BRAT. 20% dintre persoanele din mediul urban aleg să urmărească în mod special meciuri de fotbal la televizor. 11% dintre acestea sunt femei - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

BRAT. 20% dintre persoanele din mediul urban aleg să urmărească în mod special meciuri de fotbal la televizor. 11% dintre acestea sunt femei

Published

on

46% dintre persoanele din mediul urban citesc în mod constant știri despre fotbalul românesc în ziare și reviste, iar 43% aleg să fie la curent cu informațiile din fotbalul internațional, arată datele celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). Tendințele acoperă perioada 2006-2013, iar universul studiului este reprezentat de populația din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani. Marja de eroare este de  +/-0.8%.

În ceea ce privește vizionarea meciurilor de fotbal, 20% dintre români aleg să urmărească în special meciuri de fotbal la televizor, iar 11% dintre acestea sunt femei. În același timp, 58,2%  dintre români declară că urmăresc în general meciurile de fotbal de la televizor.

32,3% dintre români afirmă că ascultă la radio emisiuni sportive, procentul celor care le preferă altui tip de conținut fiind de 8,6%.

Bucureștenii, pasionați de fotbal

Studiul mai relevă că 18,3% dintre bărbați și 1,7% dintre femei urmăresc în mod deosebit în ziare și reviste subiecte legate de fotbalul internațional. În ceea ce privește interesul față de fotbalul românesc, 24,3% dintre bărbați si 1,5% dintre femei urmăresc în mod special acest subiect.

Procentul cel mai ridicat al celor care urmăresc în mod special informații despre fotbalul românesc, 14,9%, corespunde celor cu venituri personale de peste 2000 de lei.

Cel mai mare interes față de fotbalul românesc îl au bucureștenii – 16, 1% aleg informațiile despre fotbal în locul unui alt tip de conținut -, urmează cei din muntenia – 15,1% – și bănățenii, cu un procent de 12,7%.

Interesul față de fotbal, în scădere

Advertisement

Studiul SNA (FOCUS) mai arată, însă, că tendința în ceea ce privește interesul pentru meciuri și pentru informațiile legate de fotbal înregistrează o scădere.

Doar 12,6 % dintre românii din localitățile cu peste 50.000 de locuitori au plătit anul trecut pentru a vedea un meci, față de 18, 6% în anul 2006.  Procentul celor interesați să urmărească fotbal la televizor a scăzut de la 47,7% în 2006 la 37,8% în 2013.

De asemenea, procentul românilor care obișnuiesc să citească informații despre fotbal în ziare și în reviste este de 20,4% în prezent, față de 33,5% în anul 2006.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending