Bucătarii profesionişti îşi ascut cuţitele, la Cireaşa de pe Tort - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Bucătarii profesionişti îşi ascut cuţitele, la Cireaşa de pe Tort

Published

on

Se anunţă o săptămână încinsă la Cireaşa de pe Tort, pentru că bucătarii profesionişti demonstrează ce înseamnă cu adevărat arta culinară. Mirela Ivaşcu, Ştefan Popescu, Marian Lupu şi Giovanni Piselli se întrec în stil, combinaţii de gusturi şi texturi, şi încearcă să câştige titlul de cea mai bună gazdă, dar şi laudele maestrului Horia Vîrlan.

Mirela Ivaşcu, absolventă a Academiei de Studii Gastronomice „Gastronomicom”, Cap D’Agde, Franţa, deschide competiţia joi, 13 noiembrie, la Cireaşa de pe Tort. În urmă cu şase ani, şi-a schimbat radical stilul de viaţă şi a renunţat complet la carne, cu excepţia peştelui. Este adepta produselor ecologice, iar atunci când este în bucătărie, spune că „nu există reguli, ci doar gust”. Alegerile îndrăzneţe o caracterizează, tocmai de aceea va pregăti un consommé, servit în pahare de martini.

Cu un stil culinar diferit, Ştefan Popescu s-a apucat de bucătărie în urmă cu 23 de ani, a absolvit cursurile Paul Bocuse, la Lyon, şi timp de doi ani a gătit în Anglia, iar în ultimii 5 ani a lucrat ca Executive Chef, in restaurantele unor hoteluri mari. Nu lucrează cu meniuri impuse de alţii, apreciază libertatea pe care o are în bucătărie, de a lucra cu ingredientele alese de el şi cu propriile lui meniuri, iar vineri, 14 noiembrie, este rândul lui să-şi surprindă invitaţii.

Sâmbătă, 15 noiembrie, Marian Lupu lasă frâu liber imaginaţiei, la Cireaşa de pe Tort. Cu o experienţă de 15 ani în bucătărie, foarte pretenţios şi cu aşteptări mari de la cei din jur, Marian spune despre el că este „un dictator în bucătărie”. „E la modă să fii bucătar, cum era să fii bodyguard în anii ’90”, îşi arată Marian Lupu spiritul critic.

Săptămâna se încheie ca în vacanţă, iar bucătarii vor călători la Braşov, oraşul în care, de şase ani, trăieşte şi lucrează chef-ul de origine italiană, Giovanni Piselli. După ce drumurile l-au purtat prin bucătăriile restaurantelor din Italia, Germania şi Elveţia, Giovanni se simte acasă în România, iar duminică, 16 noiembrie, la Cireaşa de pe Tort, el va încerca să îi servească pe ceilalţi bucătari cu preparate pe care nu le-au mai încercat până acum.

Mirela Ivascu, Giovanni Piselli, Stefan Popescu si Marian Lupu-_rsz
Nu pierdeţi o adevărată bătălie culinară săptămâna aceasta, la Cireaşa de pe Tort, de joi până duminică, de la 19.30, numai la Prima TV.

Foto credit: Prima TV

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending