 

Beneficiile apei alcaline

Un studiu realizat în 2001 care a fost publicat în „Shanghai Journal of Protective Medicine” a arătat faptul că persoanele care au consumat apă alcalină o perioadă de 3-6 luni, au avut rezultate mai bune: nivelul colesterolului a scăzut, în timp ce au scăzut glicemia și tensiunea arterială.

 

Un alt studiu realizat în iulie 2012 și publicat în „Annals of Otology, Rhinology & Laryngology”, cu titlul „Potențialele beneficii ale apei alcaline 8,8 ca ajutor în tratarea bolilor de reflux” a demonstrat faptul că apa cu un pH de 8.8 a neutralizat acidul și pepsina și a devenit un tratament potențial pentru bolile de reflux.

Advertisement

 

Există mai multe tipuri de apă alcalină, cum ar fi:

  • Apa alcalină artificială – apă normală obținută de la robinet care va trece printr-un complex proces de ionizare în cadrul unei fabrici pentru a obține un pH mai alcalin. De obicei, apa de la robinet conține urme de clor, calciu și alte elemente reziduale.
  • Apa alcalină de izvor – apa obținută dintr-un izvor. Datorită solului, aceasta este îmbogățită cu minerale naturale care influențează pH-ul. Aceste minerale sunt de obicei calciu, potasiu, siliciu, bicarbonat și magneziu. Specialiștii susțin că aceasta este cea mai naturală și sănătoasă apă. Pentru a obține apă alcalinizată din apa îmbuteliată, poți adăuga puțină lămâie în ea, asa ne recomandă specialistul Lawrence Wilson, doctor în echilibru nutrițional la Centrul pentru Dezvoltare din Arizona.

 

Așadar, apa alcalină are o mulțime de beneficii asupra organismului, îmbunătățind starea de sănătate generală. Este important să știi ce avantaje oferă o astfel de apă și să o bei în fiecare zi pentru o perioadă cuprinsă între 3-6 luni. După o astfel de perioadă, vei observa care sunt schimbările ce au apărut în organismul tău, iar medicii pot să îți arate efectele concrete în cifre exacte. Deși mulți oameni nu au auzit de acest tip de apă, ar trebui să o încerce măcar o dată și să decidă dacă le place și le face bine.

 

Sursă foto: freepik.com

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending