Connect with us

Cerbul de Aur

Bodo de la Proconsul: „Textul melodiei „Cerul” a fost scris în 15 minute”

Published

on

            Cunoscută, îndrăgită şi fredonată cu plăcere de toată lumea, „Cerul”, piesa trupei Proconsul, are o poveste specială. Cu această melodie, în 2001, trupa a câştigat marele premiu al Festivalului Cerbul de Aur. Aflaţi în continuare ce înseamnă acest festival pentru Bodo, ce porţi s-au deschis după câştigarea trofeului, dar şi despre duetul pe care artistul l-a pregătit împreună cu Dora Gaitanovici în ediţia specială Cerbul de Aur #Generaţii. Emisiunea va fi difuzată de TVR 1 duminică, 13 septembrie.

 

„Specială pentru sufletul meu și, din acest motiv, a luat naștere foarte repede. Textul piesei „Cerul” a fost scris într-un sfert de oră ! M-am gândit la mama mea, pe care, la vremea aceea o pierdusem de puțin timp și mi-a venit să cânt și să scriu așa…”, a povestit într-un interviu Bodo, solistul trupei Proconsul.

 

Bodo: „Cerbul de Aur este un loc în care am trăit un vis, în care visul a devenit realitate și ne-am bucurat ca niște copii de Trofeul câștigat.”

„Pentru noi, Cerbul de Aur, la vremea aceea, a însemnat un statement, o treaptă pe care am urcat-o, apoi urma să vedem ce facem mai departe… Avem ceva muzică în cap și vrem să o dăruim prietenilor și lumii. Multă muzică bună. Și ne-am canalizat mult pe compoziție și pe promovare de piese, nu pe promovare de Trofeu”, mărturiseşte artistul, care însă e ferm convins că „întotdeauna istoria te pune pe locul pe care îl meriți, după ceva timp”.

Bodo trăieşte cu emoţie participarea la Televiziunea Română, în show-ul care nu ne lasă să uităm că în această perioadă a anului se întâmpla Festivalul Cerbul de Aur. „Cerbul de Aur este un loc în care am trăit un vis, în care visul a devenit realitate și ne-am bucurat ca niște copii de Trofeul câștigat. Dar noi, ca trupă, la vremea aceea nu am profitat la maximum de acest Trofeu câștigat. E drept că nu ne-a ajutat nici casa de producție, dar nu vreau să dau vina pe nimeni”, a completat interpretul.

Cum a fost ediţia din 2001 a concursului din cadrul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, ne povesteşte tot Bodo: „Concursul a fost foarte, foarte greu, pentru că erau mulţi concurenţi. În anul acela a fost împărțit pe secţiuni: rock, pop-rock, dance, folclor. La secţiunea la care am participat noi, pop-rock, au fost mulți concurenți și țin minte că mi-a fost puțin teamă de concurentul Lituaniei. Dar, auzindu-l la repetițiile din Piața Sfatului, m-am liniștit, am știut că îl pot depăși”.

Bodo, Proconsul: „Piesa „Cerul” a ajuns la urechile publicului prin cele două festivaluri produse de Televiziunea Română.”

Dragoș, colegul său de trupă, a înscris piesa la preselecție și la Festivalul Mamaia, și la Cerbul de Aur. „[…] cei de la casa noastră de producție așa au spus atunci că: „Cerul” este un cântec frumos, dar, într-o epocă a celor de la BUG Mafia, care spun că pop-rock-ul suntem noi, o piesă în care versurile sună aşa: „Aș culege în palme o stea / Să te am pe tine”, nu credem că va face mare succes și nu prea credem în ea.” Numai că avem un Dumnezeu sus și el a hotărât ! Iar piesa a ajuns la urechile publicului prin cele două festivaluri produse de Televiziunea Română ! Şi, dacă la Cerbul de Aur,verdictul a fost dat de zece membri ai juriului, la Mamaia a fost decizia publicului”. Practic, confirmarea deplină pentru un hit a venit atât direct, din partea publicului, cât şi din partea specialiştilor.

 

Bodo: „În anii 2000, Cerbul de Aur era locul în care se întâlneau marile valori muzicale ale lumii. Puteai întâlni oameni extraordinari, iar noi am legat multe prietenii.”

„Amintiri extraordinare am de la Cerbul de Aur, cu mâini strânse cu căldură din partea celor de la Boyz II Men, care au venit să ne felicite pentru Trofeu. Cu cântece în Jam Session, cântate cu cei de la Scorpions. Multe, multe amintiri frumoase, alături de artiști pe care i-am iubit dintotdeauna și pe care am avut prilejul să îi întâlnesc la Cerbul de Aur. Cu oameni frumoși pe care îi cunoști în spatele scenei, oameni din Televiziune, oameni care nu se văd, dar care te ajută ca tu să apari perfect acolo pe scenă”, a mai povestit Bodo zâmbind.

Cât despre duetul şi întâlnirea pe scenă cu Dora Gaitanovici, Bodo a spus: „Nu vă ascund că pe Dora am cunoscut-o cu mult timp în urmă, la un festival la Buzău și mi-a plăcut foarte mult. Atunci era un copil, nu era nici măcar adolescentă și deja cânta foarte bine. Cântecul  pe care îl cântăm împreună este greu pentru Dora, ar trebui să o limiteze, dar ea are capacitatea cameleonică de a trece cu bine peste faptul că a fost compus pentru o voce de băiat. Şi îl cântă foarte bine ! Veţi vedea duminică seară !”.

Festivalul Cerbul de Aur de anul acesta a fost anulat din cauza actualei pandemii, însă spectacolul trebuie să meargă mai departe. Pe 13 septembrie, de la ora 21.00, pe TVR 1, povestea noastră continuă cu un super show de televiziune. Cerbul de Aur 2020 #Generaţii va fi un spectacol cu totul unic, aşa cum promit artiştii care au participat, în ultimele zile din luna iulie, la filmările pentru proiect, la sediul Televiziunii Române, în condiții de maximă siguranță.

Monica Anghel, Connect-R, Lidia Buble, Bella Santiago, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Raluka, Bodo, Andrei Tudor Band, Echoes, Claudia Andas, Roxen, DJ Project & Andia, Dora Gaitanovici sunt doar câţiva dintre artiştii pe care îi veţi putea vedea în ediţia specială. Împreună au pregătit un program de televiziune strălucitor, în care atât tinerii, cât și cei nostalgici vor avea ocazia să asculte muzica românească a tuturor generațiilor.

 

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending