Connect with us

A-Z NEWS

BREAKING NEWS. Dosarul ICA, la final! 10, numărul “norocos” al lui Dan Voiculescu!

Published

on

Reclame

Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său. Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Instanţa a dispus confiscarea terenului de 29.000 de metri pătraţi din strada Gârlei şi a construcţiilor aferente care vor trece în patrimoniul statului. Sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA.

Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti va fi comunicată Tribunalului Capitalei, care va emite mandatul de punere în executare a pedepsei. Mandatul va fi pus în aplicare de Serviciul Urmăriri al Poliţiei. Astfel, Dan Voiculescu va fi luat de poliţişti de la domiciliu sau se poate preda la o secţie, urmând să fie încarcerat.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia. Dan Voiculescu are 67 de ani şi, potrivit prevederilor legale, ar putea fi eliberat după ce execută o treime din pedeapsă.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani primită de Mencinicopschi prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, care a judecat fondul cauzei.

Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sorin Pantiş, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani de închisoare dată de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Pantiş, în septembrie 2013, la fondul procesului.

Sorin Pantiş a fost acuzat de complicitate la stabilirea unei valori diminuate a institutului faţă de cea reală şi fals în înscrisuri.

Fostul director al ADS Corneliu Popa, condamnat la opt ani de închisoare. Fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, în timp ce alţi inculpaţi au primit pedepse între trei ani de detenţie cu suspendare şi şase ani cu executare.

Foto Credit: activenews.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending