Bucătăria italiană, felul principal al lunii noiembrie, la TV Paprika - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Bucătăria italiană, felul principal al lunii noiembrie, la TV Paprika

Published

on

Foto Credit: TV Paprika

În fiecare weekend din noiembrie, ai o invitație într-o călătorie culinară savuroasă cu emisiuni italienești. Blocul tematic constă în trei emisiuni realizate în Italia, țara cu una dintre cele mai îndrăgite gastronomii din lume: „Silvia Colloca: Gătind italienește”, „Doi italieni cu bun gust” și „Silvia Collocca: Din Italia cu dragoste”. 

Emisiunea „Silvia Colloca: Gătind italienește” este difuzată în fiecare sâmbătă și duminică, de la orele 10:30 și 16:30. Silvia este o gospodină extrem de îndrăgită, născută și crescută în Italia. Pentru ea mâncărurile italiene nu înseamnă doar o listă de ingrediente și apoi o listă de pași de urmărit în rețetă. Și asta pentru că în Italia, majoritatea bucătarilor învață să gătească în familie și nu din cărți. Bucătăria este o tradiție extrem de gustoasă dusă mai departe din generație în generație. 

Advertisement

Învață de la Silvia Collocca secretele frământării aluatului, cum să te folosești de diverse tipuri de făină, află de ce pastele uscate sunt mai potrivite decât cele proaspete atunci când gătești sos Vongole. Silvia, ca blogger culinar și bucătar amator, este un ghid carismatic printre paste, sosuri și arome complexe de toate felurile. 

În al doilea weekend din noiembrie, Silvia Collocca revine cu o nouă emisiune, sâmbătă și duminică, de la orele 11:00 și 17:00: „Silvia Collocca: Din Italia cu dragoste”. De această dată, Silvia vrea să împărtășească cu publicul profunzimea a ceea ce italienii numesc „cucina povera”, adică „bucătăria țărănească”. Și cum să prezinte mai bine bucatele rustice care impresionează pe orice gurmand, decât mergând într-o călătorie în acele regiuni din Italia care denotă un farmec aparte pentru ea: Abruzzo, Marche şi Molise. 

Advertisement

Acolo, Silvia redescoperă această bucătărie rustică și gătește sănătos împreună cu localnicii, în bucătăriile acestora, oferind telespectatorilor o privire autentică asupra a ceea ce înseamnă de fapt „dolce vita”. Momentele pline de emoții sunt chiar cele în care Silvia gătește în bucătăria familiei sale din Abruzzo, acolo unde ea împărtășește clipe frumoase petrecute cu familia, în timp ce gătesc, mănâncă sau râd, și le arată telespectatorilor că adevărata artă culinară italienească nu se rezumă doar la mâncare.

Blocul tematic italian se încheie cu emisiunea „Doi italieni cu bun gust”, de la ora 17:00 (difuzată de asemenea și la orele 07:30, 00:30), sâmbătă și duminică. Serialul îi are în prim-plan pe doi bucătari italieni care au făcut senzație în lumea întreagă: Antonio Carluccio și Gennaro Contaldo (acesta din urmă a fost mentorul lui Jamie Oliver). Aceștia se întorc în țara lor natală, Italia, la 40 de ani după ce au plecat pentru a-și construi cariere internaționale. Ei vor descoperi schimbările prin care a trecut cultura italiană în ultima jumătate de secol şi modul în care acestea au influenţat ceea ce pun italienii pe masă.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending