Connect with us

Emisiuni

BONTON: Reportaj exclusiv din Sardinia Autentică, la DIGI 24

Published

on

Foto Credit: DIGI
 

Duminică, la Bonton, Dana Gonț descoperă Sardinia autentică, țara sarzilor, cea ascunsă dincolo de munții din pliantele sau reportajele turistice. Insula de smarald, faimoasă pentru lux și opulență, are un chip care nu se dezvăluie decât celor mai îndrăzneți.

“Sardinia are unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană. Multe dintre ele sunt certificate cu steagul albastru, adică respectă cele mai înalte standarde de calitate în privinţa protecţiei mediului, siguranţei şi serviciilor. 1850 de kilometri are litoralul Sardiniei, ceea ce reprezintă un sfert din zona de coastă a Italiei. Ce este însă surprinzător este faptul că pe Insula de Smarald coexistă, nestânjenite una de cealaltă, două lumi, pe cât de frumoase, pe atât de diferite”,  spune  Dana Donț, realizatoarea emisiunii.

Dincolo de zonele turistice populare pentru care insula este atât de faimoasă, aici se află cea mai scumpă zonă rezidenţială a Europei. Peisajele care promovează Sardinia ca destinaţie exclusivistă sunt, de cele mai multe ori, din zona Costa Smeralda, în special din Porto Cervo. Aici se găseşte cea mai scumpă zonă rezidenţială din Europa, cu preţuri în medie de 300.000 de euro pe metrul pătrat. Însă dincolo de destinaţiile turistice de lux, insula are multe comori care o fac unică.

Partea rurală şi tradiţională a insulei e renumită pentru tradiţii păstrate nealterate de sute de ani. Sarzii sunt agricultori, artizani pricepuţi, dar şi păstori din tată în fiu. Pe crescătorii de animale încă îi mai poţi întâlni în munţi locuind în “pinnetta”, căsuţele de piatră cu acoperiş făcut din crengi de pin.

În zona Barbagia, păstorii din munţi, cei despre care se spune că sunt “oamenii liberi” ai insulei, pentru că Barbagia nu a fost niciodată cucerită, continuă să-și petreacă fiecare zi asemeni străbunilor lor. Păstoritul este ocupaţia cu cea mai mare tradiţie în Sardinia, insula fiind recunoscută pentru brânzeturile ei premium.

“Am rămas puţini. Meseria am preluat-o de la tatăl meu, de la bunicii mei, dar în insulă ea s-a pierdut în timp pentru că este o muncă grea, care cere sacrificii. Brânza o fac si azi cum o făceau tatăl şi bunicul meu. Folosesc aceeaşi metodă ca şi ei. La fel şi în prepararea mezelurilor, reţetele şi condimentele sunt neschimbate, exact cum erau odată” ne spune păstorul Antonelo Piras.

Iar acolo unde găsești brânzeturi fine, se înțelege că vei găsi și podgorii de vin, o altă mândrie a sarzilor. „Istoria ne învaţă că romanii şi toate invaziile care ar fi ajuns în Sardinia, au adus cu ei întotdeauna fericire şi entuziasm, ceea ce au transpus în vinul pe care-l făceau. Vinul reprezintă oricum un mijloc de comunicare, un mijloc care te ajută să călătoreşti şi care aduce noutăţi. El vorbeşte despre teritoriul pe care te afli și exprimă o savoare a locului. În zilele noastre se deschid din ce în ce mai multe crame, fiecare cu un parcurs calitativ superior”, spune Giulio Bonora, expert în vinuri.                                                                                                                                                                        Sarzii au cea mai mare speranţă medie de viaţă din lume şi îşi duc mai departe tradiţiile şi cultura cu perseverenţă şi mândrie. Ce anume îi face unici aflaţi de la Dana Gonț, duminică, de la ora 17:30, la Bonton.

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

INNA va cânta în cea de-a doua semifinală LIVE Românii au talent! Următorii 12 semifinaliști sunt gata să facă spectacol!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Vinerea aceasta, de la 20:30, ultimii 12 semifinaliști vor urca pe scena Românii au talent și își vor prezenta momentele pe care le pregătesc în detaliu. Cei care vor lupta să cucerească publicul și jurații mâine și să primească voturile pentru marea finală sunt: Acro Duo, Alin Buruiană, Anton Joseph, Aris Negoiță, Azeri Brothers, Casiana Oancea și Alin Mătușa, Corul de copii al Operei Naționale, Elena Gibson, Nikol Varga, Isabela Stănescu, Kidd Strobe aka Frenchiebabyy și Sebastian Petrașcu.

Românii își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1264 (tarif 0.48 euro, TVA inclus, valabil în rețelele Telekom, Orange, Vodafone și Digi Mobil), 10 sms-uri/ sesiunea de votare, după START VOT, folosind codurile care vor fi afișate pe ecran în timpul emisiunii. Sms-urile pot fi trimise doar pe teritoriul României, acest serviciu nu este disponibil în afara țării.

Tot mâine, INNA va veni la Românii au talent și va cânta piesa Iguana. Artista a atins un nou record pe YouTube, cu 3 miliarde de vizualizări pe propriul canal și peste 5 milioane de abonați, a performat în peste 800 de concerte și are milioane de fani în toată lumea. INNA este fericită că va avea ocazia să încânte din nou publicul și telespectatorii direct de pe scena celui mai tare show de divertisment și a spus: ”Sunt nerăbdătoare să mă întorc pe scena de la Românii au talent și abia aștept să înceapă petrecerea! Voi cânta în premieră în România melodia Iguana și sunt sigură că ne vom super distra!”.

Spectacolul din cea de-a doua semifinală LIVE este gata să înceapă!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu și-au ales echipele sezonului special Chefi la cuțite

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Zarurile au fost aruncate pentru sezonul special Chefi la cuțite, iar aseară, jurații au extras culorile tunicilor în care vor lupta alături de echipele alese. De data aceasta, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor avea la bancurile de lucru familii formate din câte patru concurenți care, adeseori sunt din generații diferite, dar uniți de aceeași pasiune: gastronomia.

 

Chef Cătălin Scărlătescu, cel care a câștigat avantajul de a-și alege primul trupele, a mizat pe trei familii interesante, complet diferite, ce vor purta tunici colorate în roșu. Minh Dinh, concurentă ce a mai luptat alături de jurat în cel de-al treilea sezon al emisiunii, a revenit de data aceasta cu aliații săi de încredere, soțul, fiul în vârstă de 10 ani și verișorul, reușind să îl convingă pe juratul său preferat că în această formulă pot ajunge cât mai aproape de premiu. Cea de-a doua familie care s-a alăturat lui chef Cătălin este familia Crudu, formată din Ana, Daniela, tătăl fetelor și verișorul Francisco. Evoluția culinară a Anei, cea care a făcut parte din tabăra juratului și în cel de-al cincilea sezon, dar și entuziasmul Danielei au făcut ca și de data aceasta să aibă o șansă de a face impresie în bucătăria Chefi la cuțite.  Și Ruby și bunica sa, alături de Robert și Pici, tour manager-ul vedetei, au fost aleși de chef Cătălin să facă parte din această aventură culinară, cei patru mizând și pe avantajul bunicii de a pune în farfurie preparate ca la mama acasă.

 

Din tabăra lui chef Sorin Bontea, care în sezonul acesta va lupta în culoarea mov, vor face parte alte trei familii determinate, care știu să dea gust preparatelor. Familia Bucci, formată din mamă, tată și cele două fiice, are experiență vastă în bucătărie, acesta fiind principalul motiv pentru care juratul i-a ales în tabăra sa anul acesta. Familia Surdu-Tiugă se alătură cu patru membri care au reușit să facă impresie încă din jurizările pe nevăzute, cu un meniu complet de degustare. Mama Roxana și cele două fiice ale sale, alături de fratele său, sunt convinși că și mâncarea tradițională are un cuvânt de spus în această competiție culinară. O echipă care va miza pe același lucru este cea condusă de primarul din Șopârlița, Cristinel Neagu, și mamaia Didina, concurenți care nu sunt străini de emoțiile de la bancul de lucru, întrucât au mai participat, pe cont propriu, în sezoanele anterioare, dar au fost invitați și la jurizare, acolo unde au decis soarta chefilor. De data aceasta vor găti alături de Florina, soția primarului și Lenuța, infirmieră, dorind să demonstreze că preparatele oltenești pot concura fără emoții într-o luptă a gustului.

 

În sezonul special al show-ului, Chef Florin Dumitrescu intră în bucătăria Chefi la cuțite cu trei echipe talentate, ce vor să ducă culoarea galben cât mai aproape de premiu. Familia Burlacu i-a atras atenția juratului încă din jurizările pe nevăzute, acolo unde, mama, cofetar de meserie, tatăl și cei doi copii au reușit să obțină toate cele trei cuțite cu două preparate care i-au lăsat pe chefi fără cuvinte. O altă trupă determinată este cea a familiei Băițoi, care, în ciuda faptului că este compusă din patru oameni ce lucrează în domenii complet diferite, toți reușesc să se coordoneze excelent în bucătărie, ca o adevărată echipă. În audiții, au impresionat cu două farfurii rusești, motiv pentru care chef Dumitrescu a considerat că familia din Chișinău este un atu indispensabil în noua luptă a sezonului special. Doamna Chițoi Vasilica, alături de bunele sale prietene, sunt ultima familie care se alătură competiției, în tabăra lui chef Florin Dumitrescu. Împreună cu verișoara ei, Ana, și vecina Mariana Zaharia au venit la Chefi la cuțite să-i cucerească pe jurați cu un preparat româsc și au reușit nu doar să obțină cuțitul în audiții, ci să și ajungă în etapa confruntărilor.

 

Săptămâna viitoare, marți, de la 20:00, pe Antena 1, chefii intră pentru prima dată în bucătăria Chefi la cuțite alături de familii, în prima confruntare pe echipe a sezonului special.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Pantera Roz, statuia Libertății, o vrăjitoare și un viking, o gorilă albă și un extraterestruurcă pe Scena misterelor

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Penultima ediție Scena misterelor va aduce joi, 23 mai, de la ora 20:00, în fața telespectatorilor Antenei 1 șase măști noi, în spatele cărora se află tot atâtea celebrități autohtone. Pantera Roz, statuia Libertății, o vrăjitoare și un viking, o gorilă albă și un extraterestruvor urca pe scena show-ului prezentat de Dan Negru, alături de Romică Țociu, în trei decoruri districte: Lumea vikingilor, Căsuța din turtă dulce și New York.

Opt vedete, împărțite în două tabere, vor trebui să ghicească cine se ascunde în spatele măștilor. Raluka, Ramona Olaru de la Neatza, Andrei Duban și Dorian Popa, din echipa Starurilor, și Diana Munteanu, Tania Popa, Pepe și Cosmin Seleși, din cea a Galacticilor, se vor întrece în a spune corect cine sunt celebritățile deghizate. Ca să beneficieze de indiciile pe care prezentatorul Dan Negru le pune la dispoziția lor în fiecare ediție, cele opt vedete vor avea de trecut câteva probe, una mai amuzantă decât alta.  Echipa care va ghici cele mai multe măști va câștiga premiul în valoare de 1.000 de euro, pe care-l va dona unei cauze umanitare.

Așadar, vedetele din cele două tabere vor trebui să reproducă ce spune masca Vikingul, la Telefonul fără fir, să continue expresii celebre românești, în Cabina Telefonică, să răspundă la întrebări de cultură generală, la Întinde ciorapul, să ghicească melodia pe care o mimează Romică Țociu ori să joace Prințesa mimează, îmbrăcate în… rochii cu crinolină. O mare sperietură o vor avea-o cu toții la proba Cabina telefonică, atunci când un oaspete urcă pe scenă cu un piton în brațe. Ce se întâmplă în platou la apariția reptilei, telespectatorii Antenei 1 vor vedea joi seara.

O parte din spectaculoasele măști din platou nu sunt ușor de dus de celebritățile din spatele lor. De pildă,  Gorila albă a avut de purtat un costum foarte greu și voluminos, fapt ce l-a îngrijorat foarte mult pe partenerul de viață al vedetei din spatele măștii. Acesta s-a agitat mult în culise, de teamă ca Gorilei să nu i se facă rău sub costum.

Cine sunt celebritățile care se ascund în spatele măștilor, telespectatorii vor afla joi, 23 mai, de la ora 20:00, în penultima ediție Scena misterelor a acestui sezon, prezentată de Dan Negru, alături de Romică Țociu, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending