Connect with us

Evenimente

“Bijuterii schubertiene” – concert la Sala Radio

Avatar

Published

on

Cvartetul Voces va invita joi, 12 mai 2011, la o expozitie inedita de bijuterii… sonore. Este vorba de un program integral Schubert, care va beneficia de participarea violoncelistului Razvan Suma. Concertul va avea loc de la ora 19.00, la Sala Radio si va include Cvartetul in re minor Moartea si fata, op. posth. si Cvintetul cu doua violoncele in do major, op. 163 ale compozitorului austriac.

Razvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzica din Bucuresti, a obtinut in anul 2002 diploma de masterat de la Longy School of Music in Cambridge, Massachussets si este cadru didactic la Universitatea de Muzica din
Bucuresti. Solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, violoncelistul si-a completat studiile muzicale in cadrul cursurilor de perfectionare cu Marin Cazacu, Arto Noras, Miklos Pereny, Radu Aldulescu, Frans Helmerson. A colaborat cu muzicieni de marca precum Justus Franz, Silvia Marcovici sau Misha Katz.

In 2004 a luat fiinta Romanian Piano Trio, unde Razvan Suma ii are ca parteneri de scena pe Alexandru Tomescu si Horia Mihail.

Cvartetul Voces a luat fiinta pe 8 aprilie 1973, printre fondatori inscriindu-si numele Bujor Prelipcean (vioara I) si Dan Prelipcean (violoncel), formula ulterioara fiind desavirsita de Anton Diaconu (vioara II) si Constantin Stanciu (viola). Dincolo de longevitate si de performantele muzicale, marele merit al Cvartetului Voces este acela de a fi intemeiat o adevarata scoala de muzica de camera la Iasi. Cvartetul Voces, ai carui membri sint, din 1998, cetateni de onoare ai Iasului, are in palmares prestigioase premii nationale si internationale si o discografie
impresionanta care, deocamdata, isi cauta drumul spre marele public. Actualmente, la vioara a II-a canta Vlad Hrubaru.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online, pe  www.eventim.ro.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending