Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Primarul General, Sorin Oprescu, a stabilit, la şedinţa cu primarii celor şase sectoare, organizarea unui referendum în data de 6 octombrie la care bucureştenii vor trebui să răspundă dacă acceptă sau nu eutanasierea câinilor fără stăpân care nu au fost adoptaţi.

Anterior, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, la Cluj, că nu este de acord cu organizarea unui referendum în Bucureşti pe tema câinilor vagabonzi, spunând că acest demers “nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor”, fiind clar că oamenii vor să nu mai existe câini pe străzi. “Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini – şi mă număr printre iubitorii de câini – nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?”, a spus Antonescu

Sorin Oprescu a decis formula prin care va consulata cetăţenii. “Întrebarea pe care o vom propune spre aprobare  este: ‘Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân capturaţi pe domeniul public şi care nu au fost adoptaţi în termenul prevăzut de lege’? Tremenul prevăzut de lege este 7 zile. Răspunsurile sunt Da sau nu”, a spus Oprescu. Decizia privind organizarea referendumului va fi luată în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de mâine.

Oprescu a mai spus că activitatea de prindere a câinilor fără stăpân “va începe cu potenţial crescut săptămâna viitoare”. Potrivit acestuia, în ultimul an au fost sterilizaţi 6512 câini maidanezi în Bucureşti – 3305 în adăposturile din Mihăileşti şi Pallady, iar 3327 în cabinetele veterinare.

Potrivit acestuia, până la organizarea referendumului, municipalitatea va continua campania de sterilizare, potrivit legilor în vigoare.

Referendumul ar urma să fie organizat pe data de 6 octombrie, scrie Gandul.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending