Connect with us

Life Style

Bolile dulci pe care le provoacă consumul de zahăr! Lista completă a afecţiunilor, aici!

Published

on

 

Este aproape imposibil să nu legăm gustul dulce al zahărului de copilărie. Chiar primele amintiri pe care le avem sunt legate de prăjiturile, dulcețurile, gemurile sau alte preparate delicioase pe care mama, mătușa sau bunica ni le pregătea.

 

Totuși, astăzi știm că pe cat de dulce este zaharul, pe atât de neiertătoare sunt efectele sale secundare asupra sănătății. Numărul celor care dau crezare avertismentelor medicilor în privința riscurilor consumului de zahăr este încă foarte mic, dar, din fericire, în creștere, iar principiile alimentației sănătoase încep să devină o reală preocupare pentru tot mai mulți oameni. Majoritatea persoanelor, însă, depășesc cu foarte mult acel bun simt acceptat în privința consumului zilnic de zahăr, astfel încât își pun în pericol propria sănătate.

 

Nu mai e de mult un secret că zahărul consumat zilnic nu este doar cel pe care îl adăugăm în cafeaua sau ceaiul de dimineață, ci este cel conținut de produsele consumate cu regularitate – sosuri, paste, sucuri, patiserii etc.  Acesta este chiar mai periculos decât zahărul granulat (și a cărui cantitate o putem controla), fiind supus unor procese multiple de procesare. Astfel, un adult poate ajunge să consume nu mai puțin de 30-50 de lingurițe de zahăr pe zi, toată această cantitate fiind “ascunsă” exclusiv în produsele alimentare obișnuite.

Consumul mare de zahăr are efecte negative atât asupra sănătății și a felului în care arătam, dar și asupra comportamentului și stării de spirit. Există, însă, câteva boli foarte grave care pot amenința foarte grav sănătatea și asupra cărora medicii avertizează cu cea mai mare seriozitate.

 

Diabet

 

Dacă în mod frecvent consumăm băuturi dulci, pline de zahăr, riscul de a face diabet de tip 2 este mult mai mare decât în cazul celor care nu beau sucuri, ceaiuri îndulcite, băuturi energizante și alte lichide pline de zahăr. Un studiu recent apărut în Jurnalul de diabet, realizat cu ajutorul a 310.000 de subiecți, a arătat că cei care beau 1-2 căni de lichide dulci pe zi sunt cu 26% mai predispuși la diabet față de cei care se feresc de acestea și nu le consumă mai des de două ori pe lună. Mai mult decât atât, cercetătorii de la Universitatea din California estimează că toate cazurile noi de diabet, apărute între 1990 și 2000, sunt cauzate de consumul acestor lichide. Ele duc la luarea în greutate, fapt ce se află printre primele cauze ale producerii diabetului. Mulți oameni țin diete și se abțin de la mâncare, dar uită că lichidele pot avea mult mai multe calorii.

 

Acnee

 

In timp ce dermatologii au avertizat mulți ani la rând că grăsimile nesănătoase pot cauza adevărate crize acneice, un studiu din 2008 atestă, în mod clar, faptul că ceea ce mâncăm afectează și calitatea pielii. Toate băuturile și alimentele rafinate ce conțin zahăr în exces, dar și fructele consumate în cantități prea mari, pot duce la probleme ale tenului. Cercetătorii spun că persoanele care și-au corectat dieta și au eliminat zahărul în exces, au observat o ameliorare cu 50% a acneei de care sufereau, în timp ce aceia care au continuat cu o dietă hiperglicemică s-au confruntat cu probleme și mai mari la nivelul tenului.

 

Probleme de inimă

 

Nu doar grăsimile afectează inima, ci și zahărul. Jurnalul American de Sănătate spune că persoanele care își iau 17,5% din calorii din zahăr sunt cu 20-30% mai predispuse la ridicarea nivelului de trigliceride, un tip de grăsime nocivă care se găsește în sânge. Atunci când consumăm mai mult zahăr decat arde corpul, acesta este stocat în celule și, în timp, face foarte mult rău. Același studiu arată că oamenii care își iau 25% din calorii din zahar sunt de 3 ori mai predispuși la scăderea colesterolului “bun”, HDL, care previne depunerea plăcilor de grăsime pe artere, față de cei care iau doar 5 procente calorii din zahăr.

 

Risc mai mare de depresie

 

Consumul de zahăr și carbohidrați poate îmbunătăți pe moment starea de spirit, ducând la eliberarea de serotonină. Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor au găsit o legatură, însă, între zahăr și depresie, dupa cum o arată studiile lor realizate în 6 țări. Iar un raport publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie arată că persoanele diagnosticate cu schizofrenie și care mâncau mult zahăr aveau, un risc de două ori mai mare să fie spitalizate în decursul a 2 ani. “Schimbările de comportament sunt destul de mult influențate de zahăr”, spune dr. Teitelbaum, căci pe cât de repede crește bucuria în momentul consumului, pe atât de rapid și dramatic scade apoi.

 

Infecții

 

Infecțiile cresc, hrănindu-se cu zahăr, astfel încât candidozele, atât la nivelul organelor genitale, cât și la nivel bucal, vor fi mult mai puternice și greu de tratat. Bacteriile care provoacă Candida se găsesc în mod normal în organism, dar sistemul imunitar le ține sub control. Totuși, atunci când ai prea mult zahăr în sânge, acesta crează mediul propice pentru dezvoltarea bacteriei.

 

Cancer

 

Legatura dintre cancer și zahăr este destul de înfricoșătoare, fiind indicată de studiile in vitro, care arată în mod clar că substanța dulce duce la înmulțirea mai rapidă a celulelor tumorale. Mai multe studii arată o relație între acestea două. Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au monitorizat peste 60.000 de pacienți de peste 14 ani, dintre care unii beau mai mult de două porții de suc dulce pe săptămână. Aceștia aveau un risc cu 87% mai mare de a face cancer pancreatic, față de restul. In plus, cei de la Universitatea din Buffalo au descoperit că femeile diabetice prezentau un risc cu 39% mai mare de a face cancer la sân decât celelalte.

Cancerul, în special cel de colon. Studii recente au evidențiat faptul că cei care consumă multe dulciuri și alte produse cu zahăr sunt mult mai predispuși la cancer localizat mai ales în tubul digestiv. Incidența cancerului de colon (intestin gros) este de până la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decât la persoanele care consumă foarte rar sau deloc zahăr.

 

Caria dentară

 

Dacă la începutul secolului al XX-lea doar 5-10% din populația sub treizeci de ani era afectată de aceste probleme, pe măsură ce zahărul a fost adoptat în alimentație s-a ajuns ca în țările “dezvoltate” aprox. 95% din populație să sufere de afecțiuni ale danturii. Popoarele care din motive de tradiție sau dezvoltare economică slabă nu consumă acest produs, prezintă o incidență a cariei de 10-20 de ori mai mică, în schimb se confruntă cu o explozie a problemelor dentare atunci când ajung să consume zahăr.

 

Obezitatea

 

Obezitatea se instalează frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce deși zahărul nu este atât de bogat în calorii pe cât se crede, dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la creșterea apetitului și la dezvoltarea țesutului adipos și a celulitei.

 

Osteoporoza și probleme legate de asimilarea calciului

 

Una din problemele majore generate de consumul de zahăr este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat, în schimb, la persoanele care renunță complet la zahăr și trec la o dietă cu multe fructe și legume crude, ca treptat calciul este din nou bine asimilat.

 

Scăderea imunității

 

Scăderea imunității, concretizată în creșterea receptivității organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infecțioase etc. Se pare că zaharoza afectează sinteza unor hormoni direct implicați în coordonarea activității sistemului imunitar.

 

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentație, tulburările de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita. La copii, consumul frecvent de dulciuri influențează procesele de creștere, duce la apariția rahitismului și a fragilității osoase, declanșează pubertatea prematură, generează probleme de comportament (scăderea voinței, predispune la violenâă, scade capacitatea de concentrare etc.)

 

Cea mai sănătoasă alternativă la consumul de zahăr este Green Sugar, un îndulcitor 100% natural, pe baza de stevia rebaudiana care, spre deosebire de alți îndulcitori pe baza aceluiași ingredient principal, este singurul de pe piață cu gustul stabilizat. Acest lucru înseamnă că îndulcește precum zahărul, dar fără să schimbe gustul alimentelor în care este folosit, fie reci sau calde, și are 0 calorii și 0 indice glicemic.

 

Green Sugar este o combinație de produse naturale: stevioside extrase din Stevia și eritritol, un zahăr non-caloric obținut prin fermentație biologică și câțiva compuși naturali ai borului, care au fost identificați de Institutul nostru în Stevie. Această combinație îi conferă atât gradul de dulce, similar zahărului, dar cel mai important lucru este că asigură un necesar zilnic de nutrient, antioxidanți și antiinflamatori. Personal cred că în secolul XXII, oamenii nu vor mai cultiva sfeclă și trestie de zahar, ci Stevie! Există studii clinice care arată că extractul de Stevie și eritritolul sunt agenți nutritivi puternic antioxidanți, iar borul natural conținut în Stevie este puternic antiinflamator.”, afirmă domnul Dl. Romulus Ioan Scorei, profesor la Universitatea din Craiova, cercetator și fondator al Institutului de cercetare Bioboron (Podari, jud. Dolj).

 

Foto Credit: doc.ro

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Cum faci mansarda locuibila

Published

on

ferestre de mansarda deposib.ro
 

Daca in trecut ideea de mansarda era nimic mai mult decat un spatiu de depozitare, acum ideile moderne ce pot fi puse in practica permit o amenajare inedita. Mansarda poate fi locuibila, dar are nevoie de investitie pentru a fi pusa la punct. Indiferent care este scopul ulterior, sa devina camera de dormit, spatiu de joaca sau zona de relaxare, mansarda impune anumite repere. Amenajarea ei incepe mai intai de toate cu un plan si cu montarea de ferestre potrivite, pentru ca mai multa lumina naturala sa patrunda in interior.

Ferestrele cu plan inclinat au oferit o solutie pentru amenajari in spatii precum mansardele. Au sisteme de inchidere/deschidere care permit ventilare corespunzatoare, acest aspect fiind doar unul din avantaje.

Ferestrele de mansarda trebuie sa corecteze probleme frecvent intalnite in astfel de spatii

O prima idee care te face sa te gandesti de doua ori inainte de a prefera sa locuiesti intr-o mansarda este constructia cu plan inclinat. Automat te gandesti ca va fi mai putin acces la lumina naturala, ca geamurile posibil de integrat sunt restranse. Ei bine daca alegerea de ferestre de mansarda este cea potrivita, de la un furnizor de incredere si de la producator pe  masura, aceste elemente vor putea echilibra sau corecta anumite probleme ale spatiilor.

Frecvente infiltratii de apa – aici tine de necesitatea de a izola mansarda, pentru a evita orice tip de problema clasica a infiltratiilor de apa. In plus, la montarea ferestrelor se va tine cont de produse de izolare termica si cele de hidroizolare.

De asemenea, un montaj corespunzator si o actiune de izolare a mansardei vor scuti de probleme ale curentilor de aer si de frig. Acestia se resimt desigur mai mult in perioadele friguroase ale anului. Tipul de ferestre joaca si de aceasta data un rol important, pentru ca actioneaza precum un scut impotriva intemperiilor si au rol de a mentine caldura in interior.

Ferestrele de mansarda disponibile la Deposib.ro au scop multiplu. In gama lor modelele Fakro sunt utile pentru a asigura eficienta energetica a casei, sunt supertermoizolante, cu 5 garnituri ce asigura etansarea la inchidere.

Zona supraincalzita – o mare parte dintre noi se gandesc la podul casei nu doar ca fiind spatiu unde este curent, ci si unde se incalzeste totul prea tare, in perioada verii. In acest sens, ferestrele trebuie sa dispuna de sistem de intredeschidere in mai multe trepte, ceea ce va permite aerisirea incaperii. Modele de ferestre cu clapeta de ventilare sunt disponibile pe piata de profil.

Siguranta – expuse mai mult ca oricare alt tip de fereastre la intemperii, geamurile de la mansarda trebuie sa ofere si siguranta spatiului, precum si a confortului. De aceea, o astfel de grija a proprietarului va echivala cu alegerea unui tip de fereastra rezistenta la socuri. Interesant este ca la Deposib sunt modele antiefractie, ferestre premium de grosimi diferite, deci rezistente si sigure.

Asadar, ferestrele deservesc unui scop practic, necesar, dar si unui interes estetic. Sa nu uitam ca sunt cele care permit o luminare naturala, cele care fac obiectul unui decor deosebit, cand natura este observata in splendoarea sa. O imagine de sus, la geamul de la mansarda este una greu de egalat; intocmai acesta este si farmecul acestei zone, care promit o vizualizare mai buna a zonei, care prin pozitia sa strategica sa spunem avantajeaza si rasfata cu imagini ale naturii.

Amenajarea mansardei

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca in amenajarea mansardei trebuie folosite materiale ignifuge si cele rezistente la umezeala. Astfel, se va evita riscul de incendii sau de infiltrarii de apa, ce vor impune ulterior si alte investitii. Pana la urma totul se rezuma la ideea de calitate a spatiului, ce ofera eficienta termica si energetica, pastrand caldura in interior pe timp de iarna si racoarea pe timp de vara.

Invelitoarea casei, care joaca rol de izolant, poate fi de tip tigla ceramica, de beton sau chiar metalica, mai rar sindrila bituminoasa. In orice caz, variante exista dupa preferinte si buget, dar nu uita de nevoia de a alege ceva calitativ.

Pentru solutii optime privind amenajarea unei mansarde si nu numai, Deposib pune la dispozitie tipuri diverse de ferestre – sunt distribuitori autorizati Velux, Fakro, Dakea si Optilight -, scari pentru pod, folii anticondens, tigla ceramica si nu numai. Oferta completa se regaseste in cadrul paginii oficiale, deposib.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Ce a îndurat Raluca Badulescu pentru a-si achizitiona un articol vestimentar?

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Fiecare aparitie publica a Ralucai Badulescu, unul dintre juratii emisiunii “Bravo, ai stil!”, nu poate trece neobservata, vedeta obisnuindu-si fanii cu un stil vestimentar extravagant, ce a consacrat-o de-a lungul anilor, in showbiz-ul autohton. Un fashion icon pentru tinerele generatii, Raluca Badulescu a povestit, in exclusivitate, ca dragostea ei pentru moda a impins-o la lucruri inimaginabile.

Vedeta a marturisit ca, in urma cu cativa ani, in timp ce se afla la Londra, pentru a-si achizitiona un articol vestimentar dupa care tanjea, a “strans cureaua”, economisind banii pana la limita subzistentei. Sacrificiul suprem pe care l-a facut la acea vreme, pentru o piesa mult dorita, a meritat tot chinul, dupa cum povesteste vedeta.

 “Acum cativa ani am fost la Londra, pentru vreo 3 zile. Mi-am dat toti banii pentru a-mi cumpara o jacheta de piele foarte scumpa; asa ca pana la revenirea in tara, am mancat un burger pe zi si am baut apa de la robinet, de la hotel. Mi-am pastrat doar banii pentru taxi, ca sa ajung la aeroport. Si acum am jacheta aceea de piele, mov… M-am bucurat cand am urcat in avion si am primit de mancare. Si ma uitam la persoana de langa mine, din avion, si era asa, un pic <scarnav> la mancare si nu prea manca. As fi vrut sa ii cer mancarea. Dar cine s-a intors acasa cu jacheta aceea si cine a suferit pentru ea? Eu, normal.  Sunt in stare sa nu mananc pentru a-mi cumpara ceva care imi place”, a povestit Raluca Badulescu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Loredana a petrecut o vacanță exotică uimitoare în Thailanda

Published

on

 

Loredana a reușit să își rezerve cinci zile de vacanță de neuitat între proiectele sale de televiziune și repretițiile pentru musical-urile Mamma Mia și We Will Rock You.

Artista a petrecut un mini-sejur exotic în Thailanda, alături de fiica ei, Elena, alegând ca destinație capitala țării, Bangkok, dar și insula Koh Samui.

 

Pentru a ajunge la destinație rapid, fără conexiuni lungi și obositoare, și pentru a se bucura de un zbor foarte confortabil, vedeta a zburat în indepărtata țară asiatică, de la București, cu flydubai și, de la Dubai, după o conexiune de doar două ore, cu Emirates. Pentru a se bucura de un confort maxim, și a nu simți diferența de fus orar și a ajunge la destinație odinite, au ales să zboare Business Class, având scaune ce se transformă printr-o simplă apăsare de buton într-un pat la 180 de grade, fiecare dotat cu saltea moale, perne și pături călduroase.

 

„Am avut doar cinci zile la dispoziție, așa că era important să le trăim intens, fără a fi afectate de jet leg. De aceea am ales cea mai rapidă și confortabilă rută, de la București spre Thailanda. Am zburat până la Dubai cu flydubai, am avut o conexiune de doar două ore, și am continuat călătoria cu Emirates până la destinație. În timpul zborului am urmărit cele mai noi filme de la Hollywood, precum câștigătorul Oscarului de anul acesta, Green Book, ne-am delectat cu un meniu divers, a la carte, și am avut parte serviciile impecabile pentru care este renumită echipa Emirates. A fost un zbor de aproape șase ore, dintre care patru le-am petrecut dormind confortabil pe patul pliant, astfel că am ajuns în Bangkok pline de energie, după un somn odihnitor”, declară Loredana.

 

Ajunse la destinație, în Bangkok, Loredana și Elena au ales să se cazeze într-un nou hotel central, aproape de zona lor preferată a orașului, lângă râul Chao Phraya. Au stat, timp de două nopți, într-un apartament spațios de la Marriott Surawongse, la etajul 24, cu vedere spre mulțimea de zgârie nori impresionanți ai orașului. La ultimul nivel al clădirii se află o piscină infinită unde în timpul zilei s-au răcorit și au făcut plajă la cele 34 de grade din atmosferă, iar seara, de la barul Yao, de pe acoperișul clădirii, au dansat pe muzica DJ-lui și au admirat priveliștea impresionantă asupra Bangkok-ului.

 

“Am mai fost la Bangkok, însă de aceasta data am ales cel mai nou hotel deschis în această metropolă incredibilă. Ne-am cazat într-un suite la Marriott Surawongse, locul perfect pentru a explora orașul. În timpul zilei, am colindat magazinele cu produse vestimentare tradiționale, ale unor designeri locali, precum și food market-urile, eu fiind o mare iubitoare a bucătăriei tradiționale thailandeze”, continuă Loredana.

După două zile petrecute în Bangkok, Loredana și Elena au luat un zbor intern și au ajuns, după o oră, pe insula Koh Samui, pentru trei zile de relaxare pe plaja cu nisip fin.

“A fost pentru prima dată când am ajuns pe insula Koh Samui. Știam că, spre deosebire de Phuket, care e foarte comercială și aglomerată, Samui este pentru cei care vor mai multă relaxare, liniște, să se bucure de natură și de locurile exotice, retrase ale insulei. Ne-am cazat la Avani Samui, un resort retras, în sudul insulei, unde se află o lagună liniștită. Este un loc unde te simți conectat cu natura. Resortul este minimalist, cu vile retrase, printre palmieri și vegetație luxuriantă. De pe plaja resortului am luat într-o zi o barcă tradițională thailandeză, iar căpitanul ne-a dus pe o insulă paradisiacă, izolată, cu nisip alb și fin și apă limpede, ca de cristal. A fost superb, ne-am bucurat de minunățiile pe care ni le oferă natura și de energia specială a locului. Într-o seară am mers până în zona centrală a insulei unde se află multe restaurante și cluburi, și ne-am bucurat de viața de noapte colorată a locului”, povestește Loredana.

 

După trei zile petrecute în Koh Samui, artista și fiica ei au luat zborul intern spre întoarcere în Bangkok, de unde s-au îmbarcat în avionul Emirates pentru a se întoarce acasă.

De această dată artista s-a bucurat de experiența unică și extravagantă de zbor de la First Class.

“La întoarcere spre Dubai, m-am bucurat de cea mai spectaculoasă experiență pe care o poate avea cineva într-un avion. Am avut propriul meu apartament în cer, așa cum numai la Emirates mai poți găsi. Aici te bucuri de intimitate pentru că ușile apartamentului se închid automat, ai un scaun ce se tranformă în cel mai confortabil pat, o plasmă uriașă pentru a te uita la filme, birou cu agendă de piele, un bar în miniatură și chiar și o oglindă pentru make-up. Stewardesele te servesc cu cafea arabică autentică, șampanie și fel și fel de răsfățuri. Ajungi la destinatie mai fresh decat ai plecat”, povestește Loredana.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending