Connect with us

Jocuri de Noroc

Boxul – sportul care a transformat Las Vegas-ul în Orașul Luminilor

Published

on

Atunci când te gândești la cele mai tari meciuri de box, gândul îți fuge rapid la Las Vegas. Orașul unde luminile nu se sting niciodată este capitala boxului profesionist și nimic nu pare să detroneze acest aspect. Dar de unde această legătură dintre cazinouri, cazinouri online și boxul profesionist?

New York a fost prima “casă” a boxului

Într-o vreme în care Las Vegas era un simplu loc în deșert, cu o populație sub 60.000, New York era locul unde se desfășurau cele mai multe și mai importante meciuri de box. Motivele erau destul de simple – orașul era în plină dezvoltare, iar de aici transmiteau radiourile și televiziunile care deja își făcuseră un renume. Meciurile din “Madison Square Garden”, de vineri seara, au fost transmise de NBC timp de 16 ani, între 1944 și 1960.

Problemele însă nu au întârziat să apară. Pentru că luptele erau atât de frecvente, meciurile nu erau mereu de calitate. Iar pentru că partidele erau la TV, asta însemna că mai puțină lume căuta de fapt să fie la fața locului. Și nu putem să uităm nici de implicarea mafiei, care a dărâmat acest sport. Era timpul ca boxul să își găsească altă “casă”.

De ce se organizează toate luptele importante în Las Vegas?

Primul meci important, pentru titlul la categoria grea, în Las Vegas, a avut loc în 1965, între Muhammad Ali și Floyd Patterson, în “Las Vegas Convention Center”. Această locație era una indoor, potrivită și pentru televiziuni, dar și așezată în așa fel încât să poți ajunge lejer de la cele mai importante cazinouri de atunci. Toată lumea implicată în lumea cazinourilor și-a dat seama că evenimentele de box aduc un profit uriaș orașului. Însă această concluzie a dus la o nouă separare.

Era cazul ca fiecare cazino să-și facă propriile lupte pentru un profit și mai mare. Meciurile de box aduceau un număr impresionant de jucători de cazino, iar proprietarii își doreau să aibă un avantaj cât mai mare. Caesars Palace a fost cazinoul care a dat tonul. Datorită lui Cliff Perlman, aici au luptat nume precum George Foreman sau Muhammad Ali, iar numărul spectatorilor a crescut de la 5.000 la 24.000. Cum s-a întâmplat asta? S-a retrecut la o arenă exterioară, construită de Perlaman la fiecare luptă în parcarea cazinoului. După aceea, aceasta era dărâmată. Costurile erau imense, undeva la un milion de dolari, însă la câți bani rulau pariorii, profitul era mult, mult mai mare.

În anii ‘90, a venit rândul celor de la MGM Grand să preia “ștafeta”, cu o arenă uimitoare în interior, construită strict pentru evenimente de acest gen. Las Vegas-ul se dezvoltate uimitor și era timpul ca lucrurile să devină permanente. Până la urmă, indiferent de locul de baștină al luptătorilor, meciurile cu adevărat istorice au avut loc în Las Vegas. Așa că cine conta în box trebuia să lupte aici.

Ronald Gavril, românul cu 16 lupte în Las Vegas

România a dat câțiva boxeri uimitori, cu Leonard Doroftei și Lucian Bute cucerind America de Nord. Doar că în ciuda centurilor, cei doi au luptat în mare parte în Canada. Singurul boxer român care se duelează pentru faimă în Las Vegas este Ronald Gavril. Sportivul de 36 de ani a disputat 16 lupte în “Orașul Luminilor” și este impresariat de Floyd Mayweather. Ultima sa lupta din Las Vegas datează din 2018.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending