Connect with us

Life Style

Bolile dulci pe care le provoacă consumul de zahăr! Lista completă a afecţiunilor, aici!

Published

on

 

Este aproape imposibil să nu legăm gustul dulce al zahărului de copilărie. Chiar primele amintiri pe care le avem sunt legate de prăjiturile, dulcețurile, gemurile sau alte preparate delicioase pe care mama, mătușa sau bunica ni le pregătea.

 

Totuși, astăzi știm că pe cat de dulce este zaharul, pe atât de neiertătoare sunt efectele sale secundare asupra sănătății. Numărul celor care dau crezare avertismentelor medicilor în privința riscurilor consumului de zahăr este încă foarte mic, dar, din fericire, în creștere, iar principiile alimentației sănătoase încep să devină o reală preocupare pentru tot mai mulți oameni. Majoritatea persoanelor, însă, depășesc cu foarte mult acel bun simt acceptat în privința consumului zilnic de zahăr, astfel încât își pun în pericol propria sănătate.

 

Nu mai e de mult un secret că zahărul consumat zilnic nu este doar cel pe care îl adăugăm în cafeaua sau ceaiul de dimineață, ci este cel conținut de produsele consumate cu regularitate – sosuri, paste, sucuri, patiserii etc.  Acesta este chiar mai periculos decât zahărul granulat (și a cărui cantitate o putem controla), fiind supus unor procese multiple de procesare. Astfel, un adult poate ajunge să consume nu mai puțin de 30-50 de lingurițe de zahăr pe zi, toată această cantitate fiind “ascunsă” exclusiv în produsele alimentare obișnuite.

Consumul mare de zahăr are efecte negative atât asupra sănătății și a felului în care arătam, dar și asupra comportamentului și stării de spirit. Există, însă, câteva boli foarte grave care pot amenința foarte grav sănătatea și asupra cărora medicii avertizează cu cea mai mare seriozitate.

 

Diabet

 

Dacă în mod frecvent consumăm băuturi dulci, pline de zahăr, riscul de a face diabet de tip 2 este mult mai mare decât în cazul celor care nu beau sucuri, ceaiuri îndulcite, băuturi energizante și alte lichide pline de zahăr. Un studiu recent apărut în Jurnalul de diabet, realizat cu ajutorul a 310.000 de subiecți, a arătat că cei care beau 1-2 căni de lichide dulci pe zi sunt cu 26% mai predispuși la diabet față de cei care se feresc de acestea și nu le consumă mai des de două ori pe lună. Mai mult decât atât, cercetătorii de la Universitatea din California estimează că toate cazurile noi de diabet, apărute între 1990 și 2000, sunt cauzate de consumul acestor lichide. Ele duc la luarea în greutate, fapt ce se află printre primele cauze ale producerii diabetului. Mulți oameni țin diete și se abțin de la mâncare, dar uită că lichidele pot avea mult mai multe calorii.

 

Acnee

 

In timp ce dermatologii au avertizat mulți ani la rând că grăsimile nesănătoase pot cauza adevărate crize acneice, un studiu din 2008 atestă, în mod clar, faptul că ceea ce mâncăm afectează și calitatea pielii. Toate băuturile și alimentele rafinate ce conțin zahăr în exces, dar și fructele consumate în cantități prea mari, pot duce la probleme ale tenului. Cercetătorii spun că persoanele care și-au corectat dieta și au eliminat zahărul în exces, au observat o ameliorare cu 50% a acneei de care sufereau, în timp ce aceia care au continuat cu o dietă hiperglicemică s-au confruntat cu probleme și mai mari la nivelul tenului.

 

Probleme de inimă

 

Nu doar grăsimile afectează inima, ci și zahărul. Jurnalul American de Sănătate spune că persoanele care își iau 17,5% din calorii din zahăr sunt cu 20-30% mai predispuse la ridicarea nivelului de trigliceride, un tip de grăsime nocivă care se găsește în sânge. Atunci când consumăm mai mult zahăr decat arde corpul, acesta este stocat în celule și, în timp, face foarte mult rău. Același studiu arată că oamenii care își iau 25% din calorii din zahar sunt de 3 ori mai predispuși la scăderea colesterolului “bun”, HDL, care previne depunerea plăcilor de grăsime pe artere, față de cei care iau doar 5 procente calorii din zahăr.

 

Risc mai mare de depresie

 

Consumul de zahăr și carbohidrați poate îmbunătăți pe moment starea de spirit, ducând la eliberarea de serotonină. Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor au găsit o legatură, însă, între zahăr și depresie, dupa cum o arată studiile lor realizate în 6 țări. Iar un raport publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie arată că persoanele diagnosticate cu schizofrenie și care mâncau mult zahăr aveau, un risc de două ori mai mare să fie spitalizate în decursul a 2 ani. “Schimbările de comportament sunt destul de mult influențate de zahăr”, spune dr. Teitelbaum, căci pe cât de repede crește bucuria în momentul consumului, pe atât de rapid și dramatic scade apoi.

 

Infecții

 

Infecțiile cresc, hrănindu-se cu zahăr, astfel încât candidozele, atât la nivelul organelor genitale, cât și la nivel bucal, vor fi mult mai puternice și greu de tratat. Bacteriile care provoacă Candida se găsesc în mod normal în organism, dar sistemul imunitar le ține sub control. Totuși, atunci când ai prea mult zahăr în sânge, acesta crează mediul propice pentru dezvoltarea bacteriei.

 

Cancer

 

Legatura dintre cancer și zahăr este destul de înfricoșătoare, fiind indicată de studiile in vitro, care arată în mod clar că substanța dulce duce la înmulțirea mai rapidă a celulelor tumorale. Mai multe studii arată o relație între acestea două. Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au monitorizat peste 60.000 de pacienți de peste 14 ani, dintre care unii beau mai mult de două porții de suc dulce pe săptămână. Aceștia aveau un risc cu 87% mai mare de a face cancer pancreatic, față de restul. In plus, cei de la Universitatea din Buffalo au descoperit că femeile diabetice prezentau un risc cu 39% mai mare de a face cancer la sân decât celelalte.

Cancerul, în special cel de colon. Studii recente au evidențiat faptul că cei care consumă multe dulciuri și alte produse cu zahăr sunt mult mai predispuși la cancer localizat mai ales în tubul digestiv. Incidența cancerului de colon (intestin gros) este de până la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decât la persoanele care consumă foarte rar sau deloc zahăr.

 

Caria dentară

 

Dacă la începutul secolului al XX-lea doar 5-10% din populația sub treizeci de ani era afectată de aceste probleme, pe măsură ce zahărul a fost adoptat în alimentație s-a ajuns ca în țările “dezvoltate” aprox. 95% din populație să sufere de afecțiuni ale danturii. Popoarele care din motive de tradiție sau dezvoltare economică slabă nu consumă acest produs, prezintă o incidență a cariei de 10-20 de ori mai mică, în schimb se confruntă cu o explozie a problemelor dentare atunci când ajung să consume zahăr.

 

Obezitatea

 

Obezitatea se instalează frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce deși zahărul nu este atât de bogat în calorii pe cât se crede, dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la creșterea apetitului și la dezvoltarea țesutului adipos și a celulitei.

 

Osteoporoza și probleme legate de asimilarea calciului

 

Una din problemele majore generate de consumul de zahăr este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat, în schimb, la persoanele care renunță complet la zahăr și trec la o dietă cu multe fructe și legume crude, ca treptat calciul este din nou bine asimilat.

 

Scăderea imunității

 

Scăderea imunității, concretizată în creșterea receptivității organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infecțioase etc. Se pare că zaharoza afectează sinteza unor hormoni direct implicați în coordonarea activității sistemului imunitar.

 

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentație, tulburările de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita. La copii, consumul frecvent de dulciuri influențează procesele de creștere, duce la apariția rahitismului și a fragilității osoase, declanșează pubertatea prematură, generează probleme de comportament (scăderea voinței, predispune la violenâă, scade capacitatea de concentrare etc.)

 

Cea mai sănătoasă alternativă la consumul de zahăr este Green Sugar, un îndulcitor 100% natural, pe baza de stevia rebaudiana care, spre deosebire de alți îndulcitori pe baza aceluiași ingredient principal, este singurul de pe piață cu gustul stabilizat. Acest lucru înseamnă că îndulcește precum zahărul, dar fără să schimbe gustul alimentelor în care este folosit, fie reci sau calde, și are 0 calorii și 0 indice glicemic.

 

Green Sugar este o combinație de produse naturale: stevioside extrase din Stevia și eritritol, un zahăr non-caloric obținut prin fermentație biologică și câțiva compuși naturali ai borului, care au fost identificați de Institutul nostru în Stevie. Această combinație îi conferă atât gradul de dulce, similar zahărului, dar cel mai important lucru este că asigură un necesar zilnic de nutrient, antioxidanți și antiinflamatori. Personal cred că în secolul XXII, oamenii nu vor mai cultiva sfeclă și trestie de zahar, ci Stevie! Există studii clinice care arată că extractul de Stevie și eritritolul sunt agenți nutritivi puternic antioxidanți, iar borul natural conținut în Stevie este puternic antiinflamator.”, afirmă domnul Dl. Romulus Ioan Scorei, profesor la Universitatea din Craiova, cercetator și fondator al Institutului de cercetare Bioboron (Podari, jud. Dolj).

 

Foto Credit: doc.ro

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Adina Halas: Moș Crăciun există și noi mergem acasă la el

Published

on

 

Cu cât se apropie sărbătorile de iarnă, cu atât sunt mai visătoare. Rememorez scene, frânturi, mirosuri, senzații din copilarie, când mă gândeam că în sfârșit am să îl prind pe Moș Crăciun când pune cadourile sub brad.

E drept că pe atunci se numea Moș Gerilă, dar emoția era la fel de mare ca a baiețelului meu acum, care are 7 ani. L-am pândit pe Moșu’ ani în șir, dar era mai dibaci ca mine și avea mereu răbdare să adorm înainte să vină cu daruri… Momentele acestea din copilarie sunt cele la care mă întorc cu drag an de an, cele care mi-au creat imagini pe care le rememorez și acum și care mi-au dat confort și siguranță și când am devenit adult și am început să am multe responsabilități.

Pentru că înțeleg cât de importantă este copilăria în formarea unui om și pentru că îmi aduc aminte ce simțeam la 7 ani, știu exact ce simte Serghei acum și de aceea am decis împreună cu tatăl lui să îi păstrăm cât mai mult timp magia activă. Este clasa I acum și copiii au început deja să își exprime între ei îndoielile, pentru că unii au frați mai mari și au aflat de la aceștia că treaba nu este tocmai cum cred ei.

Citeste intreg aricolul aici.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Adelina Pestritu a sarbatorit cu o petrecere de poveste botezul micutei Zenaida Maria

Published

on

 

Adelina Pestritu si iubitul ei, Virgil Steblea au sarbatorit cu o petrecere de poveste botezul micutei Zenaida Maria si au petrecut pana-n zori alaturi de invitati, familie si prieteni: “A fost o zi magica. Minunata. Plina de fericire, de cele mai frumoase emotii pe care le traim de cand a aparut Zenaida Maria in viata noastra”, declara Adelina.

Zenaida Maria a fost crestinata la o biserica din centrul capitalei, micuta si mama ei au purtat tinute albe create special de M Marquise, aceeasi designeri fiind cei care si-au pus semnatura si pe tinuta glam, de petrecere a Adelinei, creata cu materiale comandate la Paris.

Ziua s-a continuat cu o petrecere regala la Aristocrat Events Hall (https://www.facebook.com/AristocratEventsHall/), o locatie de suflet pentru Adelina: „Gazda Aristocrat a fost una excelenta. Locul potrivit pentru acest eveniment important din viata noastra. Am vrut sa merg la sigur, cunoscandu-le deja ospitalitatea si profesionalismul de care dau dovada. Nu este primul eveniment realizat acolo. In urma cu 4 ani mi-am sarbatorit ziua de nastere si m-am simtit minunat”, povesteste Adelina.

‘Royal Carousel’ a fost tematica de botez aleasa de Adelina, cu ajutorul specialiştilor: „Ne-am dorit ca totul sa fie de poveste, iar Monica si intreaga ei echipa de la By Lora Events (https://www.facebook.com/byLoraEvents/ ) au inteles perfect asta si au integrat toate dorintele noastre in elementele de decor floral si nu numai, comandate din America, special pentru petrecerea micutei noastre. S-a lucrat mai bine de 2 luni la tematica si decoratiuni.”

Pregatirile pentru petrecerea de botez a micutei Zenaida s-au intins pe cateva luni si toate detaliile au fost atent stabilite de o echipa de specialisti: „Au fost sedinte dupa sedinte pentru a pune la cale fiecare pas din aceasta minunata zi. De organizarea evenimentului si de bunul mers al lucrurilor s-a ocupat Ivona Nenu (https://www.facebook.com/IvoYourWeddingPlanner/) , care imi este si prietena si pe mana careia am putut sa ne lasam linistiti, am facut cea mai buna alegere. A fost o munca asidua pentru fiecare dintre cei care au construit aceasta echipa”, adauga mamica.

 

Petrecerea a fost una pe cinste, iar invitatii au avut multe surprize muzicale: Viorica si Ionita de la Clejani si taraful lor, Ionut Galani si Gica Coada au facut o atmosfera extraordinara pana in zori.

O surpriza artistica a avut si Adelina pentru invitatii sai: a ales sa danseze Treambura Pamporea, un cunoscut dans machedonesc pentru care s-a pregatit indelung impreuna cu Ansamblul Iholu si a primit aplauze la scena deschisa.

Printre vedetele care au fost prezente la eveniment se numara: Catalin Botezatu, Raluca Badulescu, Elena Basescu, Alexandru Ciucu, Alina Sorescu, Roxana Ciuhulescu, Cornel Pasat, Amna, Gabriela Cristea si Tavi Clonda, Madalin Ionescu si Cristina Siscanu, Brigitte Sfat, Oana Roman, Adina Buzatu, Silvia Ionita, Simona Patruleasa, Adina Alberts, Magda Palimariu, Marius Niculae, Adina Halas, Raluca Tanase.

“Botezul Zenaidei a fost asa cum ne doream. Suntem extrem de fericiti ca toti invitatii s-au distrat pe cinste si le multumim din suflet ca ne-au fost alaturi. Visul nostru s-a transformat in realitate, iar cu ajutorul tuturor avem un album plin de amintiri minunate de la prima petrecere a micutei noastre”, adauga Adelina.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Epilarea definitiva cu Dioda Laser

Published

on

 

Parul nedorit de pe corp reprezintaintotdeauna o angoasa atat pentru femei, cat si pentru barbati. Metodele clasice de epilare nu numai ca nu au rezultatele scontate, ci mai sunt si extrem de dureroase, aparand, de multe ori, iritatii ale pielii ce provoaca un disconfort teribil. Tocmai din aceste motive, epilarea definitiva a inceput sa fie din ce in ce mai cautat de catre doamne si domni, fiind o solutie sigura, permanenta si noninvazivaimpotrivapilozitatii excesive.

Chiar daca epilarea definitiva pare a fi solutia incontestabila, conteaza foarte mult unde, cum si in ce conditii se realizeaza aceasta procedura care necesita experienta, rabdare si meticulozitate. In cazul in care epilarea definitiva nu este realizata conform standartelor, exista un risc extrem de mare de a aparea efecte adverse nocive pentru organismul dumneavoastra.

Salonul de infrumusetare Bonton Beauty & Medical Center va pune la dispozitie una dintre cele mai inovative metode de epilare definitiva, anume epilarea definitiva cu laserul Dioda. Realizata de catrespecialisti in domeniul dermatoragiei, impreuna cu produse de cea mai inalta calitate, epilarea definitiva cu laser este cea mai sigura solutie pentru eliminarea permanenta a firului de par, fiind o procedura noninvaziva, cu rezultate rapide si rezistente in timp.

In ceea ce priveste modalitatea de desfasurare a epilarii definitive cu laser, aceasta procedura presupune transmisia luminii prin intermediul unei singure unde sub forma de buchet.  Melanina din foliculii de par absorb radiatia laserului, transformandu-se in caldura, astfel incatradacina firului de par va ajunge la 60 – 70 grade Celsius, urmand a fi distrusa. Odata extirpata radacina firului de par, alimentarea acestuia va fi stopata, fapt ce va opri cresterea, oferind garantia ca epilarea va fi una definitiva.

Pentru obtinerea unor rezultate satisfacatoare pe termen lung, se recomanda mai multe sedinte, ce urmeaza a fi realizate la un interval de 6-8 saptamani, fiecare sedintadurand maximum 1 ora, in functie de zona de corp. Procedura nu este una dureroasa, deoarece laserul dispune de sistem de racire patentat, astfel incat in timpul efectuarii procedurii pielea este racita pentru a se preveni durerea.

Prin urmare, alege sa scapi odata pentru totdeauna de parul nedorit de pe corp, eficient si fara durere.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending