Connect with us

Business

Bucharest Start-up City – un ajutor pentru afacerea ta de vis

Published

on

Obtinerea unei finantari nerambursabile in 2019 presupune parcurgerea de catre solicitanti a mai multor etape. Incepand cu infiintarea firmei si pana la depunerea documentatiei, antreprenorii trebuie sa parcurga singuri sau alaturi de o firma de consultanta pasii identificati in cadrul acestui articol.

Programul Bucharest Start-up City este primul program, de acest fel initiat de o administratie publica locala, Bucurestiul devenind astfel si Capitala antreprenoriatului romanesc. Prin acest program se doreste demararea unei serii de actiuni care sa sustina inovarea, antreprenoriatul dar si dezvoltarea durabila a Bucurestiului.

Finantarea nerambursabila acordata este de pana la 50.000 de euro/solicitant, respectiv pana la 239.985 lei, insa ponderea acestuia in valoarea proiectului nu poate depasi 90%. Prin urmare, antreprenorii trebuie sa contribuie cu cel putin 10% din valoarea investitiei, iar punctajul acordat in cadrul procesului de selectie creste in cazul celor care isi asuma o finantare proprie de cel putin 20%.

Cele mai importante cheltuieli eligibile pe care Bucharest Start-up City le va deconta sunt urmatoarele:

 • echipamente tehnologice si echipamente IT, inclusiv programele software;
 • achizitia unor spatii de lucru, dar fara a depasi 50% din valoarea totala a bugetului;
 • autoturisme, insa pana la limita a 40.000 de lei cu TVA inclus in cazul firmelor neplatitoare de TVA;
 • realizarea unui site web de prezentare a afacerii, limita maxima eligibila fiind de 6.000 de lei;
 • cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale, aceasta activitate fiind obligatorie tuturor antreprenorilor, iar valoarea eligibila a acestei cheltuieli fiind de 1.000 de lei;
 • consultanta pentru scrierea si implementarea programului de finantare, in limita a 8.000 de lei;
 • TVA in cazul firmelor neplatitoare de TVA este o cheltuiala eligibila.

 

Pregatirea documentatiei necesare accesarii oricarei finantari nerambursabile necesita timp. Atat firma de consultanta, cat si solicitantul finantarii vor trebui sa aloce suficient timp pentru obtinerea documentelor necesare, redactarea planului de afaceri sau a cererii de finantare, precum si pentru colectarea informatiilor necesare.

De obicei, pregatirea unui proiect simplu ce nu necesita realizarea unor constructii se poate realiza in aproximativ 30 de zile, in timp ce pentru pregatirea unui proiect complex cu o componenta de constructii se recomanda cel putin 90 de zile.

 

Spre deosebire de programul Start-up Nation, noul program de finantare va presupune sustinerea unui interviu pentru obtinerea finantarii. Aceasta etapa este obligatorie si urmeaza procedurii de evaluare tehnico-economica a proiectelor inscrise in program. Iata care sunt pasii:

 • faza A: proiectele depuse vor fi evaluate din punct de vedere administrativ;
 • faza B: proiectele eligibile vor primi punctaj, conform conditiilor indeplinite din grila de evaluare de mai jos;
 • faza C: primele 250 de proiecte vor fi selectate pentru sustinerea interviului, urmand ca cel putin 200 sa primeasca efectiv finantare.

 

Programele de finantare impun conditii diferite solicitantilor de fonduri nerambursabile, iar o clasificare simpla a acestora se va face in functie de:

 • locul de implementareal proiectului: urban sau rural;
 • forma de organizare juridica: societate comerciala, persoana fizica autorizata, etc;
 • vechimea afacerii: fonduri nerambursabile pentru firme debutante sau pentru firme cu istoric;
 • ponderea ajutorului financiar nerambursabilpoate fi de 100% din totalul fondurilor necesare. In acelasi timp, alte linii de finantare solicita si o contributie proprie din partea antreprenorului.

 

Alegerea unei linii de finantare potrivita va fi o sarcina a firmei de consultanta, iar pregatirea proiectului va incepe din aceasta etapa.

Advertisement

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending