Indiferent de situatia din Marea Britanie – UE, participarea la EUROVISION nu este afectata!

0
523

David Cameron a asigurat fanii Eurovision că Marea Britanie va participa în continuare la concursul muzical european, chiar dacă în urma referendumului s-a votat ieşirea UK din Uniunea Europeană, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

În luna aprilie, prim-ministrul britanic David Cameron a comentat eventuala excludere a Regatului Unit de la concursul muzical european Eurovision.

“Cred că ar fi extrem de trist, dar având în vedere că Israel şi Azerbaijan, la fel ca orice altă ţară din apropierea Europei, chiar şi Australia, pot participa, cred că suntem în siguranţă”.

Potrivit Independent.co.uk, calitatea de membru al Uniunii Europene nu are nicio legătură cu participarea la concursul muzical Eurovision, ci cu apartenenţa la Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union/ EBU).

Preşedintele fan clubului Eurovision din Martea Britanie, Alasdair Rendall, a lămurit situaţia cu privire la primile griji ce au apărut lunile trecut în această privinţă.

“Nu, nu vom fi excluşi. Toate ţările participante trebuie să fie membre EBU. EBU, care este complet independentă de UE, include atât ţări din interiorul, cât şi exteriorul Uniunii Europene, precum şi ţări din afara Europei, cum ar fi Israel”, declarase Rendall.

Comentarii